دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 ارديبهشت 1402 - 18:32
مجارستان در صدر گرانی‌ها؛

افزایش قیمت مواد غذایی در اتحادیه اروپا شدت گرفت

افزایش قیمت مواد غذایی در اتحادیه اروپا شدت گرفت
قیمت مواد غذایی طی ماه‌های اخیر در سراسر اروپا به طرز چشمگیری افزایش یافته، به شکلی که در ماه مارس نسبت به سال قبل 19.6 درصد رشد نشان می‌دهد.
کد خبر : 843056

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، قیمت مواد غذایی طی ماه‌های اخیر در سراسر اروپا به طرز چشمگیری افزایش یافته، به شکلی که در ماه مارس نسبت به سال قبل ۱۹.۶ درصد رشد نشان می‌دهد.

این افزایش کم سابقه به عامل اصلی تورم در کشورهای اروپایی تبدیل شده؛ حال آنکه هزینه‌های مرتبط با انرژی چندی است که روندی کاهشی را در اروپا نشان می‌دهد.

آسوشیتدپرس با استناد به گزارش یورواستات، اداره آمار اتحادیه اروپا آورده است که قیمت مواد غذایی در مجارستان طی سال جاری ۴۵ درصد افزایش داشته است که این میزان با اختلاف بالاترین رشد قیمت مواد غذایی در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا به شمار می‌رود.

دومین رشد بزرگ قیمت مواد غذایی در اتحادیه اروپا در اسلواکی ثبت شده است که از این حیث با افزایش ۲۹ درصدی قیمت‌ها پایین‌تر از مجارستان در جایگاه دوم قرار می‌گیرد.

افزایش قیمت‌ها در این سطح به شدت مصرف‌کنندگان در مجارستان، این کشور اروپای مرکزی را تحت فشار قرار داده و آنها را مجبور کرده تا نوع مواد غذایی و میزان خرید خود را نسبت به گذشته تغییر دهند.

این موضوع همچنین بر روند کسب‌وکارها تاثیر گذاشته و فروشندگان را وادار کرده تا در عرضه نوع محصولات به مشتریان تجدید نظر کنند.

قیمت برخی از انواع غذاها در مجارستان طی سال جاری تقریباً دو برابر شده است. اقلام اساسی مانند تخم مرغ، شیر، کره و نان ۷۲ تا ۸۰ درصد افزایش قیمت داشته‌اند.

بهای سبد مواد غذایی در حالی تا این میزان در مجارستان افزایش یافته که متوسط دستمزد خالص در این کشور تنها اندکی بیش از ۹۰۰ دلار در ماه است، مسئله‌ای که شهروندان را برای تهیه مایحتاج غذایی به شدت تحت فشار قرار داده است.

در حالی که مجارستان یکی از تولیدکنندگان عمده گندم، ذرت، دانه های روغنی و گوشت است، طبق مطالعه‌ای که سال ۲۰۲۲ توسط اداره ملی ایمنی زنجیره غذایی انجام شد حدود ۳۰ درصد از اقلام غذایی در زنجیره های مواد غذایی این کشور وارداتی است.

به گفته پیتر ویروواچ، اقتصاددان ارشد شرکت «آی.اِن.جی»، فورینت مجارستان در سال گذشته بیش از ۴۰ درصد در برابر دلار آمریکا و بیش از ۲۰ درصد در برابر یورو تضعیف شد؛ مسئله‌ای که سبب شد تا هزینه‌های واردات و در نتیجه قیمت‌ها بسیار بالا برود.

ایان میچل، اقتصاددان و مدیر مشترک برنامه اروپا در مرکز توسعه جهانی مستقر در لندن، می‌گوید: مجارستان، لهستان، اسلواکی و بلغارستان اخیرا واردات غلات از اوکراین را ممنوع کرده‌اند، زیرا معتقدند که این اقدام به کشاورزان محلی آسیب می‌زند و تورم مواد غذایی را افزایش می‌دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب