گام محکم جوانان در راه پیشرفت با حس مسئولیتپذیری و مادرانه زنان ایرانی
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ زهرا عارف دارابی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب به تازگی با کسب امتیاز مقتضی از کمیته ارزیابی استانداری فارس عنوان بانوی شاخص و مؤثر شهرستان داراب را به خود اختصاص داد.
عارف دارابی پس از بررسی رزومه علمی و... (اعم از کسب افتخار استاد مشاور برتر کشور در سال ۱۴۰۰، کسب عنوان پژوهشگر برتر در چند سال متوالی، داور مقالات علمی- پژوهشی...) توسط کمیته ارزیابی استانداری فارس حائز شرایط کسب این عنوان و در مراسم نخستین کنگره بانوان تأثیرگذار این استان در حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) با حضور استاندار فارس از وی تجلیل شد.
فرزند سردار شهید حمید (غلامحسین) عارف از شهدای دوران دفاع مقدس، تحصیلات خود را در مقطع دیپلم رشته ریاضی فیزیک در مدرسه دخترانه شاهد با رتبه یک شهرستان به پایان برده و سپس با پذیرش در رشته مهندسی پزشکی دانشگاه اصفهان، مقطع کارشناسی را آغاز کرد. او با توجه به علاقه به بخشهای فنی، مقطع ارشد خود را در دانشگاه نجفآباد اصفهان در رشته برق گرایش الکترونیک ادامه داد و پس از پایان تحصیلات در دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب و دانشگاه پیام نور مشغول تدریس به عنوان حق التدریس بود و سال ۱۳۹۰ به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب مشغول خدمت شد و به دلیل علاقه به فعالیت در عرصههای فرهنگی در تمام دوران تدریس در کنار دانشجویان بوده و همواره راهنماییهایی در زمینه اخلاق و تربیت اسلامی به علاقهمندان ارائه داده است.
او اکنون به عنوان معاون فرهنگی دانشجویی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب با همراهی همکاران و دانشجویان پرتوان دانشگاه مشغول فعالیت در عرصه فرهنگی و امیدبخشی به نسل جوان دانشگاهی است.
خبرنگار خبرگزاری آنا در انجام رسالت خود در پرونده خبری (بانوان تمدنساز) با معرفی زنان نقشآفرین، تمدنساز، موفق و تأثیرگذار جامعه در راستای سربلندی ایران اسلامی و با توجه به سیاهنمایی دشمنان انقلاب و هجمه به زنان جامعه اسلامی بهویژه در عرصه حجاب و عفاف و زیر سؤال بردن موفقیتها و فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و... آنان با زهرا عارف دارابی گفتوگو کرده است که در ادامه خواهیم خواند.
آنا: مجموعه موفقیتها و فعالیتهای خود بویژه در عرصه تحقیق و پژوهش را تشریح کنید و بفرمایید حضور زنان در رفع نیازهای علمی جوانان چقدر به پیشرفت کشور کمک کرده است؟
عارف دارابی: عضویت در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، جانشین بسیج اساتید شهرستان داراب، استاد مشاور کانونهای فرهنگی، دبیر شورای فرهنگی، رئیس کمیته انضباطی دانشگاه، دبیر کمیته تعامل دانشگاه و خانواده، دبیر کمیته تعامل دانشجو و دانشگاه، رابط استاد جهاد فرهنگی واحد داراب با سازمان مرکزی دانشگاه، استاد مشاور فرهنگی، عضو کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه، مسئول تشکلهای دانشگاه آزاد و رئیس مرکز مهارت و اشتغالآفرینی دانشجویی ازجمله فعالیتهای اینجانب بوده است.
موفقیت در کسب عنوان استاد مشاور برتر در سال ۱۴۰۰ در سطح ملی، کسب مقام پژوهشگر برتر از سال ۹۹ تاکنون، شرکت در مسابقات قرآن و کسب افتخار در سالهای متوالی از همان سالهای نخست استخدام از دیگر فعالیتها و افتخارات است. علاوه بر فعالیتهای مختلف فرهنگی و علمی در سطح دانشگاه و شهرستان به منظور ارتقای سطح علمی و فرهنگی خود در کارگاههای استانی و کشوری متعدد شرکت داشتهام. تألیف سه کتاب و مقالات متعدد و داوری مقالات در سطح ملی و بینالمللی هم از فعالیتها در عرصه علمی محسوب میشود.
با توجه به اینکه معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه بوده و سالها با دانشجویان و قشر جوان در ارتباط هستم سعی شده تا با ایجاد محیط امن و برگزاری دورههای مهارتی امید به آینده را در جوانان افزایش دهم. از آنجا که زن به عنوان رکن اصلی در حیات خانواده به حساب میآید و شناختی که بانوان از روحیه جوانان دارند، قطعاً حضور در اجتماع و نحوه برخورد مناسب آنها با قشر جوان میتواند باعث ارتقا و پیشرفت کشور شود.
حضور حس مسئولیتپذیری و مادرانه در کنار نسل جوان باعث میشود تا با حمایت از جوانان حضور در عرصههای مختلف علمی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی برای آنان بهتر و مؤثرتر انجام گیرد و با اعتماد به نفس در راه پیشرفت خود و جامعه گام بردارند.
آنا: سبک زندگی خانواده اسلامی- ایرانی و عدالت جنسیتی در راستای تحکیم بنیان خانواده و مناسبات خانوادگی را چگونه ارزیابی میکنید؟ پیشنهادی دارید؟
عارف دارابی: داشتن یک زندگی اسلامی مستلزم شناخت درست اسلام و پیامبر(ص) و پیروی از دستورات پیامبر و امامان معصوم است. وجود روابط صحیح و پایدار در یک خانواده و درک درست زن و مرد از یکدیگر باعث تحکیم بنیان خانواده خواهد شد. محبت و مودت بین اعضای یک خانواده و ارتباط درست و اسلامی در محیطهای اجتماعی کمک خواهد کرد تا افراد در کمال آرامش در محیط امن خانواده بتوانند فعالیت خارج از خانه را انجام دهند.
با توجه به اینکه بیشتر خانوادهها و به خصوص فرزندان، وقت خود را در فضای مجازی میگذرانند، رسانهها بیشترین نقش را در نهادینه کردن زندگی اسلامی خواهند داشت؛ بنابراین میتوان از طریق رسانه و موشنگرافی به صورت غیرمستقیم در راستای تحکیم بنیان خانواده اقدام کرد.
آنا: چه اندازه با اشتغال و کارآفرینی بانوان موافق هستید و آیا ظرفیتسازی در این زمینه از سوی مسئولان صورت گرفته است؟
عارف دارابی: اشتغال و کارآفرینی بانوان قطعاً از مواردی است که باید از سوی مسئولان حمایت شود تا بانوانی که در هر بخشی توانمند هستند، بتوانند باعث اشتغال تعداد زیادی از بانوان دیگر و درآمدزایی و کاهش فقر در جامعه شوند.
آنا: عرصه حضور زنان در جامعه کنونی با چه چالشهایی مواجه است؟ راهکارهایتان برای حضور تأثیرگذار و تمدنساز زنان در جامعه چیست؟
عارف دارابی: خوشبختانه امروزه بسیاری از زنان توانمند و تحصیلکرده در جامعه نقش داشته و ثابت کردهاند که در امور محوله به آنان مسئولیتپذیر بوده و به بهترین نحو فعالیت خود را انجام میدهند. بانوان شاغل علاوه بر مسئولیت شغلی، مسئولیت خانواده را نیز به عهده دارند که با برنامهریزی و مدیریت توانستهاند این دو مهم را به بهترین نحو انجام دهند. این در حالی است که متاسفانه هنوز هم در پستهای کلیدی اولویت شغلی به آقایان داده و توانایی بانوان در نظر گرفته نمیشود.
با توجه به اینکه بیشتر خانوادهها و به خصوص فرزندان، وقت خود را در فضای مجازی میگذرانند، رسانهها بیشترین نقش را در نهادینه کردن زندگی اسلامی خواهند داشت؛ بنابراین میتوان از طریق رسانه و موشنگرافی به صورت غیرمستقیم در راستای تحکیم بنیان خانواده اقدام کرد.
با توجه به جمعیت بانوان تحصیلکرده و توانمندبودن آنان، اگر در موقعیت شغلی، تساوی استخدام و حقوق و مزایا بین زن و مرد حفظ شود، قطعاً بانوان زیادی در پستها قرار گرفته و میتوانند به خوبی مدیریت خانواده و شغل را انجام دهند.
آنا: پیشنهاد شما برای ترویج بهتر فرهنگ عفاف و حجاب و پوشش اسلامی- ایرانی چیست؟
عارف دارابی: به منظور ترویج فرهنگ و حجاب و پوشش اسلامی – ایرانی باید در مرحله اول خانوادهها و سپس مدارس اقدام کنند. این مهم اتفاق نمیافتد مگر اینکه اقشار مختلف همت کرده و مزایای حجاب را عنوان کنند تا فرزندان این سرزمین بدانند که حجاب و پوشش محدودیت نیست؛ بلکه مصونیت است.
آنا: اهداف دشمن از نظر شما در سیاهنمایی و هجمه به زنان جامعه اسلامی، حجاب و عفاف و جوسازی علیه مسئولان چیست؟
عارف دارابی: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، یکی از اهداف دشمن برای کمرنگ کردن اعتقادات و ارزشها، ترویج بدحجابی در جامعه است و برای پیادهکردن توطئههای خود از شبکههای ماهوارهای، شبکههای اجتماعی و راههای دیگری استفاده میکند، عدهای آگاهانه یا ناآگاهانه به ترویج و استفاده از این مدهای غربی اقدام میکنند که هیچ سنخیتی با فرهنگ ما ندارد. در واقع با از بین رفتن حجاب و عفاف، مسائل، مشکلات و ناآرامیهای بیشتری در کشور ایجاد خواهد شد که دشمن هم به دنبال همین است.
آنا: دولتها تا چه اندازه در فرهنگسازی و معرفی جایگاه زن در خانواده و جامعه در افکار عمومی تأثیرگذار بوده و از جامعه زنان و فعالیت آنان حمایت کردهاند؟
عارف دارابی: با توجه به جایگاه و منزلت زنان در جامعه اسلامی، یکی از افتخارات انقلاب اسلامی این است که به زنان فرصت استفاده از توانمندیهایشان در عرصههای مختلف را داده است. قطعاً زمانی که خود دولت از زنان توانمند و باعفت در بخشهای مختلف استفاده کند، حمایت خود را از جامعه زنان و فعالیت آنان اعلام کرده است و خود در افکار عمومی تأثیر مثبت خواهد داشت؛ چراکه حضور زنان در قسمتهای مختلف یک دولت را میتوان حمایت آن دولت از جایگاه قانونی زنان عنوان کرد.
آنا: مقایسه موردی پیشرفتهای علمی زنان قبل و بعد از انقلاب اسلامی را چگونه ارزیابی میکنید؟
عارف دارابی: بررسی مقالات و آمارها نشان میدهد که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، زنان پرتلاش مسلمان ایرانی در سایه این نظام مقدس، توانستهاند در جامعه رشد کنند.
در کتاب «صعود چهل ساله» که مروری بر دستاوردهای چهل ساله انقلاب اسلامی دارد؛ بر اساس آمارهای بینالمللی منتشر شده درباره پیشرفتها در حوزه زنان به کاهش بیسوادی زنان بالاتر از ۱۵ سال در مقایسه با کشورهای دنیا و افزایش نسبت دختران به پسران در تحصیلات ابتدایی، متوسطه و دانشگاهی اشاره شده است.
پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، فقط ۶ درصد از فارغالتحصیلان دانشگاهی را زنان تشکیل میدادند که این آمار اکنون نزدیک به ۵۰ درصد رسیده است. در این تحقیقات افزایش اساتید زن در دانشگاهها را مورد تأکید قرار داده و فعالیتهای زنان در رشتههای ورزشی را یکی دیگر از اقدامات مثبت جمهوری اسلامی ایران ذکر کرده است. پیش از انقلاب اسلامی سهم زنان از کرسی استادی دانشگاه حدود یک درصد بود که این رقم اکنون به ۲۱ درصد رسیده است.
انتهای پیام/