دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 اسفند 1401 - 12:06
مدیرکل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد مطرح کرد؛

فعالیت ۶۵ مرکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی

فعالیت ۶۵ مرکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی
عبدالله محمدی عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی ۲۰۰ مرکز تحقیقاتی دارد که ۳۰ مرکز آن کاملاً و ۱۵ تا ۲۰ مرکز دیگر به طور غیرمستقیم در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی فعالیت دارند.
کد خبر : 838231

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، مدیرکل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و جمعی از مدیران واحد کرج در بازدید از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی کرج علاوه بر آشنایی با توانمندی‌ها و دستاورد‌های این پژوهشگاه در نشستی مشترک با رئیس، جمعی از معاونان و مدیران پژوهشگاه زمینه‌های همکاری‌های مشترک دانشگاه آزاد و پژوهشگاه را بررسی کردند.

مدیرکل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست تشریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور بیش از ۷ هزار آزمایشگاه و ۲۰۰ مرکز تحقیقاتی دارد که ۳۰ مرکز کاملاً و ۱۵ تا ۲۰ مرکز دیگر به طور غیرمستقیم در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی فعالیت دارند.

عبدالله محمدی، مزیت دانشگاه آزاد اسلامی را فعالیت ۳۰۰ واحد دانشگاهی آن در سراسر کشور عنوان کرد و گفت: در این راستا شبکه وسیعی از آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی شکل گرفته که کنسرسیوم‌های مختلفی از جمله کنسرسیوم امنیت غذایی با مشارکت ۱۵ واحد و کنسرسیوم گیاهان دارویی با مشارکت ۲۰ واحد ذیل آن فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه ارتباط دانشگاه آزاد اسلامی با صنایع براساس مسئله‌محوری شکل گرفته از اجرای دو طرح پویش و پایش در این راستا خبر داد و گفت: در طرح پویش که با همکاری صنعت در دست اجرا داریم، دانشجویان از سال نخست تحصیل زیرنظر صنعت و براساس نیاز صنعت تربیت می‌شوند. در کنار آن طرح پایش را برای سوق دادن تحقیقات به سمت نیاز‌های صنعت در دست اجرا داریم که طی آن در سامانه پژوهشیار، نظام موضوعات پژوهشی براساس نیاز‌های کشور مشخص شده و دانشجو موظف است از مجموعه موضوعات این سامانه استفاده کند.

مدیرکل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه علاوه بر واحد کرج، ۲۹۹ واحد دانشگاهی دیگر دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور آمادگی دارند که در حوزه تحقیقات با پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی همکاری کنند، توضیح داد: پژوهشگاه می‌تواند در همکاری با دانشگاه آزاد، نیاز‌های تحقیقاتی که احصا و گردآوری کرده را در سامانه پژوهشیار ثبت و زمینه بهره‌مندی از کمک اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه آزاد در تأمین این نیاز‌ها را فراهم کند.

رئیس مرکز تحقیقات ایمنی و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج هم با بیان اینکه امروز امنیت غذایی فراتر از یک اولویت در امنیت ملی کشور‌ها به عنوان یک سیاست حکمرانی متعالی مورد توجه قرار دارد، گفت: تغییر اقلیم یک تهدید جدی است. در جنگ اخیر روسیه و اوکراین که رتبه‌های اول و پنجم تولید گندم دنیا را داشتند و یک سوم غلات جهان را تأمین می‌کردند اهمیت بحث امنیت غذایی بیش از پیش بروز پیدا کرد.

فعالیت بیش از ۷ هزار آزمایشگاه و ۲۰۰ مرکز تحقیقاتی در دانشگاه آزاد

 

افشین اسمعیلی‌فر تبیین کرد: در ابتدا هند تصور می‌کرد می‌تواند کمبود تولید ناشی از این جنگ را جبران کند، اما تغییرات اقلیمی چنین امکانی را به ان کشور نداد. این تجربه درس یزرگی برای ماست که با توجه به مسائل جهانی دیگر نمی‌توانیم روی واردات محصولات کشاورزی حساب کنیم.

وی با اشاره به مشکلاتی که در زمینه تأمین محصولات استراتژیک کشاورزی در کشور وجود دارد، گفت: سیاستگذاری کلان امنیت غذایی کشور از عهده یک وزارتخانه جهاد کشاورزی یا علوم به تنهایی خارج است و باید همه دستگاه‌های ذیربط و دانشگاه‌ها در این زمینه همکاری کنند.

رئیس مرکز تحقیقات ایمنی و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج توضیح داد: دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به توانمندی اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و حضور در اقلیم‌های مختلف کشور فرصتی خوبی است که می‌توان در حوزه امنیت غذایی از آن استفاده کرد.

اسمعیلی‌فر با بیان اینکه اولویت تحقیقاتی مرکز تحقیقات ایمنی و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، محصولات استراتژیک مثل گندم و دانه‌های روغنی، معرفی ارقام جدید، صنایع تبدیلی و محیط زیست است، اظهار کرد: در بحث محصولات تراریخته که به منظور تولید گیاهان مقاوم خصوصا مقاوم به آفات ویروسی پایه‌گذاری شد این ظرفیت در کشور وجود دارد که همانند حوزه انرژی هسته‌ای و موشکی به پیشرفت‌های بزرگی دست پیدا کنیم. ما هم این آمادگی را داریم که در بحث محصولات تراریخته که به اقتدار و امنیت غذایی کشور کمک می‌کند و همچنین در حوزه ایمنی زیستی در کنار پژوهشگاه به توسعه این حوزه‌ها در کشور کمک کنیم.

** تشکیل مجتمع آزمایشگاهی شامل ۵ آزمایشگاه مرجع و ۳۰ آزمایشگاه تحقیقاتی در البرز

مدیر خدمات آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز هم از تشکیل یک مجتمع آزمایشگاهی شامل ۵ آزمایشگاه مرجع و ۳۰ آزمایشگاه تحقیقاتی در استان در آینده نزدیک خبر داد.

رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج نیز در این نشست با اشاره به اهمیت حفظ و بهره‌برداری از ذخایر ژنتیکی بومی در بحث امنیت غذایی تشریح کرد: بحث امنیت غذایی از اولویت‌های کاری دانشگاه آزاد در سراسر کشور قرار گرفته است.

سیدمجید تولیت پیشنهاد کرد: پروژه‌های کلان در سطح کشور در زمینه امنیت غذایی تعریف شود تا اعضای هیئت علمی از رشته‌های مختلف حتی رشته‌های فنی - مهندسی، اقتصاد و هوش مصنوعی هم وارد این عرصه شوند.

به گزارش آنا، در پایان این نشست که پژمان آزادی معاون فناوری و تجاری‌سازی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، مریم موسیوند مدیر هماهنگی امور پژوهشی و مهندس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، ابراهیم کریمی مسئول امور ارتباط با دستگاه‌های اجرایی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و مهروز دزفولیان رئیس مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی کرج نیز حضور داشتند، هیئت اعزامی از دانشگاه آزاد اسلامی کرج از بخش‌های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه بازدید کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب