۱۴ روش مؤثر برای رشد و شکوفایی مراکز رشد واحدهای فناور
سارا حسنپور دکتری مهندسی برق گرایش الکترونیک قدرت در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با عنوان اینکه مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامسر سال ۱۳۹۶ راهاندازی شد و در بازهای زمانی به دلیل شرایط کرونا، مدتی فعالیت مرکز کم شد اما از سال ۱۴۰۱ مجدداً با مدیریت جدید فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی با بیان اینکه مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی رامسر با هدف کمک به توسعه کارآفرینی، اقتصاد دانشبنیان و حمایت از طرحهای دانشبنیان و نوآورانه از طرف نخبگان دانشگاه و منطقه راهاندازی شده است، افزود: در این راستا دانشگاه از تمامی امکانات خود شامل فضای اسکان، سالن همایش، تجهیزات آزمایشگاهی و زمین (مختص واحدهای فعال در حوزه کشاورزی) برای حمایت هرچه بیشتر هستهها و واحدهای فناور استفاده میکند.
مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامسر در پاسخ به این پرسش که این مرکز اکنون میزبان چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانشبنیان است؟ گفت: مرکز رشد واحد رامسر، سالهای قبل میزبان سه هسته فناور در حوزه فناوری اطلاعات بود. سال ۱۴۰۱ نیز میزبان دو هسته جدید در حوزه فناوری اطلاعات و کشاورزی بوده و امید است در سال پیش رو نیز دانشگاه بتواند میزبان واحدهای فناور بیشتری باشد.
حسنپور، تازهترین فعالیتها و برنامههای پیش روی مرکز رشد واحد رامسر را رایزنی برای استقرار چند هسته فناور در حوزه کشاورزی، فناوری اطلاعات، گردشگری و فیلم و تبلیغات برشمرد و نبود مطالعه و ارزیابی کافی در مورد طرح پژوهشی و مسایل مربوط به بازاریابی آن، شناخت کافی بازار هدف، مشکلات تأمین منابع مالی و زمانبر بودن پروسههای کسب مجوزهای لازم برای تجاریسازی را از مهمترین دغدغه پژوهشگران و فناوران بیان کرد.
این مسئول حوزه علم و فناوری اضافه کرد: چند سال اخیر با توجه به اهداف کلی دانشگاه آزاد اسلامی و حرکت به سمت مهارتآفرینی، اهمیت حضور و فعالیت مراکز رشد بیشتر مورد توجه قرار گرفته است؛ بنابراین به نظر میرسد که دانشگاهها تمام تلاش خود را برای رسیدن به هدف مطلوب در پیش گرفتهاند.
مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامسر فراخوان جذب ایده بر پایه فناوری، همکاری با سایر مراکز رشد و تبادل تجربه، راهاندازی دفتر مشاوره به منظور راهنمایی و مشاوره هستههای مستقر (فعالیتهای منتورینگ)، برگزاری دورههای مهارتافزایی ضروری (حوزههای تخصصی، بازاریابی و ...) برای تیمهای مستقر و همکاری با ادارات و مراکز صنعتی برای جذب ایده را از روشهای مؤثر برای رشد و شکوفایی مراکز رشد دانشگاهها دانست.
وی تشویق اعضای هیئت علمی و دانشجویان به تشکیل تیمهای خلاق در حوزه فناوری دانشگاه و استقرار در مرکز رشد، تمرکز بر پذیرش هستهها و واحدهای فناور محصولمحور، اولویت در پذیرش تیمهای فناوری نوین و به روز مانند انرژیهای نو، بیوتکنولوژی، نانو تکنولوژی و...، استقبال از ایدههایی با محور شرایط منطقهای (کشاورزی، گل و گیاه، توریستی، صنایع دستی) و تشویق و حمایت هستههای فناور موفق به منظور راهاندازی استارتآپ و شرکتهای دانشبنیان ازدیگر روشهای مؤثر در رشد و شکوفایی مراکز رشد هستند.
حسنپور، حمایت مالی از واحدهای فناور مستقردر مرکز رشد، برگزاری نمایشگاههای فناور و تلاش در جذب پشتیبان، ارزیابی هستهها و واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد و جلوگیری از انحراف در مسیر ایدهمحوری هر سه ماه بر اساس برنامه پیشبینی شده رشد آنها و تبلیغ واحدهای مستقر موفق به منظور تشویق به جذب تیمهای خلاق بیشتر به صورت بروشور نیز از دیگر روشهای مؤثر در رشد و شکوفایی مراکز رشد عنوان کرد.
انتهای پیام/