دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 فروردين 1402 - 07:48
مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامشهر در گفت‌و‌گو با آنا مطرح کرد؛

ارتقای فرآیند تولید و تجاری‌سازی با معرفی نخبگان و متخصصان به واحدهای فناور

ارتقای فرآیند تولید و تجاری‌سازی با معرفی نخبگان و متخصصان به واحدهای فناور
غلامرضا قشمی بر حضور نخبگان و اعضای هیئت علمی متخصص به واحدهای فناور در راستای ارتقای فرآیندهای تولید و تجاری‌سازی محصول و معرفی واحدهای فعال و موفق فناور به جشنواره‌های معتبر داخلی و خارجی تأکید کرد.
کد خبر : 839852

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر با توجه به ارزیابی و سطح بندی صورت گرفته برای مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی و تأیید شورای سیاستگذاری و راهبری مراکز رشد دانشگاه، همراه با ۲۵ مرکز رشد دیگر این دانشگاه به‌تازگی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجوز فعالیت گرفت.

غلامرضا قشمی که تحصیلات خود را در رشته مهندسی مکانیک و فرصت مطالعاتی را در زمینه برداشت انرژی از نانوساختار‌های پیزوالکتریک در دانشگاه بارسلون اسپانیا گذرانده علاوه بر هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، سابقه فعالیت در شرکت‌های مختلف صنعتی را داشته و از سال ۱۴۰۰ به‌عنوان مدیر مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر فعال است.

قشمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با بیان اینکه مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر از سال ۱۳۹۴ راه‌اندازی شده و چند سال اخیر با جذب هسته‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان مختلف پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته است، اظهار کرد: واحد اسلامشهر با در اختیار داشتن فضا‌های قابل توجه آموزشی، اداری، آزمایشگاهی و کارگاهی شرایط مطلوبی برای تأمین بهترین فضا‌های فیزیکی به منظور استقرار هسته‌ها و شرکت‌های فناور و کارآفرین به‌عنوان فضای کار اشتراکی و اختصاصی دارد، علاوه بر این، دانشگاه دارای مجموعه ۷ هکتاری پروفسور حسابی و ساختمان در حال احداث با بیش از ۲ هزار و ۵۵۵ متر مربع فضا (در صورت تکمیل) است که می‌تواند در این زمینه مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

وی در پاسخ به این سؤال که مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر اکنون میزبان چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان است؟ گفت: این مرکز دارای هفت هسته فناور، هشت شرکت فناور و سه شرکت دانش‌بنیان است که همگی آنها فعال هستند.

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر، تازه‌ترین فعالیت‌ها و برنامه‌های در حال اجرا و اهداف و برنامه‌های پیش‌ روی این مرکز را برشمرد و ادامه داد: گسترش واحد‌های کوچک و متوسط دانش‌بنیان و فناور، حمایت از کارآفرینان و پژوهشگران در راستای تشکیل هسته‌ها و شرکت‌های خصوصی فناور، بسترسازی برای تجاری کردن دستاورد‌های تحقیقاتی و پژوهشی، ایجاد فرصت‌های شغلی برای کارآفرینان و دانش‌آموختگان دانشگاهی، ایجاد یک وبگاه برای مرکز رشد به منظور اطلاع‌رسانی موضوعات مربوط، تشکیل بانک اطلاعاتی از فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه، اعضای هیئت علمی و دانشجویان پژوهشگر به منظور قرارگرفتن روی وبگاه مرکز، ایجاد هسته‌ها و گروه‌های پژوهشی به‌منظور اجرای طرح‌های تحقیقاتی سازمان‌های اجرایی و مراکز صنعتی و اجرای دوره‌های تخصصی برای توانمندسازی اعضای هیئت علمی و اعضای شرکت‌های فناور و پژوهشگران از فعالیت‌ها و برنامه‌های در حال اجرا و پیش روی مرکز رشد است.

**جذب ۶ هسته و شرکت فناور و یک شرکت دانش‌بنیان در دوران کرونا 

قشمی درباره اینکه آیا در دوره مبارزه با کرونا توسط واحد‌های فناور مرکز به تولید محصولی دست یافتید؟ چنین پاسخ داد: با توجه به اینکه عمده حوزه فعالیت شرکت‌های مستقر در مرکز رشد در زمینه طراحی مهندسی و سیستم‌های الکترومکانیکی است؛ بنابراین محصول مرتبط در راستای مبارزه با بیماری کرونا در این مرکز تولید نشد؛ اما مرکز رشد واحد اسلامشهر با جذب سه هسته فناور، سه شرکت فناور و یک شرکت دانش‌بنیان در زمان کرونا به فعالیت خود ادامه داد.

ارتقای فرآیند تولید و تجاری‌سازی با معرفی نخبگان و متخصصان به واحدهای فناور

وی، نواقص و کمبود‌ها در راه تجاری‌سازی محصولات فناورانه محققان را تشریح و بیان کرد: چالش‌های متعدد تجاری‌سازی محصولات فناورانه شرکت‌ها عبارت از ایجاد ارزش، به‌دست آوردن مشتری، پذیرش مشتری، دسترسی به بازار سرمایه، فعال نبودن واحد‌های تحقیق و توسعه در شرکت‌های صنعتی، فعال و پویا نبودن ارتباط دانشگاه با صنعت و توسعه پارک‌های علم و فناوری با تأکید بر کمیت و بازده ناکافی آنها هستند.

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در پاسخ به سؤال دیگر که آیا با گذشت چند سال از عمر مراکز رشد، تمام بخش‌های دانشگاه توانسته‌اند مأموریت مراکز رشد را بشناسند یا هماهنگی لازم بین بخش‌های مختلف دانشگاه در زمینه حمایت از مراکز رشد وجود دارد؟ تبیین کرد: با توجه به اینکه توسعه‌یافتگی در واحد‌های فناور مرکز رشد در گرو تعامل بخش‌های مختلف دانشگاه با یکدیگر و همچنین ارتباط دانشگاه و صنعت بوده، این ارتباط هنوز در مراحل اولیه بوده و نیازمند تبیین و آشنایی بیشتر واحد‌های مختلف دانشگاهی با ظرفیت‌های مراکز رشد است.

**مراکز رشد باید ارتباط خود را با شتاب‌دهنده‌ها بیشتر کنند 

قشمی، پیشنهادهایی را برای رشد و شکوفایی مراکز رشد در دانشگاه‌ها ارائه و تشریح کرد: معرفی هسته‌ها و شرکت‌های فناور به صندوق‌های پژوهش و فناوری در این زمینه برای دریافت تسهیلات، کمک برای تبدیل شرکت‌های فناور به شرکت‌های دانش‌بنیان یا خلّاق براساس ضوابط و مقررات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بهره‌مندی از مزایا و تسهیلات و حمایت‌های قانونی آن، مشاوره در راستای معرفی افراد نخبه و اعضای هیئت علمی تخصصی به واحدهای فناور در راستای ارتقای کمّی و کیفی فرآیندهای مرتبط با تولید و تجاری‌سازی محصول، معرفی واحدهای فعال و موفق در عرصه فناوری به جشنواره‌های معتبر داخلی و خارجی و… ازجمله این پیشنهادهاست.

وی افزود: ایجاد شرایط ورود هیئت علمی و دانشجویان فعال در عرصه فناوری و نوآوری برای حضور در واحدهای فناور و شرکت‌های مستقر در مرکز رشد و کمک به تجاری‌سازی دستاوردهای تحقیقاتی دانشگاه، برگزاری رویدادهای فناورانه شامل برگزاری رویدادهای ملی در قالب ارائه نیازهای فناورانه سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ برای شرکت‌ها و و واحدهای فناوری، تسهیل و همکاری‌های لازم برای شرکت کردن واحدهای فناور یا شرکت‌های مستقر در مرکز رشد در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی متناسب با نیازهای شرکت در حوزه فناوری و نوآوری از دیگر پیشنهادهاست.

ارتقای فرآیند تولید و تجاری‌سازی با معرفی نخبگان و متخصصان به واحدهای فناور

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر افزود: مراکز رشد باید ارتباط خود را با شتاب‌دهنده‌ها بیشتر کنند و پارک علم و فناوری دانشگاه، شتاب‌دهنده‌های تخصصی و عمومی را در قالب پرورش ایده‌های فناوری و نوآوری اعضای هیئت علمی و دانشجویان در دانشگاه جذب کند؛ چراکه مرکز رشد می‌تواند بین صاحبان ایده و شتاب‌دهنده ارتباط برقرار کند. این ارتباط برای حمایت بخش خصوصی یا سرمایه گذاری مستقیم در راستای شتاب دادن به روند ورود محصول به بازار و تجاری‌سازی موفق در مرکز رشد واحد اسلامشهر انجام شده است.

قشمی مطرح کرد: نخستین پردیس پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی چهاردهم شهریور ۱۴۰۱ در واحد اسلامشهر در مجتمعی به مساحت ۶۷ هزار متر مربع گشایش یافت و حسین اصغری شیوایی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر عنوان کرد که وجود پارک علم و فناوری می‌تواند بستری مناسب برای حمایت از اشتغال علمی فارغ التحصیلان و دانشجویان دانشگاه آزاد باشد و واحد اسلامشهر با بهره‌گیری از این امتیاز ویژه در استان تهران بین واحدهای دیگر دانشگاهی پیشتاز خواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب