مهابادی: تیم ملی شجاع بازی میکند/ تا جام جهانی بعدی باید به قلعهنویی فرصت داد
داود مهابادی در گفت و گو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، در مورد تساوی تیم ملی فوتبال ایران مقابل روسیه و تقابل بعدی فیفادی شاگردان امیر قلعهنویی با کنیا اظهار داشت: خوشحالم که با حضور امیر قلعهنویی به عنوان یک مربی ایرانی در رأس کادرفنی تیم ملی، شاهد یک بازی هجومی مقابل روسیه بودیم. تیم ملی کشورمان در این بازی برابر تیم ملی کشوری که میزبان جام جهانی بوده صاحب فرصتهای گلزنی خیلی زیادی شد و اگر دقت بیشتری داشتیم بدون شک برنده این بازی میشدیم. تفکرات تیم ملی در این فرصت کوتاه تغییر کرده و به دنبال فوتبالی هجومی، شجاع و پویا هستیم که میتواند در آینده به ثبت نتایج بسیار خوبی رقم بخورد. قلعهنویی با اینکه زمان زیادی نداشت، اما توانست از تواناییهای ملیپوشان تا حدود زیادی بهره ببرد و شکل بازی تیم ملی را از تدافعی و کسل کننده به هجومی و تماشاگرپسند تغییر دهد.
**زمان بیشتری به قلعهنویی داده شود
وی ادامه داد: انشاءالله در آینده با اضافه شدن نفرات جدید، بازیهای دوستانه بیشتر و القا شدن تفکرات سرمربی تیم ملی به بازیکنان، در کسب نتیجه و بازیهای به مراتب بهتر، صاحب موفقیت بیشتری خواهیم شد. البته نیاز است تا زمان بیشتری به قلعهنویی داده شود چون در فاصله ۱۰ ماه تا جام ملتهای آسیا، سرمربی نمیتواند تمام تغییراتی که لازم است را ایجاد کند، به خصوص اینکه تیم ملی نیاز به تغییر نسل دارد و قلعهنویی با شناختی که از فوتبال ایران دارد و به واسطه حضور متوالی در لیگ برتر به اندازه لازم بازیکنانی که میتوانند به تیم ملی کمک کنند را میشناسد. اضافه کردن بازیکنان جدید به پیکره تیم ملی کاری نیست که با توجه به اهمیت جام ملتهای آسیا در چنین تورنمنت مهمی انجام داد اما قطعاً تا آن زمان بازیکن جدید در فهرست تیم ملی جای میگیرند. به مرور میتوان تیم ملی را تغییر کلی داد و در کمتر از یکسال شدنی نیست. به نظرم باید تا جام جهانی بعدی به قلعهنویی فرصت داد.
**ترس برادر مرگ است
پیشکسوت تیم ملی خاطرنشان کرد: ترس برادر مرگ است. در زمان سرمربیگری کارلوس کیروش از ترس نباختن به شکلی بازی میکردیم که از تک موقعیتهای خود استفاده کنیم. اول دنبال این بودیم نبازیم و اگر شد برنده شویم. تیم ملی ایران با توجه به ظرفیتها و استعدادهای منحصر به فردی که دارد از این توانایی برخوردار است که همانند تیمهای ملی برزیل و آرژانتین در سطح آسیا باشد و همانطور که این دو تیم در آمریکای جنوبی حرف اول را میزنند ایران هم در آسیا تیم برتر قارهاش باشد. تیم ملی با توجه به بازیکنان خلاقی که دارد و با رعایت نکات تاکتیکی این توانایی را دارد تا بازیهای باکیفیتتری را انجام دهد و به نتایج به مراتب بهتری برسد. ترس از نباختن و رسیدن به آمار بهتر از سوی سرمربی قبلی تیم ملی باعث شده بود تا تیم ملی رو به بازی تدافعی بیاورد و شکل واقعی خود را از دست بدهد. چنین بازیهایی با توجه به قابلیتهایی که داریم با فوتبال ما سنخیت نداشت.
**ژاپن حریف اول ایران در آسیاست
وی با اشاره به اینکه بازی با کنیا تجربه جدیدی برای سرمربی تیم ملی خواهد بود، عنوان کرد: هر بازی به شناخت قلعهنویی از بازیکنان تیم ملی کمک میکند. نفرات جدید در بازیهای تدارکاتی میتوانند خود را نشان دهند و اگر آمادهتر باشند با صلاحدید سرمربی در ترکیب اصلی قرار خواهند گرفت. بازیکنانی هستند که فرصت حضور در تیم ملی به آنها داده نشده بود و مقابل روسیه برخی از آنها به زمین رفتند که عملکرد قابل قبولی داشتند و در بازی با کنیا هم این فرصت به بازیکنان جدید داده خواهد شد تا بیش از گذشته خود را اثبات کنند. به عنوان مثال در بازی با روسیه در پست دفاع چپ و هافبک دفاعی دچار ضعف بودیم که کادرفنی تیم ملی به این موضوع پی خواهد برد و میتواند این نقاط ضعف را ترمیم کند تا در تمامی پستها تیم کاملی باشیم. وظیفه فدراسیون است تا بتواند بازیهای دوستانه مهمی را برای تیم ملی تدارک ببیند تا بتوانیم هارمونی بیشتری پیدا کنیم. فکر میکنم بازی تدارکاتی با ژاپن که حریف اول ما در آسیاست کمک زیادی میکند تا نقاط ضعف و قدرت خود را بشناسیم. همچنین بازی با کره جنوبی هم به تیم ملی بسیار تأثیرگذار خواهد بود. چنین بازیهایی استرس بازیکنان تیم ملی را کم خواهد کرد.
**لیگ برتر پایه تیم ملی است
مهابادی با یادآوری این موضوع که کیفیت لیگ برتر ایران در فصل اخیر پایین بود، تأکید کرد: از دل لیگ برتر است که بازیکنان به تیم ملی میرسند. سطح پایینتر از لیگ برتر، لیگ دسته یک است که در این لیگ شاهد آن بودیم تیم شهر خودرو با انبوهی از بدهی به حال خود رها شد و در ادامه مدیرعامل این باشگاه در باشگاه دیگری مسئولیت گرفت. فدراسیون فوتبال میتواند به این موارد ورود کند. مثلاً یکی از تیمهای شمالی ۴ مالک و ۶ مدیرعامل عوض کرده است. به نظرم ایجاد برخی پارامترها و فیلترها مانع از آن میشود تا هر کسی وارد فوتبال نشود. باید ضمانتهایی گرفته شود تا برخی به پیکره لیگها لطمه نزنند. در لیگ یک ۹ تیم خصوصی هستند و باید از منابع مالی دیگری درآمدزایی کنند اما کیفیت هم مهم است. لیگ برتر پایه تیم ملی است و لیگ یک پایه لیگ برتر و به همین ترتیب سلسله مراتب ادامه مییابد. نظام باشگاهداری باید ایجاد شود تا باشگاهها به کیفیت لیگها لطمه نزنند.
انتهای پیام/