ایران آمادگی تداوم روند تبادل زندانیان با طرف آمریکایی را دارد
به گزارش خبرنگار گروه جهان خبرگزاری آنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز(دوشنبه) در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در خصوص آخرین روابط میان ایران و آمریکا در قالب مذاکرات رفع تحریمها،گفت: طبیعتا سابقه سویی که آمریکا در توافقات داشته، باعث تردید نسبت به هرگونه توافق با آمریکا شده است.
وی افزود: روند مذاکرات باید به نتایج عملی لازم منتهی شود و ایران بارها تاکید کرده که به دیپلماسی به عنوان بهترین راه رفع مشکلات اعتقاد دارد.
ایران آمادگی تداوم روند تبادل زندانیان با طرف آمریکایی را دارد
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: بنابراین هم در ارتباط با زندانیان و هم در ارتباط با سایر مسائل مرتبط با دولت آمریکا همانطور که گفته شده از طریق واسطهها گفتگوی دو طرف ادامه دارد و ما، ماه مارس سال گذشته با آمریکا در خصوص تبادل زندانیان توافق کردیم و پذیرفتند که این موضوع بدون در نظر گرفتن مذاکرات هستهای دنبال شود اما آنها اینطور رفتار نکردند.
کنعانی اعلام کرد: ایران به عنوان یک موضوع انسانی آمادگی دارد که کار انجام شود اما طرف آمریکایی گویا هنوز واقعیت را درک نکرده است.
وی گفت: در موضوع روند مذاکرات لغو تحریمها هم، باتوجه به عدم پایبندی آمریکا به تعهداتش، ایران اصرار دارد که تضمینهای لازم از طرف آمریکایی اخذ شود.
جزئیات توافق ایران و عربستان
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص عادی شدن روابط ایران و عربستان نیز، گفت: با بیانیه امضا شده در پکن ما شاهد بازگشت روند طبیعی روابط میان ایران و عربستان سعودی بودیم و نتیجه حاصل شده به واسطه تلاش دیپلماتیک تقریبا دو ساله بوده است.
کنعانی گفت: دورههای مختلفی از گفتگوهای ایران و عربستان با نقش آفرینی چند کشور از جمله عمان و عراق برگزار شد.
وی تصریح کرد: متعاقبا قبل از سفر رئیس جمهور چین به ریاض و پیش از سفر آقای رئیسی به پکن، ایدهها و پیشنهاداتی مطرح بوده است و ما در چارچوب ایدههای طرف چینی که گفتند نمایندگانی از ایران و عربستان حضور و با یکدیگر گفتگو کنند، بر اساس حُسن نیت موافقت کردیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه در دیدار آقای رئیسی با رئیس جمهور چین گفتگو در این خصوص شکل گرفت،اظهار کرد: البته گفتگوهایی هم میان وزرای امور خارجه ایران و چین صورت گرفت و در مجموع با توجه به اینکه اکثر مسائل میان ایران و عربستان موضوعات امنیتی بود، توافق شد در سطح بالاتری از آنچه در مسقط صورت گرفته بود برگزار شود و برای همین بود که در سطح دبیر شورایعالی امنیت ملی این گفتگوها برگزار شد.
دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان به زودی
کنعانی افزود: خوشبختانه با حُسن نیت دو طرف و البته نقش آفرینی مثبت چین، توافق حاصل شد و بلافاصله بعد از امضای بیانیه مشترک روابط سیاسی دو طرف از سر گرفته شد و حداکثر تا مدت دو ماه قرار شد که سفارتخانه ها و کنسولگریهای دو طرف مجددا به کار مشغول شوند.
وی گفت: در همین چارچوب هم، وزارت خانههای خارجه دو طرف به دنبال دیدار وزرای امور خارجه ایران و عربستان هستند که در آیندهای نزدیک هم این اتفاق رخ خواهد داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص از سر گیری روابط ایران و عربستان گفت: ازسرگیری روابط ایران و عربستان نشان دهنده موثر بودن راهکار دیپلماتیک برای رفع سوءتفاهمها و گام گذاشتن در مسیر جدید است؛ بازخوردهای بسیار مثبتی درباره این توافق وجود داشت و مورد استقبال گستردهای از سوی کشورهای مختلف به ویژه کشورهای منطقه صورت گرفت. همگی برای آثار مثبت این تحول دیپلماتیک ابراز خوش بینی کردند.
کنعانی افزود: روابط ایران و بحرین هم از این قاعده مستثنا نیست و اراده سیاسی ایران نیز تاکید بر همسایه محوری استوار است.
آزادسازی داراییهای بلوکه شده ایران را با جدیت پیگیری میکنیم
وی درباره آزاد سازی داراییهای بلوکه شده ایران نیز، بیان کرد: بحث آزادسازی داراییهای ایران از موضوعهایی است که با اهتمام جدی در حال پیگیری است؛ ما درباره اصل بلوکه کردن این پولها معترض هستیم و آمریکا را واجد چنین حقی نمیدانیم که درباره مناسبات دوجانبه و رسمی ایران و دیگر کشورها مداخله و از ابزارهای غیرقانونی برای ایجاد خلل مانع ایجاد کند. ایران مذاکرات را با جدیت پیگیری میکند و امیدواریم در گفتگوها شاهد نتایج مثبتی باشیم و روند را مثبت میدانیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: دولت عراق متعهد است و همواره تلاش کرده تا فشارهای دولت آمریکا را حل و فصل کند.
به پایان دادن به جنگ یمن معتقدیم
کنعانی درباره جنگ یمن هم گفت: ما در این زمینه به تلاشهای خود ادامه میدهیم و قطعا به پایان بخشیدن به جنگ یمن اعتقاد داریم و گفتگوهای «یمنی - یمنی» را بهترین راه میدانیم.
وی در خصوص روابط میان ایران و بلاروس نیز، گفت: روابط میان و بلاروس روابط بسیار دوستانه و نزدیکی است؛ رئیس جمهور بلاروس به تهران سفر کرده و دیدارهای مفیدی با مقامهای عالی کشورمان خواهد داشت؛ مجموعهای از اسناد مانند حمل و نقل و ترانزیت جادهای هم برای همکاری آماده شده اند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص روابط ایران و اردن هم، گفت: روابط سیاسی تهران و امان برقرار است و در سالهای اخیر هم گفتگوهای سیاسی دو کشور برقرار بوده است.
کنعانی افزود: در نشست بغداد ۲ هم که اردن میزبان بود، ما شاهد برگزاری گفتگوهای خوبی بین وزیر امور خارجه با پادشاه اردن بودیم؛ فضای مثبتی که بعد از احیای روابط تهران و ریاض شکل گرفت، میتواند تاثیرات مثبتی بر روابط با اردن بگذارد.
وی با بیان اینکه از نقش خوب دولت عراق تشکر میکنیم،اظهار کرد: دولت عراق زمینه ساز نشستهای دوجانبه ایران و عربستان بود؛ دولت عراق به مقصود خود در این زمینه رسیده است.
عراق به تعهدات خود در کنترل مرزهای مشترک عمل کند
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد مذاکرات ایران و عراق در زمینه مرزها، گفت: نتایج مذاکراتی که بین ایران و عراق صورت گرفت، تشکیل کمیته عالی امنیتی برای پیگیری مرزهای دو کشور به ویژه در حوزه اقلیم کردستان بود؛ ما به حاکمیت و تمامیت ارضی احترام میگذاریم و دولت عراق به عنوان مسئول کنترل مرزهای مشترک لازم است به تعهدات خود عمل کند.
کنعانی تاکید کرد: درباره گروههای تجزیه طلب که در مرز ایران فعالیت مسلحانه میکنند، تاکید کردیم که معتقد به خلع سلاح آنها هستیم و میخواهیم شاهد هیچگونه فعالیت مسلحانه نباشیم و مجرمینی که تحت تعقیب هستند تحویل داده شوند.
امیدواریم شاهد از سرگیری فعالیت سفارتخانههای ایران و لیبی باشیم
وی گفت: گفتگوهای خوبی میان ایران و دولت لیبی برقرار است و اخیرا دیدار سفیر غیر مقیم ما با وزیر خارجه لیبی انجام شد؛ طرفین درباره موضوعهای مورد اهتمام دوجانبه از جمله ازسرگیری فعالیت سفارتخانههای دو کشور گفتگوهای خوبی انجام دادند و امیدواریم در این رابطه شاهد ازسرگیری فعالیت سفارتخانهها باشیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره رابطه ایران و عمان، گفت: سفر علی باقری به مسقط برای شرکت در نهمین دوره مشورتهای سیاسی دو کشور انجام شد؛ با توجه به جایگاه عمان در موضوعهای مهم مورد توجه ایران طبیعی است درباره موضوعهایی که عمان نقش آفرینی کرده، تبادل نظر کنیم.
کنعانی با بیان اینکه برگزاری نشست ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس در چین را نمیتوانم تایید کنم،گفت: آن چه برای ما درباره نقش آفرینی چین مطرح بود ازسرگیری روابط برای رفع سوءتفاهمها بود.
انتهای پیام/