دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 فروردين 1402 - 12:56
در دیدار نوروزی با استادان و کارکنان تشریح شد؛

۸ موضوع تحولی در دانشگاه آزاد البرز کدامند؟

۸ موضوع تحولی در دانشگاه آزاد البرز کدامند؟
دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز گفت: در راستای موضوع تغییر و تحول در دانشگاه و برای دگرگونی و تغییر وضعیت در مقایسه با گذشته باید در محیط دانشگاه تحول ایجاد شود.
کد خبر : 840461

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از کرج، حسین کلانتری خلیل‌آباد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج در دیدار نوروزی با استادان و کارکنان دانشگاه گفت: ما انسان‌ها معمولا به شرایطی که در آن قرار داریم عادت کرده‌ایم و اگر بخواهد تغییر و تحولی حادث شود، قطعاً سعی می‌شود که با آن مخالفت کنیم و همواره به آن شرایط امن و محیطی که در آن خو گرفته‌ایم، عادت داریم و در واقع تغییر برایمان سخت است؛ بنابراین باید تغییرات حادث شود. اگر تغییر نباشد، محکوم به فنا هستیم و در راستای این موضوع و در جهت دگرگونی و تغییر وضعیت نسبت به گذشته باید تحولی در محیط دانشگاه ایجاد شود.

کلانتری اظهار کرد: نخسیین گام تحولی در دانشگاه که در سال جدید این است که براساس رهنمود‌های مقام معظم رهبری در مطالبه‌گری ایشان درباره دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر گسترش فضای انقلابی، ارتقای علمی و حفظ کیان دانشگاه جدی گرفته شود و در دومین مرحله بیانیه دانشگاه در حوزه تعلیم و تربیت اجتماعی نیز باید جدی‌تر دنبال و در زمینه اجرایی شدن آن گام برداشته و در اجرای زمینه‌های تحصیلی، اخلاقی، فرهنگی و هویتی دانشگاه مصمم بود.

دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز گفت: سومین نکته مهم این است که مأموریت دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به دانشگاه‌های دولتی فرق می‌کند، مأموریت ما تربیت متخصص و انسان ماهر، تولید، انتقال و انتشار علم و فناوری، مدیریت کارآمدی و اثر بخش در سطح کشور است.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: به عنوان چهارمین موضوع در تحول می‌توان به تحول در حوزه آموزشی و مهارتی دانشگاه اشاره کرد به نحوی که با افزایش رشته‌های تحصیلات تکمیلی ارشد و دکتری، ایجاد دانشکده‌های موضوعی، تعریف رشته‌های جدید در مقاطع مختلف تحصیلی، آموزش‌های کوتاه مدت تخصصی، گسترش دوره‌های بین الملل، ایجاد اتاق تولید محتوای آموزش الکترونیکی و... بتوان در حوزه آموزش تحول اساسی ایجاد کرد.

۸ موضوع تحولی در دانشگاه آزاد البرز کدامند؟

وی گفت: تحول در نظام پژوهش و فناوری در سیستم دانشگاه باید صورت گیرد، تحول در عرضه مقاله، پایان نامه و کتاب باید به فناوری، نوآوری و پژوهش‌های کاربردی تغییر کند. در حوزه پژوهش و فناوری تولید دانش بنیان، پژوهش‌های تقاضا محور و پاسخگویی به نیاز‌های علمی جامعه مورد توجه قرار گیرد. علاوه بر این در حوزه پژوهش و فناوری ایجاد مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان – مرکز تحقیقات معماری و باز آفرینی شهری، ایجاد آزمایشگاه‌های همکار، ایجاد سرا‌های نوآوری و ساماندهی پژوهش‌های دانشجویی (پایان نامه‌ها باید بر مبنای سامانه پژوهشیار و نیاز‌هایی که در استان هست تعریف و اجرایی شود) مدنظر است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج اظهار کرد: ششمین مقوله، تحول در نظام فرهنگی و تربیتی است و در این زمینه باید توجه بیشتر‌ی شود. تحول از ناکار آمدی فرهنگی و تربیتی به اجتماع فرهنگی و هویتی باید صورت گیرد و انجام کار‌ها به صورت اجتماعی و در سطح جمعی و بحث کار آمدی فرهنگی بسیار مهم است، خانه نشریات و توجه به عفاف و حجاب از برنامه‌های اساسی و مهم است.

کلانتری تحول در اقتصاد و مدیریت دانشگاه را به عنوان هفتمین موضوع در تحول عنوان کرد و گفت: سبد درآمدی دانشگاه باید متحول شود. سبد درآمدی فقط شهریه نیست بلکه سبد درآمدی در حوزه غیرشهریه‌ای هم باید فعال شود. با فعالیت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌های اقتصادی و ایجاد زمینه‌های درآمد غیرشهریه ای، ایجاد کلینیک‌های پزشکی، غیر پزشکی و روانشناسی می‌توان به درآمد‌های غیرشهریه‌ای کمک کرد.

دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز خاطرنشان کرد: تحول در بازمعماری واحد‌ها و مراکز دانشگاهی استان به عنوان هشتمین موضوع در تحول دانشگاه باید مدنظر قرار گیرد و با توجه به کمبود دانشجو در مراکز باید مأموریت گرایی انجام شود. در هریک از شهرستان‌های استان با توجه به قابلیتی که دارند باید ماموریت‌های خاصی را تعریف کنیم. به عنوان مثال در شهرستان طالقان با استفاده از شرایط آب و هوایی می‌توانیم در جهت گردشگری و سلامت اقداماتی را انجام دهیم تا به عنوان واحد حل مسئله و مرجعیت ساز تبدیل شد.

۸ موضوع تحولی در دانشگاه آزاد البرز کدامند؟

حجت الاسلام والمسلمین امیر ابراهیم‌زاده مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان البرز هم با تبریک سال جدید و تقارن آن با ماه نورانی و مبارک رمضان گفت: خداوند روزه را برای حفظ تقوا واجب کرد و نهایت این روزه داری باید باعث حفظ تقوا شود. تقوا نه خریدنی است نه نوشتنی و نه خواندنی. تقوا چشیدنی است و هر کسی هم نمی‌تواند طعم آن را بچشد. همواره باید دل و قلب خود را محل امن محبت خداوند قرار دهیم در ماه رمضان تمامی اعضا و جوارح انسان باید روزه باشد و باید در این ماه با فضیلت از فرصت‌ها استفاده کنیم.

وی عنوان کرد: همانطور که خداوند می‌فرماید در ماه مبارک رمضان شیطان به غل و زنجیر بسته شده است و این ماه عزیز و پربرکت بهترین فرصت برای خود سازی و تقرب به خداوند متعال است و امیدواریم در این ماه از رحمت خداوند بی نصیب نمانیم و همواره به رحمت واسعه خداوند چنگ بزنیم.

دیدار نوروزی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج با استادان و کارکنان این دانشگاه شب گذشته به همراه ضیافت افطاری در مسجد پیامبر اعظم (ص) دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب