دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 فروردين 1402 - 17:51
دانستنی‌های گردشگری؛

معرفی برخی از اماکن تاریخی تبریز

معرفی برخی از اماکن تاریخی تبریز
تبریز قدیمی‌ترین و یکی از بزرگترین شهر‌های ایران زمین است که میراث تاریخی و تفرجگاهی آن همواره میزبان گردشگران است.
کد خبر : 836991

به گزارش خبرگزاری آنا، تبریز شهری زیبا و تاریخی در شمال غربی کشور که همه ساله بسیاری از افراد را جذب خود می‌کند. این شهر برای مدت طولانی از جمله پایتخت‌های کشور بوده است و بنا‌های متعددی را در خود جای داده است.

در این میان اماکن گردشگری تاریخی و طبیعی در تبریز وجود دارد که در ادامه برخی از آن‌ها را معرفی می‌کنیم. 

بازار تبریز، میراثی تاریخی در دل شهر 

بازار سنتی تبریز از جمله زیباترین اماکن دیدنی این شهر محسوب می‌شود، یک بازار مسقف تاریخی که حال و هوایی گذشته را تداعی می‌کند.

معرفی برخی از اماکن تاریخی تبریز

بازاری بزرگ که از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است و پیشنهاد می‌شود گردشگران حتما سری به این بازار بزرگ بزنند و با معماری بی نظیرش آشنا شوند.

ارگ علیشاه

«ارگ علیشاه» یا «ارگ تبریز» از دیگر ابنیه تاریخی تبریز محسوب می‌شود که ابتدا در سده‌ی هشتم هجری و با هدف ساخت مسجد علیشاه بنا شد، اما در این دوران به‌صورت ناتمام رها شدو در سال‌های بعد و تا پایان دوره «قاجاریه» با اضافه شدن قسمت‌های جدید به آن، از این بنا به‌عنوان «دژ نظامی» استفاده شد.

بنایی که نقطه تمرکز دفاع تبریز در جنگ‌های ایران و روسیه هم بود، و متاسفانه بخش‌های زیادی از این بنا در حمله روس‌ها و بخش‌هایی دیگر در دوره‌ی «پهلوی اول» به بهانه ایجاد فضای سبز تخریب شده است.

خانه مشروطه

برخی افراد علاقه خاصی به آثار برجای مانده از دوره مشروطه دارند که در این صورت خانه مشروطه می‌توان محل مناسبی برای گشت و گذار این افراد باشد.

خانه مشروطه که یکی از معروف‌ترین و پرافتخارترین اماکن دیدنی تبریز محسوب می‌شود، زمانی منزل «حاج مهدی کوزه‌کنانی» بوده است.

در واقع این خانه محل هم‌فکری و اتخاذ تصمیم‌های مهم سران مشروطه مانند «ستارخان» و «باقرخان» بوده و حالا تبدیل به موزه مشروطه شده است و آثار مربوط به این دوران مانند تندیس سران مشروطه، سند‌ها و مکاتبات تاریخی‌ای مثل فرمان مشروطیت را در خود جای داده است.

مقبره الشعرا

«مقبره الشعرا» از دیگر مناطق دیدنی تبریز با معماری مدرن است که در محله «سرخاب» تبریز قرار گرفته و از آن با عنوان «گورستان‌های تاریخی» تبریز هم یاد می‌شود.

براساس اسنا موجود درباره این منطقه، این قبرستان از حدود قرن هشتم هجری استفاده می‌شده است و در گذشته نیز با نام‌هایی مانند «قبرستان سرخاب» و «حظیره الشعرا» نیز شناخته می‌شده است.

این قبرستان پس از زلزله‌های قرن ۱۲ هجری قمری متروک شد، اما در دوران معاصر با توجه به اهمیت بالا و شاعران و عرفای بسیاری که در آن به خاک سپرده شده‌اند، مورد توجه قرار گرفته است.

موزه استاد شهریار

موزه استاد شهریار که در گذشته محل زندگی «محمدحسین شهریار» بوده است در محله «مقصودیه» تبریز قرار دارد.

خانه استاد شهریار پس از فوت وی به موزه‌ای برای بزرگداشتش تبدیل شده و شیفتگان شعر و ادب را به سوی خود می‌خواند. 

تله‌کابین و تفرجگاه عون‌بن‌علی

تفرجگاه و تله‌کابین عون‌بن‌علی تبریز از جمله مناطق گردشگری تبریز محسوب می‌شود که بسیاری مهمان آن می‌شوند.

عون‌بن‌علی که با نام‌های «عینالی» و «عینال-زینال» هم شناخته می‌شود، نام کوه و آرامگاهی در شمال تبریز است و طی سال‌های گذشته با ساخت تله‌کابین، آبشار مصنوعی، رستوران و کافه و درخت‌کاری، تفرجگاه عون‌بن‌علی به محلی مناسب برای گردش، تفریح و ورزش تبدیل شده است.

معرفی برخی از اماکن تاریخی تبریز

جنگل ارسباران

تنها بنا‌ها و موزه‌های تاریخی تبریز نیستند که گردشگران را بخود جذب می‌کنند بلکه حتی طبیعت و منابع طبیعی همچون جنگل ارسباران نیز می‌تواند میزبان گردشگران و مهمانان این خطه باشند.

در واقع جنگل ارسباران را می‌توان تکه‌ای از بهشت ایران زمین دانست که در شهر تبریز قرار گرفته است.

این جنگل دارای تاریخ هزاران ساله است و زیر مجموعه جنگل‌های هیرکانی محسوب می‌شود و با نام‌هایی همچون قره داغ، آرازبار و قراچه داغ نیز شناخته می‌شود.

این جنگل تاریخی و پر رمز و راز، زیستگاه انواع حیوانات نادر نیز به شمار می‌رود و جالب‌تر این موضوع وجود بنا‌های ارزشمند تاریخی همچون قلعه بابک، دژ طوماسیاش و کلیسایی قدیمی در میان جنگل ارسباران است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب