تحقق «مهار تورم و رشد تولید» با رونقبخشی به شرکتهای دانشبنیان
بهاره بنیطالبی عضو هیئت علمی و دانشیار گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در پاسخ به این پرسش که دانشگاه و عرصه علم و فناوری چگونه میتوانند به «مهار تورم و رشد تولید» کمک کنند و در این مسیر چه نقشی دارند؟ اظهار کرد: دانشگاه به عنوان یکی از مهمترین مراکز نقشآفرین در مسیر توسعه و تحول کشورها در تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص نیز نقش کلیدی ایفا میکند و از این مسیر میتواند به خوبی باعث مهار تورم و رشد تولید در کشور شود.
وی تأکید کرد که در این مسیر لازم است دانشگاهها علاوه بر برنامهریزی جدی و هدفمند در راستای توسعه رشتههای مؤثر و کاربردی منطبق با نیاز جامعه و صنعت و تنوعبخشی به رشتههای دانشگاهی با رویکرد کارآفرینی پایدار و منطبق با آمایش سرزمینی به تربیت نسل فناور و متخصص اهتمام ویژه داشته باشند و به کمک این راهبرد و البته با برنامهریزی دقیق و منسجم، میتوانند علاوه بر افزایش تولید، بیکاری در قشر جوان را نیز کاهش داده و در نهایت تورم را مهار کنند.
** مؤلفهها و راهکارهای علمی مهار تورم
بنیطالبی مؤلفهها و راهکارهای علمی مهار تورم را برشمرد و گفت: تورم و تولید دو گزینه به هم وابسته هستند که ارتباط معکوسی با یکدیگر داشته و با کاهش تورم تولید رونق میگیرد. برای این منظور لازم است فاکتورهای گوناگونی مانند عرضه و تقاضا، رونق بخشهای صنعت و واحدهای تولیدی، گسترش بازار سرمایه با رویکرد اسلامی، راهاندازی مجدد کارخانهها و صنایع تعطیل و نیمه تعطیل و رونق بخشیدن به شرکتهای دانشبنیان را در اولویت قرار داد تا بتوان به تحقق شعار امسال دست یافت.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که برای رشد تولید در کشور چه ضرورتها و بایدهایی باید مد نظر مسئولان و تولیدکنندگان قرار گیرد؟بیان کرد: در این مسیر مسلماً هماهنگی بخشهای مختلف اقتصادی، تولیدی با حوزه سیاستگذاری و برنامه ریزی و افزایش تولید ناخالص ملی و داخلی کشور در کنار برنامههایی برای تسهیل شرایط راهاندازی کسب و کارهای خانگی و حمایتهای مؤثر و منطقی از این حوزه میتواند گام مؤثری در راستای مهار تورم و رشد تولید به کشور کند.
** نتایج مهار تورم و رشد تولید
وی نتایج مهار تورم و رشد تولید برای کشور را برشمرد و تشریح کرد: آثار و پیامدهای مهار تورم و رشد تولید در کشور بسیار گسترده و مثبت خواهد بود بهگونهای که نرخ بیکاری کاهش یافته، امید به زندگانی افزایش و شرایط برای همه اقشار جامعه بهخصوص در دهکهای پایین بهگونهای خواهد بود که قدرت خریدشان ارتقا یافته و استرس و نارضایتی ناشی از تورم بین آنها کاهش مییابد.
این عضو هیئت علمی و دانشیار گروه حسابداری دانشگاه تأکید کرد که تحقق شعار سال با عنوان مهار تورم و رشد تولید نیازمند همراهی، همکاری و انسجام بین بخشهای مختلف دولت و ارکان حاکمیتی و اقشار جامعه است تا همگان بتوانند در نهایت از آثار تحقق این شعار بهرهمند شوند.
انتهای پیام/