دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 فروردين 1402 - 08:30
اگر فوتبال برای دولت مهم بود پول استراماچونی را می دادند

موسوی: باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس باید سازماندهی شوند

موسوی: باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس باید سازماندهی شوند
پیشکسوت تیم استقلال گفت: سازمان خصوصی‌سازی مدیرانی بیاورد که بلد باشند چگونه قرارداد خارجی ببندند.
کد خبر : 841419

سید علی موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، در مورد حذف استقلال از لیگ قهرمانان آسیا در شرایطی که می‌شد جلوی چنین اتفاقی را با پرداخت بدهی آندره‌آ استراماچونی گرفت، اظهار داشت: چون هیچ چیزی سر جای خود نیست و به جایی می‌رسیم که دیگر کاری از دست کسی ساخته نیست. مدیران عامل باشگاه استقلال نشسته بودند تا دولت این مشکل را حل کند. در طول سالیان گذشته بدهی بازیکنان و مربیان خارجی با کمک دولت پرداخت می‌شد، اما این بار اتفاق دیگری رخ داد و دولت کمک نکرد تا بدهی پرداخت نشود. این نشان می‌دهد که همه چیز سر جای خود نیست، مدیریت قدرت آوردن منابع مالی غیردولتی را ندارد و فوتبال ما به سمتی می‌رود که پیشرفتی نخواهیم داشت. فوتبال اهمیتی برای دولت ندارد و اگر غیر از این بود بدهی استقلال پرداخت می‌شد.

**دخل و خرج‌مان خیلی با هم تفاوت دارد

وی در مورد اینکه از سوی سازمان بورس ۵۰۰ میلیارد تومان به مصطفی آجورلو و علی فتح‌الله‌زاده دو مدیرعامل باشگاه استقلال داده شد، اما آن‌ها بدهی استراماچونی را پرداخت نکردند، گفت: متأسفانه تمام مدیران ما به خصوص در فوتبال بلد نیستند چطور خرج کنند. دخل و خرج‌مان خیلی با هم تفاوت دارد. باشگاه باید درآمدزایی داشته باشد و در دنیا این موضوع کاملاً طبیعی است. کریستیانو رونالدو هم اگر پولی می‌گیرد بر اساس عملکردش دستمزد دریافت می‌کند. در فوتبال آلمان حضور داشتم و باشگاه بر مبنای درآمدی که داشت با بازیکنان قرارداد می‌بست، چون خصوصی اداره می‌شد و نمی‌خواست متضرر شود.  

**مدیر نمی‌داند پول چگونه به دستش می‌رسد

پیشکسوت تیم استقلال خاطرنشان کرد: در ایران، چون فوتبال به شکل دولتی اداره می‌شود و مدیر نمی‌داند پول چگونه به دستش می‌رسد برای خرج کردن آن هم زیاد سخت‌گیری نمی‌کند. پول حیف و میل می‌شود و اثربخشی که باید ندارد.  تنها راه خروج از چنین مسائلی، بار‌ها گفته شده است. فوتبال باشگاهی ایران باید خصوصی شود و مدیران باشگاه‌ها برای خرج کردن وسواس داشته باشند. وقتی نظارتی بر دخل و خرج نیست، طبیعتاً نمی‌توان انتظار داشت مشکلات مالی رفع شود، چون قرارداد‌هایی بسته می‌شود که مبالغ آن‌ها تأمین نشده است. هر سال هم شرایط بدتر و بدتر می‌شود و بدهی‌ها افزایش پیدا می‌کند که نتیجه‌اش محرومیت شده است.

**خرج‌های باشگاه‌ها زیاد است

وی در خصوص اینکه هیات مدیره و مدیران عامل باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس از دو هفته دیگر از سوی سازمان خصوصی‌سازی انتخاب می‌شوند، تأکید کرد: باید به هر صورتی که ممکن است مدیریت باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس سازماندهی شوند. خرج‌های باشگاه‌ها زیاد است و باید درآمد خود را به درستی هزینه کنند تا خرج بیهوده و خارج از قاعده‌ای نداشته باشند. روی تک تک موارد از جمله جذب بازیکن باید حساب و کتاب وجود داشته شود. اگر هزینه جذب مربی یا بازیکنی را ندارند نباید اقدامی در این زمینه صورت گیرد. باید اشخاص صاحب تخصص بیایند تا مدیریت باشگاه را بر عهده بگیرند و به مرور زمان هزینه‌ها را مدیریت کرد. سازمان خصوصی‌سازی باید مدیرانی را بیاورد که روش انعقاد قرارداد با مربی یا بازیکن خارجی را بلد باشند. تا به حال چنین قراردادی بسته نشده است. فقط به مشکلات دامن زده شده و سازمان خصوصی‌سازی باید نهایت دقت را به خرج دهد تا کاربلد‌ها مشغول به کار شوند.

**تبعیض به ضرر فوتبال کشورمان است

موسوی در مورد اینکه برخی به دنبال آن هستند تا پس از حذف استقلال از آسیا، پرسپولیس هم حذف شود، یادآور شد: در سال‌های نه چندان دور به این دو باشگاه در زمان بازی‌های آسیایی همانند تیم ملی نگاه می‌کردند چون نماینده ایران بودند حالا هر دو اگر حذف شوند باز هم نام ایران است. مسئولان باید کمک کنند تا هر دو باشگاه در آسیا باقی بمانند و بتوانند به نام ایران بازی‌های خوبی انجام دهند. اگر بخواهند تبعیض قائل شوند مسائل دیگری به وجود می‌آید که به ضرر فوتبال کشورمان است. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب