دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 فروردين 1402 - 15:29
دانستنی‌های گردشگری؛

نوروز در ترکیه به چه صورت برگزار می‌شود؟

نوروز در ترکیه به چه صورت برگزار می‌شود؟
مردمان ترکیه دو روز ۲۲ و ۲۳ مارس را به عنوان نوروز جشن می‌گیرند.
کد خبر : 837966

به گزارش خبرگزاری آنا، مردمان کشور‌های مختلفی همچون ترکیه با فرا رسیدن فصل بهار به استقبال آن می‌روند و به جشن و خوشحالی می‌پردازند. البته مردم در ترکیه نوروز را بعنوان ایام سال نو نمی‌شناسند و صرفا آن را بعنوان یک جشن باستانی جشن می‌گیرند و خوشحالی می‌کنند، زیرا تقویم ترکیه ننیز همچون کشور‌های اروپایی و همچنین بسیاری از کشور‌های دیگر جهان بر اساس تقویم میلادی تنظیم شده و با توجه به این موضوع آن‌ها سال نو خود را مصادف با اول ژانویه و ابتدای سال نو میلادی جشن می‌گیرند.

اما ترک‌ها دو روز ۲۲ و ۲۳ مارس را بعنوان نوروز جشن می‌گیرند و در این دو روز فستیوال‌های نوروزی را برگزار می‌کنند، در واقع هر منطقه از ترکیه با توجه به فرهنگ و آداب رسوم مخصوص به خودشان و به شکلی متفاوت به برگزاری جشن‌های نوروزی می‌پردازند.

تاریخچه نوروز در ترکیه

اگر به گذشته و تاریخچه نوروز در ترکیه نگاهی بیاندازیم، می‌بینیم که پیش از فروپاشی امپراتوری عثمانی، در کشور ترکیه نوروز را با آب و تاب بیشتری جشن می‌گرفتند و حتی در آغاز فصل بهار معجونی بهشتی که از ۴۰ ادویه مختلف تهیه می‌کردند را، در کاخ‌های عثمانی تهیه و بین مردم پخش می‌کردند و در میان اهالی دربار شیرینی‌های قرمز رنگی که روی آن‌ها پودر طلا داشت، سرو می‌شد، این موارد تنها بخشی کوچک از تدارکات نوروز در زمان امپراتوری عثمانی بود و متاسفانه پس از فروپاشی حکومت عثمانی، جشن نوروز در کشور ترکیه به دلایل سیاسی کمرنگ‌تر شد و تنها مناطق کردنشین این کشور بر اساس سنت‌های قدیمی نوروز را جشن می‌گرفتند و به شادی می‌پرداختند.

عید نوروز در ترکیه با عناوین مختلف از جمله نوروز سلطان و یا سلطان نوروز شناخته می‌شود و مردمان این کشور در هر منطقه بر اساس سنت‌ها و آموزه‌های تاریخی خود این جشن باستانی را برگزار می‌کنند.

نوروز در ترکیه به چه صورت برگزار می‌شود؟

نوروز در مناطق مختلف ترکیه

استان ملطیه منطقه‌ای در ناحیه آناتولی شرقی قرار دارد و مردمان آن نوروز را به عنوان جشن پایان زمستان برگزار کنند.

غازی عینتاب که کلان‌شهری بزرگ و کردنشین در جنوب شرقی کشور ترکیه است نیز عید نوروز را به عنوان سلطان نوروز می‌شناسند و مردمان این منطقه نوروز را دختری جوان می‌دانند که در ۲۱ مارس به شرق می‌رود و البته برخی آن را درویشی می‌دانند که توانایی پرواز دارد و در این تاریخ به سمت شرق پرواز می‌کند.

اهالی استان آغری ترکیه نیز رسم جالبی در عید نوروز دارند و آن‌ها در این روز فال‌گوش می‌ایستند و معتقدند هر کسی می‌تواند سرنوشت خودش را از زبان دیگری بشنود، در حقیقت آن‌ها با بررسی صحبت‌هایی که یواشکی شنیده اند، آینده خود را تفسیر می‌کنند و یا فال می‌گیرند.

اهالی منطقه گره‌سون، عید نوروز را با عنوان «مارت بوزومو» می‌شناسند که معنای لغوی آن پایان مارس و یا تمام شدن هوای سرد است. مردم در این روز از نهر‌های اطراف آب جمع می‌کنند و برروی حیواناتشان می‌ریزند تا شروع فصل گرم را با خیر و برکت آغاز کنند.

مردم منطقه آدرنه نیز برای نوروز رسمی شبیه به چهارشنبه سوری ایران دارند و با روشن کردن آتش و پریدن از روی آن به همراه رقص و پای‌کوبی نوروز را جشن می‌گیرند.

مردم آدرنه معتقدند که با پریدن از روی آتش بیماری و بلا و از آن‌ها و خانواده‌شان دور می‌شود.

کوچ نشینان بسیاری در ترکیه زندگی می‌کنند که در روز ۲۱ مارس یا همان اول فروردین و در مناطق ییلاقی با روشن کردن آتشی بزرگ ورود بهار را اعلام می‌کنند.

نوروز در ترکیه به چه صورت برگزار می‌شود؟

نوروز در استانبول

مردمان شهر‌های معروف و پرمسافر ترکیه مثل مانند استانبول، آنکارا، ازمیر و آدانا نوروز را به صورت بسیار باشکوه و پرسروصدا برگزار می‌کنند و با نواختن دهل، به جشن و پای‌کوبی می‌پردازند.

آتش‌های بزرگی در شب نوروز افروخته می‌شود و همه دور این آتش جمع می‌شوند و با رقص و پای‌کوبی، این عید باستانی را جشن می‌گیرند.

شاید بتوان از دیگر برنامه‌های مهم نوروزی در ترکیه به برگزاری کنسرت‌ها نیز اشاره کرد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب