دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 اسفند 1401 - 15:02

اتریوم یا ریپل؛ کدامیک برای سرمایه‌گذاری در سال ۲۰۲۳ بهتر است؟

اتریوم یا ریپل؛ کدامیک برای سرمایه‌گذاری در سال ۲۰۲۳ بهتر است؟
در ۲۹ دسامبر ۲۰۱۷، ریپل از اتریوم پیشی گرفت و دومین ارز دیجیتال با ارزش جهان شد. خیلی طول نکشید که اتریوم به جای اول خود بازگشت اما این مساله چیزی از ارزش ریپل و محبوبیتی که به دست آورده بود کم نکرد.
کد خبر : 837600

به گزارش خبرگزاری آنا، در ۲۹ دسامبر ۲۰۱۷، ریپل از اتریوم پیشی گرفت و دومین ارز دیجیتال با ارزش جهان شد. خیلی طول نکشید که اتریوم به جای اول خود بازگشت اما این مساله چیزی از ارزش ریپل و محبوبیتی که به دست آورده بود کم نکرد.

همین مساله باعث شد تا به دور از نوسانات بازار ارزهای دیجیتال و حواشی دیگر این صنعت،  یک رقابت جدی میان این دو شکل بگیرد. اتریوم و ریپل، هر دو در تلاش بودند تا با ارائه‌ی امکانات متنوع‌تر و جذاب‌تر، به جایگاه برتر بازار برسند و موقعیت خود را در بازار ارتقا داده و حفظ کنند. اما کدامیک توانسته بهتر از دیگری عمل کند و در این رقابت پیروز باشد؟ کدامیک برای سرمایه‌گذاری در سال ۲۰۲۳ گزینه‌ی بهتری محسوب می‌شود؟

در ادامه ضمن معرفی و مقایسه‌ی ریپل و اتریوم، به روش‌های خرید و فروش امن این دو پرداخته‌ایم، تا پس از این که با ماهیت کلی عملکرد آن‌ها آشنا شدید، بتوانید بهترین گزینه را برای سرمایه گذاری در سال جدید میلادی (۲۰۲۳) انتخاب کنید.

اتریوم یا ریپل؛ کدامیک برای سرمایه‌گذاری در سال ۲۰۲۳ بهتر است؟

معرفی اتریوم

اتریوم که در سال 2015 راه اندازی شد توسط توسعه دهنده روسی-کانادایی ویتالیک بوترین تاسیس شد. اتریوم اولین پروژه بلاک چین بود که افراد را قادر به ایجاد و انعقاد قراردادهای هوشمند کرد. در نتیجه، او امکانات بیت کوین را که فقط برای تراکنش های مالی مناسب است، گسترش داد. قرارداد هوشمند توافقی مبتنی بر شرایط از پیش برنامه ریزی شده است که می تواند در صورت برآورده شدن آن شرایط، تراکنش را به طور خودکار پردازش کند.

اتریوم "غیرمتمرکز" است و برای تایید تراکنش ها به شخص ثالثی نیاز ندارد. این بدان معناست که شبکه‌ی اتریوم توسط شخص، شرکت، بانک مرکزی یا دولت کنترل نمی شود.

درعوض، تراکنش‌ها توسط انجمن اتریوم، که به‌عنوان «ماینر» شناخته می‌شوند، تأیید می‌گردد. ماینرها به سادگی یک دستگاه تخصصی را به شبکه اتریوم متصل می کنند که به آنها اجازه می دهد تراکنش های موجود در بلاک چین اتریوم را تایید کنند. این امر نیاز به واسطه شخص ثالث را از بین می برد.

به هر حال، بلاک چین اتریوم دارای ارز دیجیتال خاص خود به نام اتر (به اختصار ETH ) است. برخلاف بیت کوین که حداکثر به 21 میلیون سکه محدود می شود، حداکثر محدودیتی برای مقدار اتر قابل صدور وجود ندارد.

اتریوم در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ به دلیل انجام بروزرسانی “ادغام”، که شبکه را به اجماع اثبات سهام منتقل کرد، تیتر بسیاری از اخبار بود. این بروزرسانی مصرف انرژی شبکه را تا ۹۹ درصد و تا حد زیادی هزینه تراکنش‌ها را هم کاهش داد. این بهبودی‌ها باعث افزایش استفاده و کاربرد اتریوم می‌شوند.

از طرفی سال ۲۰۲۳ با بروزرسانی‌های دیگری برای این شبکه همراه خواهد بود که می‌تواند باعث رشد بیشتر قیمت اتریوم شود. شبکه اتریوم به طور مداوم در حال گسترش است و با وجود اینکه ده‌ها شبکه رقیب دیگر برای آن ایجاد شده است، اما همچنان جایگاه برتر خود در بازار را با قدرت حفظ کرده است.بسیاری از تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که روند مثبت رشد شبکه اتریوم بزودی خود را در قیمت توکن آن یعنی ETH نیز نشان دهد و در سال ۲۰۲۳ شاهد افزایش قیمت این ارز دیجیتال باشیم.

معرفی ریپل

بلاک چین ریپل برای اولین بار در سال 2012، سه سال قبل از اتریوم، توسط یک سازمان خصوصی به نام آزمایشگاه ریپل طراحی، ساخته و راه اندازی شد.

هدف بنیانگذاران ریپل ایجاد یک پروتکل بلاک چین بود که می توانست سیستم پرداخت فرامرزی را که توسط بانک ها برای انتقال وجه به خارج از کشور استفاده می شد، به چالش بکشد. جالب اینجاست که اگرچه آزمایشگاه ریپل تمرکز خاصی بر صنعت بانکداری دارد، اما هر کسی می‌تواند از بلاک چین ریپل برای ارسال و دریافت وجوه استفاده کند.

اغلب در مورد تفاوت ریپل و XRP کمی سردرگمی وجود دارد که در این‌جا به طور ساده توضیح داده‌ایم؛ پروتکل بلاک چین که به مردم و بانک ها امکان ارسال و دریافت وجوه را می دهد «ریپل» نامیده می شود. این فناوری واقعی است که از شبکه پشتیبانی می کند.نام ارز دیجیتالی که در روی بلاک چین ریپل اجرا می شود "XRP" است که نماد اختصاری توکن بومی بلاک چین ریپل است.

ریپل درگیر یک نبرد دادگاهی با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) بوده است. اتهام توسعه دهندگان ریپل این بود که فروش اجرایی XRP مشابه فروش اوراق سهام بوده و باید با قوانین مرتبط با کمیسیون بورس تنظیم شود(به ادعای SEC شرکت ریپل لبز 1.3 میلیارد دلار توکن XRP را بدون ثبت فروخته است به عقیده آن‌ها XRP نه یک ارز دیجیتال بلکه جزو اوراق بهادار به شمار می‌رود) اگر ریپل بتواند از این نزاع سربلند خارج شود، تبدیل به یکی از ارزهای دیجیتال آینده دار می شود و رشد زیادی را تجربه خواهد کرد و حتی عملکرد قیمتی بهتری نسبت به اتریوم ثبت کند.

بررسی و مقایسه کامل اتریوم و ریپل

در ابتدای کار بلاک چین اتریوم، یکی از مشکلات اصلی آن مدل اثبات کار بود که به واسطه‌ی آن قادر نبود تعداد زیادی از تراکنش‌ها را مقیاس‌ پذیر سازد. این شبکه تنها می‌توانست تا 15 تراکنش در ثانیه را مقیاس بندی کند که این به هیچ وجه به سطوح مورد نیاز برای مقیاس بندی اتریوم در مقیاس جهانی نزدیک هم نبود.

خبر خوب این است که تیم توسعه‌ی اتریوم در سال ۲۰۲۲، به یک مکانیسم جدید اجماع به نام Proof-of-Stake و همچنین نصب دو پروتکل جدید به نام های "Sharding" و "Plasma" که به اتریوم امکان پردازش هزاران تراکنش در ثانیه را می‌دهند روی آورد.

این در حالی است که پروتکل ریپل یک مکانیسم اجماع به نام توافقنامه فدرال بیزانس (FBA) را در بلاک چین خود نصب و فعال‌سازی کرده است. این مدل خاص کمی متفاوت از مدل اتریوم، یعنی اثبات کار (Proof-of-Work) و اثبات سهام (Proof-of-Stake) عمل می کند.

مهم‌ترین تفاوت نحوه‌ی کار پروتکل ریپل و اتریوم در این است که برخلاف اتریوم که به هر کسی که یک GPU دارد اجازه می‌دهد در توسعه شبکه مشارکت کند، ریپل از چیزی به نام «تأییدکننده‌های تراکنش» استفاده می‌کند و تنها افرادی که می توانند تایید کننده تراکنش ها باشند بانک هایی هستند که از فناوری ریپل استفاده می کنند.

عملکرد کلی ریپل و اتریوم

در حالی که اتریوم با قراردادهای هوشمند سروکار دارد، ریپل بخش بانکی را هدف قرار می دهد. این بدان معنی است که هر دو پروژه می توانند در درازمدت موفق باشند بدون این که نگران مسائل دیگر باشند!

تاریخچه‌ و رشد قیمت اتریوم و ریپل

در حالی که سایر پروتکل‌های قرارداد هوشمند ممکن است عملکرد بهتری نسبت به اتریوم داشته باشند که به عنوان «قاتل اتریوم» شناخته می‌شوند، اما همچنان دومین ارز دیجیتال ارزشمند پس از بیت‌کوین است.

بیایید نگاهی به موفقیت باورنکردنی اتریوم (ETH) بیندازیم. اگر در سال ۲۰۱۵ اقدام به خرید اتریوم می کردید به طور مثال تنها ۱۰۰ اتریوم خریداری کرده بودید، در مجموع 283 دلار برای شما هزینه در بر داشت. اگر آن را تا ژانویه 2018 سرمایه‌گذاری و ذخیره می‌کردید، زمانی که به بالاترین حد خود یعنی 1389 دلار رسید، ۱۰۰ اتریوم شما بیش از 138000 دلار ارزش داشت! تنها در سال 2017، اتریوم قیمت خود را بیش از 10000 درصد افزایش داد. با شروع سال میلادی جدید، قیمت اتریوم در اواخر ژانویه ۲۰۲۳ در محدوده‌ی۱۶۰۰ دلاری معامله می‌شد. 

ریپل همچنین در عمر کوتاه خود سفر بسیار موفقی داشته است، به طوری که XRP اکنون سومین ارز رمزنگاری شده محبوب در جهان است. جالب اینجاست که در ژانویه 2018، برای مدت کوتاهی از اتریوم پیشی گرفت و در جایگاه دوم قرار گرفت.

در سال 2017، ریپل قیمت خود را از 0.0065 دلار در ابتدای سال به 2.40 دلار افزایش داد! این افزایش بیش از 380 برابر بود که رقم قابل توجهی برای رشد یک ارز دیجیتال شمرده می‌شود. اکنون، در ژانویه ۲۰۲۳  قیمت ریپل با ۲ درصد رشد، در محدوده‌ی ۰.۴ دلاری قرار دارد. 

هر دو اتریوم و ریپل XRP از اولین راه‌اندازی خود عملکرد خوبی داشته‌اند. مهمترین چیزی که باید در نظر گرفت این است که با وجود این که در ابتدا رقابتی بین این دو شکل گرفته بود، اما در نهایت هر یک جوامع مختلفی دارند و با هدف بهبود زیرساخت‌ها برای کاربران خود، از مسیر رقابت پیشین خود فرسنگ‌ها فاصله گرفته‌اند.

از کجا اتریوم و ریپل بخریم؟

برای خرید ریپل، اتریوم و سایر رمزارزها، در قدم اول نیاز است در یک صرافی ارز دیجیتال ایرانی ثبت‌نام کنید و پس از تکمیل مراحل احراز هویت و شارژ کیف پول حساب کاربری‌تان به صورت ریالی یا با واریز تتر، نسبت به خرید ریپل یا اتریوم اقدام نمایید. برای سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال می‌توانید از طریق صرافی ارز دیجیتال زرین دکس که توسط زرین‌پال؛ اولین پرداخت یار دارای مجوز رسمی بانک مرکزی راه‌اندازی شده است اقدام کنید.

صرافی زرین دکس بستری امن برای تضمین هر گونه معاملات ارزهای دیجیتال است که کلیه‌ی ابزارها و خدمات موردنیاز معامله را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد و امکان خرید و فروش ارز دیجیتال، ساخت کیف پول رمزنگاری شده، ابزار تحلیل قیمت، و سایر خدمات رمزارزها را فراهم می‌سازد. برای شروع ثبت نام و اطلاع از سایر خدمات و امکانات زرین دکس نیز می‌توانید به وب سایت رسمی زرین‌ دکس zarindax.com مراجعه نمایید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب