تسهیلگری دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر تحقق اقتصاد دانشبنیان
وحید ضرغامی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی از تشکیل معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی تسهیلگری در امر کارآفرینی و بسترسازی برای خلق ثروت از علم در مسیر اقتصاد دانش بنیان بود. امروز که قریب بهچهارسال از فرآیند آغاز به کار این معاونت میگذرد میتوان تاکتیکهای دستیابی به راهبرد مذکور را مورد مداقه قرار داد، به ویژه آنکه در سال ۱۴۰۱ که از سوی مقام معظم رهبری مزین به شعار تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین بود میزان اثرگذاری اقدامات این معاونت در بخش کمی و کیفی ضریب تصاعدی گرفت.
وی افزود: مراکز رشد و سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان موتور پیشران اقتصاد دانش بنیان پس از تشکیل معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری با رشد ۵۰ درصدی روبرو بوده است. تعداد این مراکز در سال جاری از عدد ۱۵۷ عبور کرد و از این تعداد ۲۶ مرکز در سال جاری مجوز فعالیت خود را از وزارت علوم، تحقیقات وفناوری دریافت نمود تا تعداد مراکز رشد دارای مجوز وزارت علوم به ۵۰ برسد.
قائم مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: با توجه به شرایط موجود امروز بسترهای لازم برای سرمایه گذاریهای کلان ملی در حوزههای مختلف علمی کاملا مهیا شده است. در این میان با در نظرگرفتن چهل شاخص ارزیابی، تعداد مراکز سطح یک و دو در سال جاری از ۲۵ به ۵۰ مورد افزایش پیدا کرد که در جدول تناسب، رشدی صد در صدی را به ما نشان میدهد.
ضرغامی گفت: یکی از مسیرهای دسترسی به توسعه تولید و شناسایی چارچوبهای فرصت ساز در راستای اقتصاد دانش بنیان برگزاری رویدادهای فناورانه است که در سال جاری با رشدی ۲۰۰ درصدی در این خصوص مواجه بودیم و از ۶۰۶ دوره به ۱۸۳۷ دوره رسیدیم.
وی ادامه داد: همچنین در سال جاری برنامه شتاب دهی در سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی براساس آیین نامه جامع بازار فناوری و سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی و براساس مختصات نیازهای فناوران در مسیر توسعه و دسترسی به گزارههای اقتصاد دانش بنیان، تدوین شد.
قائم مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: کتاب برنامه شتاب دهی در ۷ فصل و شامل ۶۹ دوره شناسه دار از دفتر توانمندسازی و مهارتهای کاربردی در حوزه فناوری و نوآوری است. مجری آن در واحدهای دانشگاهی معاون سرا میباشد و در این مسیر افرادی که آموزشهای لازم را اخذ کنند با نحوه تجاری سازی محصولات فناورانه به طور کامل آشنا خواهند شد.
وی ادامه داد: یکی از مسیرهای دسترسی به شاخصههای اقتصاد دانش بنیان و توسعه تولید بهره گیری از تخصص و تجارب اساتید و اعضای هیئت علمی فناور است. در متمم بخش نامه حمایت از اعضای هیئت علمی فناور مشوقهای لازم برای فعالیتهای فناورانه اساتید مرتبط با این حوزه در نظر گرفته شده تا همچون کاتالیزور به عامل مهم رشد و بالندگی در دسترسی به اهداف از پیش تعیین شده مبدل شود. کاهش موظفی تدریس اعضای هیات علمی فناور و همچنین امکان قرار گرفتن در دسته بندی الف (براساس میزان مشارکت در کارهای فناورانه) از جمله مزیتهای در نظر گرفته شده برای اعضای هیئت علمی فناور است که در سال ۱۴۰۱ معادل سازی شد. این عوامل انگیزشی زمینه را برای حضور پررنگ و مجدانه اعضای هیئت علمی فراهم کرده که با بردارهای مطلوب معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری نیز همسو شده است.
ضرغامی بیان کرد: سال جاری مقارن با ورود دانشگاه آزاد اسلامی به پروژههای کلان ملی با تسهیل گری معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری از مسیر برگزاری رویداد ملی عصر امید با شعار ۱۰۰۰ ایده و استارت آپ، ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق و ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت بود. رویدادی که مواهب و برکات فراوانی به دنبال داشت، از شناساندن ظرفیتهای عظیم دانشگاه آزاد اسلامی به خود و دیگران تا مهیا کردن انعقاد قراردادهای کلان ملی با دستگاهها و شرکتهای معظم کشوری که به زودی خبرهای خوشی در این زمینه به استحضار ملت شریف ایران و خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی خواهد رسید.
انتهای پیام/