از اجرای طرح دانشبنیان تولید «کود اورمیک» تا برندسازی محصول فناورانه رزماری
مرتضی قاسمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و واحد اراک در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در پاسخ به این پرسش که اولویتها و برنامه اصلی این دانشگاه در سال ۱۴۰۲ چیست؟ بیان کرد: با توجه به افزایش کمی تعداد هستهها، شرکتها و شرکتهای دانشبنیان، امسال، هدف دانشگاه افزایش کیفیت در مراکز رشد و سوق دادن واحدهای فناور و خلّاق به سوی تبدیل شدن به شرکت دانشبنیان و شرکتهای خلّاق بوده و راهاندازی خانههای خلّاق در واحد اراک، سرمایهگذاری روی طرحهای دانشبنیان، مرکز خلّاقیت و نوآوری دانشآموزی و ... در دستور کار است.
این مسئول با تشریح فعالیتهای علمی و دانشبنیان این دانشگاه در سال گذشته حضور در رویداد عصر امید کشوری و استانی ۱۴۰۱ و نمایش محصولات فناورانه را یادآور شد و اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی اراک در رویداد عصر امید کشوری با ۳۴ محصول در حوزه صنایع غذایی و دارویی، صنایع شیمیایی، صنایع فلزی، الکترونیک، نرم افزار و صنایع خلاق حضور داشت.
وی اضافه کرد: هستههای فناور، واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان مستقر در مراکز رشد و سراهای نوآوری در قالب ۳۵ ایده، هسته و واحد فناور در رویداد ملی عصر امید که خرداد ۱۴۰۱ در مصلای تهران برگزار شد، حضور یافتند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی عنوان کرد: در ادامه رویداد ملی عصر امید، نخستین رویداد عصر امید استانی در هفته پژوهش و فناوری برگزار شد که در این رویداد هستههای فناور، واحدهای فناور و خلّاق و شرکتهای دانشبنیان مستقر در مراکز رشد واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی به ارائه دستاوردهای خود پرداختند.
قاسمی در پاسخ به سوال دیگر که سال گذشته چه اندازه در واحد متبوع خود در بسترسازی اشتغال دانشبنیان و توسعه فعالیتهای دانشبنیان موفق بودید؟ توضیح داد: در سالی که گذشت از طریق منابع دانشگاه بیش از ۲۰۰ میلیون تومان برای بسترسازی و حمایت از هستهها و واحدهای مراکز رشد هزینه شد، این درحالی است که از خارج از دانشگاه و از طریق معاونت علمی و فناوری سازمانهای متولی استان، حمایتهای مالی به دانشگاه تزریق نشده بود.
وی متذکر شد: با توجه به مجوزهای اخذشده برای تبدیل به احسن منابع دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی، طرحهای دانشبنیان و سرمایهگذاری مختلفی مصوب شده و در حال اجراست، ازجمله مهمترین طرحهای استان مرکزی در این حوزه میتوان طرح تولید کود اورمیک، راهاندازی خط تولید شویندههای گیاهی، کارگاه تولید قارچ خوراکی و برندسازی محصول قطره و اسپری رزماری را ذکر کرد.
** از چالشهای فناوری در حوزه آبزیان تا هوشمندسازی ماشینهای کشاورزی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی توضیح داد: در سالی که گذشت، چالشهای فناوری در حوزه آبزیان و شیلات، دام و طیور، هوشمندسازی ماشینهای کشاورزی، زراعت و باغبانی با مشارکت شرکت کمباینسازی ایران برگزار شد و از میان بیش از ۳۰ راهکار برای چالشهای اعلام شد و ۳ مورد توسط شرکت کمباینسازی مورد تأیید قرار گرفت.
قاسمی عنوان کرد: در این راستا در بازار فناوری و نوآوری شهید قاسم سلیمانی کلینکهای تخصصی با نگاه حل مسئله ازجمله کلینیک کسب و کار با هدف ایجاد میزهای B۲B و با حمایت سازمان صمت و اتاق بازرگانی با محور دانشگاه آزاد اراک ایجاد شد.
وی تشریح کرد: کلینیک مدیریت شهری با نگاه حل مسئله به استخراج معضلات حوزه شهری و ارائه راهکار میپردازد و تاکنون چند طرح با مشارکت شهرداری و شورای اسلامی شهر اراک ارائه شده و درحال اجراست.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی تبیین کرد: کلینیک احیاگران تولید با توجه به معضلات اجتماعی و اشتغال در سطح شرکتهای آسیبدیده در چند سال اخیر و ارائه مشاوره و راهکارهای تخصصی با هدف کمک به احیای خطوط تولید و ارائه خدمات در این شرکتها از دیگر اقدامات دانشگاه در سال گذشته است.
قاسمی تشریح کرد: دفتر TTO نیز با هدف تجاریسازی و سازماندهی پژوهشهای انجام شده در دانشگاه و جذب سرمایهگذار برای تجاریسازی این طرحها ایجاد شده نیز از دیگر اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی اراک در راستای حل مسائل اجتماعی و اقتصادی است.
وی با تشریح فعالیتهای برجسته و بارز دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در حوزههای مختلف بهویژه در حوزه پژوهشی، علم و فناوری و دانشبنیان در سال ۱۴۰۱ گفت: در سالی که گذشت با توجه به سیاستگذاریها و برنامه عملیاتی حوزه پژوهش و فناوری، توسعه فعالیتهای دانشبنیان در دستور کار قرار گرفت.
** تصویب ۲۱ طرح دانشبنیان در دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در ادامه توضیح داد: خوشبختانه سال گذشته مراکز رشد واحد اراک توانستند مجدداً به عنوان مراکز رشد سطح یک ارزیابی شده و از طریق وزارت علوم و وزارت بهداشت موافقتهای اصولی را دریافت کنند.
قاسمی عنوان کرد: مرکز رشد فناوریهای نوین بیوسیستم و صنایع تبدیلی دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در سال ۱۴۰۱ توانست برای سال دوم، سطح یک ارزیابی شود و مرکز رشد سلامت فناوری اطلاعات توانست براساس شاخصهای وزارت بهداشت به عنوان مرکز رشد قطعی وزارت بهداشت مجوزهای اولیه را اخذ کند.
وی درباره اینکه تا چه اندازه در تحقق شعار سال ۱۴۰۱ با عنوان «تولید دانشبنیان اشتغالآفرین» موفق بودید؟ بیان کرد: بیش از ۲۴ طرح دانشبنیان در سال ۱۴۰۱ در شورای مدیریت فعالیتهای دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی مطرح و از این تعداد ۲۱ طرح با ارزش بیش از ۵ میلیارد تومان مصوب شد و رایزنیها برای جذب اعتبار از محل صندوق دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی صورت گرفته و تعدادی طرح نیز تأمین اعتبار شده و در حال انجام و اجراست.
انتهای پیام/