دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 فروردين 1402 - 11:13
با هزینه‌های سنگین نمی‌توان مانند سنوات قبل اعزام داشته باشیم

هاشمی: فدراسیون فوتبال در مورد تیم امید توضیح بدهد/ شاید نمی‌خواهند در بازی‌های آسیایی شرکت کنند

هاشمی: فدراسیون فوتبال در مورد تیم امید توضیح بدهد  شاید نمی‌خواهند در بازی‌های آسیایی شرکت کنند
سخنگوی کمیته ملی المپیک گفت: فدراسیون فوتبال باید در مورد تیم امید پاسخگوی افکار عمومی و اصحاب رسانه باشد.
کد خبر : 840220

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، بعد از برگزاری نشست امروز اعضای هیات اجرایی کمیته ملی المپیک، مناف هاشمی دبیر کل با حضور در جمع خبرنگاران در مورد مصوبات نشست توضیح داد.

سید مناف هاشمی در مورد مصوبات امروز جلسه هیات اجرایی گفت: اولین جلسه هیات اجرایی در سال ۱۴۰۲ با سه دستور جلسه برگزار شد. شاخص اعتبارات برای کمک به فدراسیون های المپیکی ، آسیایی و آنهایی که در آینده می‌توانند مدال آور باشند بررسی شد. تلاش‌ هایی در بحث بودجه انجام شد که منجر شد بودجه نسبت به سال قبل بهتر شود. ما بازی‌های آسیایی هانگژو را در پیش داریم در سازمان برنامه و بودجه، بودجه تعیین شد. در مجلس هم هنوز جداول نهایی نشده و امیدوارم بودجه تعیین شده برای کمیته ملی المپیک با توجه به تورم ما را دچار مشکل نکند.

وی در مورد میزان بودجه فدراسیون ها گفت: عدد مصوبی که سال قبل برای فدراسیون ها پیش بینی شده بود در سال جدید دو برابر به فدراسیون ها توزیع می شود.در جلسه امروز در مورد شاخص ها صحبت کردیم و به توافق رسید تا ظرف یک هفته آینده سه نفر در مرکز نظارت و با حضور خودم شاخص ها را نهایی و سهم فدراسیون ها در جلسه بعدی هیات اجرایی مشخص شود تا تلاش های موردی فدراسیون ها ما را مجبور نکند در شرایط های پیش امده ببینیم چقدر باید بدهیم و چقدر ندهیم.

وی ادامه داد: در این جلسه همچنین در خصوص معرفی نمایندگان کمیته ایران و نمایندگان ایران در شورای المپیک آسیا که دوره آنها به پایان رسیده صحبت و در مورد اسامی پیشنهادی بحث شد. برخی افراد گذشته با رویکرد علمی و توانمندی که داشتند، حفظ و برخی افراد جدید نیز پیشنهاد شدند وظرف چند روز آینده به شورای المپیک آسیا معرفی می شوند.برای مثال کمیسیون رسانه که اقای عبدالهی بودند و خانم منوچهری در محیط زیست حفظ شدند و افراد جدیدی در کمیسیون مالی، ورزشکاران و بین المللی معرفی شدند. تلاش می کنیم تا ۱۲ عضو را به عنوان نماینده در شورای المپیک آسیا داشته باشیم.

هاشمی گفت: موضوع سوم در جلسه هیات اجرایی مربوط به ضرورت استفاده از مربیان خارجی در رشته هایی است که ما را صاحب مدال می‌کنند . در این خصوص سه نفر اعضای هیات اجرایی و دو نفر از کمیته در مرکز نظارت بر تیم‌های ملی کارشناسی می کنند و بر اساس آن این کمیسیون تصمیم می گیرند. حدود ۱۵ میلیارد برای این کمیسیون کنار گذاشته شده است. ترجیح ما استفاده از مربیان داخلی است ولی در برخی رشته ها این ضرورت است تا همپای کشورهای خارجی باشیم.

دبیرکل کمیته ملی المپیک عنوان کرد: در مورد فوتبال صحبت شد رییس کمیته، بنده، جامعه المپیکی، جامعه ورزش و‌فوتبال دوستان انتظار دارند تا تیم امید در بازی‌های آسیایی و کسب سهمیه المپیک موفق باشد. از پیشنهاد ما چند ماه گذشته و لازم است تصمیمات لازم در فدراسیون گرفته شود. با این سطح فوتبال که امروز  داریم می توانیم در آسیا به جایگاه خوبی برسیم.  از روز اول این دغدغه و درخواست ما بود و با وجود اینکه بعد از چند جلسه به توافق رسیدیم مشخص نیست به چه دلیلی انجام نشده است.  فدراسیون فوتبال باید پاسخگوی افکار عمومی و اصحاب رسانه باشد.

وی در پاسخ به این سوال که واکنش کمیته به عدم پاسخگویی فدراسیون فوتبال چیست، گفت: چه اقدامی می توان کرد؟ فوتبال با والیبال و کشتی برای ما فرقی ندارد. کسی که در مجمع انتخاب می شود بر اساس اهداف و برنامه‌هایی که ارایه می‌دهد، انتخاب می شود. ما هم کنار فدراسیون ها هستیم و ما هم همین خواسته را داریم که پاسخی دریافت کنیم. رسانه ها باید این مطالبه عمومی مردم را از فدراسیون فوتبال بخواهند‌. شاید اصلا قبول ندارند در بازی ‌های آسیایی شرکت کنند. در این شرایط چرا ثبت نام کنیم؟ انها باید دلیلی داشته باشند. همه اعضای هیات اجرایی به نمایندگی از همه فدراسیون ها این مطالبه را دارند . ما هم امیدواریم اگر نکته و مطلب دارند یا روی پیشنهاد کمیته حرفی دارند، مکتوب اعلام کنند و جلسه بگذاریم و به جمع بندی برسیم. ۶ ماه فرصت تمرین داشتند الان هم دیر نیست و ۵ ماه فرصت داریم. در باشگاه ها نوجوانان ‌و‌ نوجوانان خوبی داریم که می توانند کمک کنند. الان هم تکلیف سرمربی مشخص شده و به اقای قلعه نویی هم تبریک می‌گویم. مطمئنا می توانیم به یک توافق خوبی برسیم.

دبیرکل کمیته ملی المپیک در پاسخ به این سوال چرا امروز جلسه فوق‌العاده برگزار شد، عنوان کرد: تشخیص خسروی وفا بود که هر زمان لازم باشد جلسه تشکیل دهد. ضمن اینکه آخرین فرصت ثبت نام برای کمیته شورای المپیک آسیا نزدیک بود و طبیعی بود اگر برای جلسه ‌بعد صبر می‌کردیم فرصت کم بود. باید مشورت می‌کردیم و بعد با آسیا رایزنی می‌کردیم و قرار شد این جلسه امروز برگزار شود. به علاوه فروردین ماه زمان توزیع اعتبارات است و هر چه شاخص‌ها زودتر مشخص شود، تکلیف پرداخت‌ها مشخص می‌شود؛ منابعی که فدراسیون‌ها از کمیته ملی المپیک می‌گیرند بزرگ‌ نیست چون منبع تامین اعتبار آنها ما نیستیم. فدراسیون‌ها از 5 منبع پول می‌گیرند. بالاترین پول هم اعتبارات دولتی است که از طریق وزارت ورزش به تمامی فدراسیون‌ها توزیع می‌شود. مقداری کمک از فدراسیون جهانی و کمک بزرگی هم از برند رشته و اسپانسر دریافت می‌کنند که البته متناسب با رشته ورزشی متفاوت است مثلا طبیعی است که منابع در فوتبال و والیبال و کشتی، تکواندو و وزنه برداری بیشتر است.

وی خاطرنشان کرد: نقش کمیته کمک به فدراسیون‌ها در رویدادها و بازی‌ها است و مازاد آن با تعیین شاخص به فدراسیون‌ها کمک‌ می‌شود. توقع فدراسیون‌‌ها این است که هر کدام در بالاترین جایگاه در ردیف دریافت بودجه باشند ولی تشخیص مدال آوری، تجهیزات، کسب سهمیه و سایر موارد به عنوان شاخص مورد توجه است. در بودجه کشور نیز در شاخص‌ها اختلاف نظر است اما در نهایت به یک نقطه واحد می‌رسند.

وی در مورد رقم بودجه امسال کمیته ملی المپیک عنوان کرد: بودجه ما امسال 510 میلیارد تومان است که سال قبل 239 میلیارد بوده است و صددرصد رشد داشته اما این کافی نیست. از طریق مجلس هم پیگیری می‌کنیم. در مورد ارز هم مکاتبه می کنیم که ارز 28500 تومانی بدهند که البته بعید است محقق شود. محاسبه ارزی بانک مرکزی بر اساس ارز 42 هزار تومانی است و چون تمامی  اعزام‌ها به صورت ارزی است، نیازمند تامین ارز هستیم.

دبیرکل کمیته ملی المپیک در مورد جلسه ioc و بیانیه‌ای که ارسال کرده اند مبنی بر اینکه حضور ایران در المپیک را بررسی می‌کنیم، گفت: آنها هم جلسه هیات اجرایی دارند و هر بار ورزش کشورها را بررسی می‌‌کنند. آنچه اعلام شده از گزارش ما نسبتا قانع شدند و از کمیته ایران خواستند مسائل ورزشکاران را بیشتر نظارت کنند و کمیته ایران کمک کند تا مشکلی برای جامعه ورزش ایجاد نشود . ما هم باید توجهات را بیشتر و با IOC  هماهنگ باشیم و از ورزشکاران حمایت کنیم.

وی در واکنش به این سوال که آیا ممکن است ورزش ایران تعلیق شود به خصوص اینکه گفتند در مورد آن تصمیم می‌گیرم، گفت:  خیر اصلا چنین چیزی را استنباط نمی کنیم. انها در هر مقطع می توانند در مورد هر کشوری بررسی کنند‌ . هر اقدامی که وزارت و کمیته لازم بوده در مورد ورزشکاران انجام شده است.

هاشمی همچنین در مورد بلاتکلیفی آکادمی ملی المپیک و اداره شدن آن با سرپرست،گفت: هیچ‌ بحثی در مورد این موضوع نداشتیم و جلسه مرتبط با نمایندگان در آسیا بود. قطعا خسروی وفا باید در این خصوص تصمیم بگیرد و بر اساس توافقاتی که اشاره کردید، بهترین تصمیم را بگیرند و من هم اطلاع رسانی می کنم.

وی در خصوص وضعیت فدراسیون‌های اعزامی به هانگژو و تعداد نفرات اعزامی گفت: بیش از سی جلسه با فدراسیون ها داشتیم. قرار است کاروان کیفی اعزام‌ شود و با هزینه های سنگین نمی توان مانند سنوات قبل اعزام داشته باشیم. ثبت نام اولیه برای ۳۰ رشته در فروردین ماه انجام شده و تا خرداد هم فرصت داریم تا اصلاحات را انجام دهیم و ممکن است افزایش و کاهش داشته باشیم. بازدیدها و آنالیزها در مرکز نظارت در حال انجام شده است. برخی فدراسیون‌ها نتوانستند کمیته را قانع کنند. در حوزه البسه، تجهیزات، ثبت نام و جلسات با مسئولین و بازدیدهای  میدانی تمامی کارها انجام شده و عقب نیستیم.
 
وی در مورد تعداد نفرات اعزامی هم خاطرنشان کرد: در تلاشیم با همه سختی ها ومشکلات ابتدا جایگاه ایران را در آسیا حفظ و سپس ارتقا دهیم.
مرز کاروان ایران در حدود ۶۰۰ نفر است اما ما عدد دقیق نمی توانیم عنوان کنیم چون تغییر خواهد کرد.

وی در خصوص مشکلات اعزام سرباز قهرمانان به خصوص در رشته جودو گفت: صحبتی در مورد به این موضوع نداشتیم اما اگر هر فدراسیونی مطرح کند، پیگیری می‌کنیم. این موضوع باید توسط وزارت ورزش پیگیری شود.

دبیرکل کمیته ملی المپیک در پاسخ به خبرنگار آنا مبنی بر اینکه در مورد تفاوت ارزی بورسیه ورزشکاران قرار است چه تصمیمی بگیرید، گفت: پیش از عید در هیئت اجرایی تصمیم گرفتیم مابه‌التفاوت بورسیه ارزی ورزشکاران را  هر چند رقم پرداختی طبق توافق بوده، اما آن را پرداخت کنیم که البته تا رقم 50 هزار تومان از منابع داخلی کمیته ملی المپیک این مبلغ را بپردازیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب