دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 ارديبهشت 1395 - 16:56
متخصص کلیه و مجاری ادراری:

شایع‌ترین علل نارسایی کلیه در جهان را بشناسید

متخصص کلیه و مجاری ادراری گفت: فشار خون همراه با دیابت شایع‌ترین علت نارسایی کلیه در دنیا است.
کد خبر : 84233

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، برنامه "گفت‌وگوی علمی" با موضوع اهمیت کلیه‌ها و مجاری ادراری و راهکارهای بهداشت آن در برابر بیماری دیابت و با حضور سیمین وحیدی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و امیرحسین میلادی پور فوق تخصص کلیه و بیماری‌های فشار خون روانه آنتن شد.


سیمین وحیدی، جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری در خصوص تخصص خود گفت: رشته بنده درباره کارکرد مکانیکال سیستم ادراری است. اگر در سیستم ادراری که شامل دو کلیه، مثانه و مجرای ادراری می‌شود، چیزی مانع تخلیه صحیح شود و یا تخلیه مانند بی‌اختیاری ادراری بیش از حد شود، رشته بنده ورود پیدا می‌کند.


در ادامه امیرحسین میلادی پور فوق تخصص کلیه و بیماری‌های فشار خون با بیان اینکه رشته بنده مربوط به بیماری‌های داخلی کلیه است، اظهار کرد: این بخش مربوط به اختلالات عملکرد کلیه و نارسایی‌های آن می‌شود.


وی ادامه داد: با توجه به شیوع روز افزون دیابت که متاسفانه پیش بینی شده در کشورهای در حال توسعه مانند ایران، رو به افزایش خواهد بود، عوارض آن نیز رو به افزایش باشد.


وی با اشاره به عوارض دیابت، بیان کرد: چشم‌ها، قلب، عروق، پاها، دست‌ها، مغز و اعصاب بر اثر دیابت آسیب می‌بینند. یکی از عوارض دیگر دیابت، نارسایی کلیه‌ها است که باعث نیاز بیماران به دیالیز و پیوند می‌شود.


میلادی پور در خصوص ارتباط بیماری دیابت و کلیه‌ها اظهار کرد: قند در بدن تا حدی به واسطه ترشح انسولین بعد از غذا کنترل می‌شود که باعث ورود قند به سلول‌ها می‌شود و قند خون در حد طبیعی کنترل می‌شود. وقتی قند افزایش پیدا می‌کند، این افزایش می‌تواند روی تمام سلول‌های بدن باشد و به مرور زمان محیطی که قند بالا دارد، روی تمام سلول‌های بدن اثر می‌گذارد و عملکردشان را مختل می‌کند.


وی در بیان عوارض افزایش قند، ابراز کرد: این قندها باعث می‌شود در جداره عروق، سلول‌ها مختل شود که عروق بزرگ و کوچک هر کدام به نحوی دچار مشکل می‌شوند. از آنجایی که در تمام سیستم بدن خون رسانی داریم، این بیماری در هر بافتی از بدن گسترده می‌شود. در کلیه صافی‌هایی وجود دارد که مانع دفع مواد مفید بدن مانند پروتئین‌ها می‌شود ولی بر اثر دیابت آسیب می‌بینند و کم کم از بین می‌روند و در نهایت باعث اختلال در کلیه‌ها می‌شود.


فوق تخصص کلیه و بیماری‌های فشار خون افزود: همچنین در قلب به دلیل اختلالی که در عملکرد عروق ایجاد می‌شود، فرد دچار سکته و نارسایی‌های قلبی می‌شود. در مغز ایجاد سکته می‌کند و همچنین در پا نیز باعث زخم شدن و عفونت و در نهایت قطع آن می‌شود. در چشم نیز عروق آسیب می‌بینند که باعث اختلال بیماری و دیابت می‌شود.


در ادامه دکتر وحیدی با اشاره به تفاوت‌های فاحش بیماران دیابتی با افراد نرمال، گفت: به افراد عادی توصیه می‌کنیم هر شش ماه یک سونوگرافی و آزمایش انجام دهند اما عموما توجه نمی‌کنند ولی افراد دیابتی هرگز نمی‌توانند در این زمینه شوخی کنند زیرا کاملا به سلامتی و آینده‌شان مربوط می‌شود.


وی درباره درگیر شدن تمام عروق در بیماری دیابت گفت: افراد دیابتی ابتدا باید به فوق تخصص غدد مراجعه کنند تا کنترل دقیقی روی قندشان داشته باشند. این افراد همچنین باید هر سه ماه یکبار به متخصصین بیماری‌های داخلی کلیه مراجعه کنند.
این جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری با بیان اینکه متعاقب بیماری دیابت، فشار خون نیز افزایش پیدا می‌کند، افزود: می‌دانیم که فشار خون همراه با دیابت شایع ترین علت نارسایی کلیه در دنیا است. اگر افراد همزمان دیابت و فشار خون را کنترل کنند، تا ده سال آینده یک گارانتی خوب برای خودشان خواهند داشت. در زمینه بیماری‌های کلیه کارکردهای مثانه تا دو سال ابتدایی بیماری دیابت، علائمی بروز نمی‌دهد ولی بعد از دو سال مراجعه به "ارولوگ" حتما لازم است زیرا حس مثانه تحت تاثیر قرار می‌گیرد و احساس پر شدگی را نخواهد داشت و قدرت کافی برای تخلیه ندارد.


وی در بیان دیگر متخصصانی که بیماران دیابتی باید به آنها مراجعه کنند، گفت: متخصص قلب و چشم دو گروهی هستند که باید به آنها مراجعه کنند زیرا این دو قسمت جزء قسمت‌های پر رگ بدن هستند.
دکتر وحیدی به بیماران دیابتی توصیه کرد: بعد از اینکه در فردی بیماری دیابت تشخیص داده شد، به انجمن بیماران دیابتی مراجعه کند و بعد از تشکیل پرونده، پروسه این کار را بپرسند تا بدانند تا چه حد در آسیب خطر هستند، زیرا آدم‌هایی که در این زمینه بی خیال بودند دچار صدمات جبران ناپذیری شدند.
وی با اشاره به اینکه احساس درد در افراد دیابتی کمتر است، افزود: اگر یک فرد عادی دچار بیماری درد دندان شود، تا صبح نمی‌خوابد اما فرد دیابتی متوجه درد نمی‌شود و تا صبح می‌خوابد یعنی پایانه‌های حسی این افراد دچار مشکل می‌شود. وقتی این مشکل ایجاد می‌شود، اگر کسی در کلیه هایش دچار مشکل باشد مانند سنگ کلیه که انسداد ایجاد کرده است، حس او از بین می رود؛ بنابراین نباید منتظر علائم سنگ کلیه بماند و حتما باید هر سه ماه، یک سونوگرافی مثانه پر و خالی و یک آزمایش ادرار داشته باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب