دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 اسفند 1401 - 11:26

پیاده برای دیسک گردن چگونه است ؟

پیاده برای دیسک گردن چگونه است ؟
دیسک گردن ، یکی از مهم‌ترین مسائل اسکلتی- عضلانی شایع، به ویژه در افرادی است که مجبور هستند به مدت طولانی پشت میز کارشان بنشینند. اگرچه در برخی موارد، به تدریج علائم این بیماری بهبود می‌یابد، اما ممکن است بسیاری از افراد دچار مشکلات مربوط به دردهای مزمن گردنی شوند.
کد خبر : 837327

به گزارش خبرگزاری آنا، دیسک گردن ، یکی از مهم‌ترین مسائل اسکلتی- عضلانی شایع، به ویژه در افرادی است که مجبور هستند به مدت طولانی پشت میز کارشان بنشینند. اگرچه در برخی موارد، به تدریج علائم این بیماری بهبود می‌یابد، اما ممکن است بسیاری از افراد دچار مشکلات مربوط به دردهای مزمن گردنی شوند و نیاز به جراحی ستون فقرات و جراحی دیسک گردن پیدا کننند . به نظر شما اقدامات غیرجراحی برای بهبود این مشکل چیست؟ یکی از راه‌های موثر برای درمان دیسک گردن، پیاده‌روی است. پیاده‌روی برای بسیاری از ما آنقدر طبیعی است که ممکن است حتی یک بار هم به تکنیک صحیح راه رفتن فکر نکرده باشیم. جالب است بدانید که راه رفتن نامناسب می‌تواند منجر به مشکلاتی شایع در ستون فقرات به ویژه در ناحیه گردن شود. اگر تاکنون به تاثیر مثبت پیاده‌روی صحیح بر روی درمان دیسک گردن فکر نکرده‌اید و حتی اگر فکر می‌کنید اشتباهی در شیوه راه رفتن شما وجود ندارد، پیشنهاد می‌کنیم ادامه مطلب را مطالعه کنید.

 

هفت استخوان، تشکیل ستون فقرات گردنی می‌دهند که این استخوان‌ها، با دیسک‌های بین مهره‌ای از یکدیگر جدا شده‌اند. وظیفه دیسک‌ها اجازه حرکت آزادانه به ستون فقرات و همینطور عمل ضربه‌گیری است. مشکلات دیسک گردن معمولاً بر اثر آسیب، ضربه به گردن و یا قرار دادن سر در وضعیت نامناسب، افزایش سن و... رخ می‌دهد. همچنین، بیماری‌هایی مانند آرتریت می‌تواند منجر به تحلیل استخوان‌ها یا مفاصل ستون فقرات گردنی شود. از علائم این بیماری، احساس درد در گردن یا بازو، بی‌حسی و ضعف در اندام‌های فوقانی دست، عدم تعادل هنگام راه رفتن، اسپاسم عضلانی پاها، عدم هماهنگی بازوها، دست‌ها و انگشتان و از دست دادن مهارت دست است.

همچنین، افراد مبتلا به درد دیسک گردن ممکن است علاوه بر کاستی‌های حسی حرکتی، در حین انجام کار با مشکل روبه‌رو شوند. برای مثال، این افراد با کاهش دامنه حرکتی چرخش گردن مواجه هستند؛ به‌ویژه زمانی که در حین راه رفتن، سر خود را به حالت چرخشی به چالش بکشند.

پیاده‌روی صحیح باعث کاهش شدت درد در ناحیه گردن می‌شود. برای بهره‌وری از تاثیر مثبت پیاده‌روی در بهبود دیسک گردن، لازم است نکات زیر در پیاده‌روی رعایت گردد:

  • به جلو نگاه کنید و سر خود را کمی بالا بگیرید.
  • سعی کنید چانه خود را راست کنید.
  • به زمین نگاه نکنید! اگر برای جلوگیری از موانع، نیاز به بررسی زمین دارید، سعی کنید سر خود را خم نکنید و فقط چشمان خود را پایین بیاورید. خم نکردن سر در هنگام پیاده‌روی احتمال درد گردن را کاهش می‌دهد.
  • ستون فقرات خود را صاف نگه دارید.
  • شانه‌ها را صاف نگهدارید و به طرفین خم نشوید.
  • باسن خود را به سمت داخل بکشید.
  • وقتی بدن در یک راستا قرار داشته باشد، با نگاه کردن از پهلو، باید بتوان خط مستقیم فرضی از گوش، میان شانه، لگن، زانو و مچ پا رسم کرد.
  • بازوها را خم کنید. آرنج‌ها را با زوایای نزدیک به 90 درجه خم کنید و اجازه دهید بازوهایتان در سطح کمر بچرخند.
  • پاها را به شیوه‌ای خم کنید که بتوانید گام را از پاشنه به سمت انگشتان پا بردارید؛ به نحوی که فردی که در پشت سر شما راه می‌رود بتواند در حین راه رفتن کف کفش شما را ببیند.
  • قدم‌های سنجیده بردارید. گام برداشتن بیش از حد طولانی، ممکن است فرد را از تعادل خارج کند. سعی کنید گام‌های کوتاه، با تعداد بیشتر بردارید.
  • سعی کنید از حمل کیف، بار و... در حین پیاده‌روی اجتناب کنید. چون، حمل وسیله و بار موجب اعمال فشار تنه به سمت جلو می‌شود و بر وضعیت بدن تاثیرگذار است. در صورت حمل کیف، سعی کنید هرچند دقیقه آن را از یک سمت شانه به سمت دیگر منتقل کنید.

     

     

چند مزیت خاص و تاثیر مثبت افزودن برنامه منظم پیاده‌روی در برنامه روزانه به ویژه در افراد مبتلا به مشکلات دیسک گردن شامل موارد زیر است:

تقویت ماهیچه‌ها و ستون فقرات

عضلات ستون فقرات به حفظ ثبات و حرکات بدن کمک می‌کند. این ماهیچه‌ها می‌توانند در اثر سَبک زندگی، کم‌تحرک، ضعیف و ناهماهنگ شوند و در طی یک دوره زمانی، مجدد ضعف عضلانی، خستگی، آسیب و درد شدت یابد. بنابراین، پیاده‌روی به بهبود و تقویت ماهیچه‌های ستون فقرات به ویژه دیسک گردن و ناحیه کمری کمک می‌کند.

سلامت عضلات ستون فقرات

پیاده‌روی موجب افزایش جریان خون، باز شدن رگ‌های خونی، افزایش میزان اکسیژن و مواد مغذی در ماهیچه‌ها و دفع سموم بدن می‌شود. با انقباض و انبساط ماهیچه‌ها، سموم فیزیولوژیک در بدن تولید می‌شود. با گذشت زمان، این سموم می‌توانند در بافت‌های عضلانی ستون فقرات جمع و موجب سفتی شوند. در نتیجه، پیاده‌روی می‌تواند به دفع سموم و بهبود انعطاف‌پذیری عضلات ستون فقرات و به ویژه دیسک گردن کمک کند.

افزایش انعطاف‌پذیری

عدم فعالیت بدنی می‌تواند باعث سفت شدن ماهیچه‌ها و مفاصل شود. در نتیجه، فشار بر روی ستون فقرات افزایش می‌یابد و موجب تغییر انحنای طبیعی آن می‌شود. پیاده‌روی با کشش عضلات و رباط‌های پشت، پاها و باسن، موجب افزایش انعطاف‌پذیری و کمک به درمان دیسک گردن می‌شود. با پیاده‌روی، عضلاتی مانند همسترینگ، عضلات راست‌کننده ستون فقرات و عضلات خم‌کننده ران، فعال و کشیده می‌شوند و انعطاف‌پذیری رباط‌ها و تاندون‌های ستون فقرات نیز افزایش می‌یابد؛ در نتیجه، دامنه حرکتی بدن بهبود خواهد یافت.

 

  • مدت زمان و تعداد گام‌های موثر پیاده‌روی در افراد مبتلا به مشکلات دیسک گردن باید زیر نظر متخصص مغز و اعصاب و یا فیزیوتراپیست‌ انجام شود.
  • سرعت و مدت راه رفتن، به آستانه تحمل فرد بستگی دارد.
  • بهتر است پیاده‌روی در بازه‌های زمانی کوتاه 5 تا 10 دقیقه‌ای شروع شود و به تدریج افزایش یابد.
  • در صورت امکان، انجام پیاده‌روی با استفاده از دستگاه تردمیل نیز امکانپذیر است.
  • همیشه هنگام راه رفتن سعی کنید انحنای طبیعی ستون فقرات خود را حفظ کنید.

پیاده‌روی منظم و صحیح، همراه با افزایش تعداد گام‌های روزانه، به عنوان عامل موثر جهت بهبود درد دیسک گردن، به خصوص در افرادی است که به مشاغل کم‌تحرک مشغول هستند. درد مزمن گردن، معمولاً با تغییر در عملکرد عصبی عضلانی همراه است و پیاده‌روی شیوه‌ای به نسبت آسان برای بهبود دردهای مربوط به دیسک گردن است. اگرچه ممکن است این راهکار معمولاً نادیده گرفته شود. اما، بهتر است قبل از انجام این کار، با پزشک متخصص مغز و اعصاب مشورت شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب