معرفی اماکن دیدنی سنندج
به گزارش خبرگزاری آنا، سَنَندَج که به کردی آن را با نام سنه یا سنه دژ میشناسند مرکز استان کردستان است که زبان کردی در آن بهعنوان زبان مادری شاخته میشود.
با توجه به اینکه کردستان شهری باستانی محسوب میشود، اماکن دیدنی و تاریخی بسیاری در این استان و شهر سنندج وجود دارد که همه ساله گردشگران را جذب میکند.
طبیعت سرسبز و هوای مطبوع و خنک در فصل بهار و تابستان و جنگلهایی که در پاییز به رنگهای زرد، نارنجی و قرمز در میآیند همچون تابلوی نقاشی در غرب ایران زمین است که کردستان را به تصویر کشیده است.
چطور از تهران به کردستان برویم؟
۴۸۸ کیلومتر میزان مسافتی است که باید از تهران به سنندج طی کنید، یک سفر ۵ ساعت و ۳۸ دقیقهای که برای رسیدن به مقصد باید ابتدا وارد آزادراه شهید قاسم سلیمانی شوید و پس از آن وارد آزادراه ساوه-همدان، پس از اتمام این آزادراه وارد آزادراه قزوین-همدان شوید و پس از آن باید بزرگراه همدان-کرمانشاه را بیاید و در نهایت بزرگراه همدان-قروه و بزرگراه همدان-قروه-سنندج تا وارد سنندج، مرکز استان کردستان شوید.
اماکن دیدنی سنندج
مجموعه تفریحی فرهنگی آبیدر
سنندج از جمله شهرهای کوهستانی ایران زمین محسوب میشود که در نتیجهه این موضوع مملو از مراکز تفریحی طبیعی در دامنه کوهها است و از جمله این مراکز تفریحی و اماکن دیدنی، مجموعه تفریحی فرهنگی آبیدر است که در دامنه کوه آبیدر ساخته شده و هر ساله پذیرای گردشگران بسیاری است.
آبیدر در زبان محلی به معنای مکانی است که آب بسیاری از آن جاری میشود و علت این نامگذاری نیز وجود چشمههای آب فراوانی است که از این کوه جاری میشود.
این منطقه کوهستانی دارای پوشش گیاهی متنوعی است و چندین باغ و چشمه در خود جای داده است، از سوی دیگر پارک آبیدر که به آن پارک کوهستانی نیز گفته میشود شامل کوههای کوچک و بزرگ آبیدر است.
بازار سنندج
بازار سنندج نیز مانند دیگر بازارها در دیگر شهرها حتما محلی دیدنی و جذاب است که نمیشود به سادگی از کنار آن عبور کرد، حال چه برسد به بازارهای قدیمی که به مثابه روح شهر و تجلی اصالت هستند و این بازار نیز از جمله اماکن تاریخی است که در زمان صفویه ساخته شده است.
در واقع این بازار با الهام از میدان نقش جهان به شکل مستطیل ساخته شده و معماری آن شبیه دیگر بازارهای ایرانی که خطی هستند، نیست.
مسجد جامع سنندج
مسجد جامع سنندج یکی از جاذبههای تاریخی است که براساس اسناد موجود از دوران قاجار به جا مانده است و حتی گفته میشود که این مسجد در دوران فتحعلی شاه قاجار و به دستور والی کردستان ساخته شده است.
کاشیهای فیروزهای رنگ این مسجد در نگاه اول سبک معماری ایرانی اسلامی را تداعی میکند و قرینهسازی نیز دیگر ویژگی این مسجد است.
عمارت آصف (خانه کرد)
عمارت آصف یا خانه آصف وزیری از جمله دیگر اماکن دینی در کردستان است که باز هم ساخت آن به دوران صفویه باز میگردد و این عمارت را به عنوان نمادی از هویت فرهنگی مردم میشناسند.
آصف اعظم ساخت این بنا را در دورهی صفویه آغاز کرد و در دورههای قاجار و پهلوی نیز بخشهایی به آن اضافه شد، پس از انقلاب نیز ساختوسازهایی انجام شد و کار مرمت نیز پیش رفت. گچبریهای زیبا، مقرنس و معماری چشمنواز این عمارت آن را به یکی از مقصدهای گردشگران در کردستان تبدیل کرده است.
حمام خان سنندج
حمام خان سنندج که به حمام پیرظهیری نیز شهرت دارد در ضلع شمالی بازار سنندج و جنب مسجد داروغه قرار گرفته و بنوعی در بافت قدیمی شهر و هسته مرکزی آن احداث شده است، که همه اینها سبب اهمیت تاریخی آن میشود.
البته باتوجهبه سنگنبشته این حمام میتوان اینطور نتیجه گیری کرد که قدمت این ساختمان به سال ۱۲۲۰ و زمان حاکمیت “امانالله خان اردلان” والی کردستان برمیگردد.
بنای حمام در زمان حکومت “فرهاد میرزای معتمدالدوله” عموی ناصرالدین شاه در تملک “امین التجار” بود و در سال ۱۲۹۵ مرمت و بازسازی شد.
سالها بعد حمام خان توسط خانواده پیر ظهیری خریداری شد که با توجه به این موضوع آن را با نام حمام پیر ظهیری نیز میشناسند.
- بیشتر بخوانید:
- برجی با معماری عجیب و ساختهشده از سفیده تخممرغ در دل تهران
انتهای پیام/