تولید شناورهای جدید با تکنولوژی روز حمایت دولت را میطلبد
عبدالله رحیمپور مدیرعامل یک شرکت لنجسازی در جنوب کشور در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با تبیین مشکلات بخش تولید و صنعت و راهکارهای مربوط عنوان کرد: قوانین دست و پاگیر، کمبود نقدینگی، کمبود نیروی انسانی متخصص مربوط به کار ازجمله مشکلات تولید و صنعت بوده و راهکارها این است که تولید باید اولویت نخست کشور باشد به همین دلیل رهبری هرسال با آغاز سال جدید تأکید فراوان بر تولید دارند. دولت باید برای ایجاد انگیزه در تولیدکنندگان تولید مشوقهایی را در نظر بگیرد؛ چراکه در زمینه کاری هیچ نوع تشویق و حمایتی نداشتهایم.
وی با توجه نقش مالکیت فکری در بهبود عملکرد بنگاههای اقتصادی اظهار کرد: مالیت فکری نقش کلیدی در تقویت و بهبود عملکرد بنگاههای اقتصادی دارد چه بسا فکر خوب در صنعت باعث میلیاردها درآمد برای شرکت شده در حالی که از تجهیزات پیشرفته و بهروز خط تولید بهرهای نبرده باشد.
این فعال عرصه تولید و صنعت افزود: کارآفرینان هم مانند هر قشر دیگری وظایفی بر عهده دارند، شاید وظایف آنان با وظایف دیگران همسنخ نباشد؛ اما بههرحال هر کارآفرین باید برای موفقیت و بهکاربردن صحیح نقدینگی در کار خود به برخی پارامترها آشنا باشد تا بتوان نام کارآفرین واقعی را بر او نهاد. خلق ایده، تعیین اهداف، افزایش سرمایه، مطالعه بازار، استخدام نیروی انسانی و اجرای پروژه از اقدامات اولیه هر کارآفرین بوده که باید به آن توجه کند.
رحیمپور درباره چگونگی فعالیت و دستاوردهای شرکت تولیدی خود گفت: این شرکت در زمینه تولید شناورهای دریایی از سال ۱۳۷۷ فعالیت خود را آغاز کرده و کماکان ادامه دارد و فعالیتها بیشتر در بخش صید و صیادی بوده است. ازلحاظ تولید در داخل خودکفا هستیم و صادرات داریم که بیشتر به کشورهای حوزه خلیجفارس است. در بخش ارتباط با دانشگاه تعامل بسیار خوبی داشتیم بهطوریکه ایده راهاندازی این شرکت توسط یکی از استادان دانشگاه بوده که جا دارد از وی تشکر کنم.
وی با بیان نقش نخبگان در راهاندازی بنگاه تولیدی خود توضیح داد: ورود نخبگان در همه عرصهها باعث تحول خواهد شد و برای راهاندازی شرکت لنجسازی هم از این امر مستثنی نبودیم؛ کما اینکه در برخی از پروژهها از اندیشههای آنان در بهبود کیفیت کار استفاده کردهایم.
** برای ۴۰۰۰ نفر شغل ایجاد کردهایم
این کارآفرین اضافه کرد: در طول مدت فعالیت بهطور میانگین اگر در نظر بگیریم که با ساخت یک شناور در تناژهای مختلف ۱۰ نفر بهصورت مستقیم کار کنند و با توجه به اینکه تاکنون این شرکت حدود ۴۰۰ فروند شناور ساخته است با احتساب هر فروند ۱۰ نفر برای ۴۰۰۰ نفر شغل ایجاد کردهایم و اگر حمایت بشویم این رقم میتواند افزایش پیدا کند.
رحیمپور مطرح کرد: محصولات شرکت با محصولات خارجی قابل رقابت بوده و اهداف و برنامههای زیادی برای تولید شناورهای جدید با تکنولوژیهای روز هستیم که اگر حمایت دولت باشد این امر دور از دسترس نیست؛ زیرا از هر لحاظ ظرفیتهای خوبی در کشور وجود دارد.
وی بیان کرد: همه مواد اولیه شرکت را در داخل تهیه میکنیم؛ اما به لحاظ غیر متعادل بودن شرایط اقتصادی کشور هزینههای زیادی را متحمل میشویم. بهعنوان نمونه محصولی را که یک ماه قبل پیشخرید کردیم، زمان تحویل به نرخ روز تحویل میدهند که هزینه بردار است و به دلیل اینکه کار عقب نماند و کارگر بیکار نشود مجبور به خرید هستیم که امیدوارم دولت در این باره چارهاندیشی کند.
این فعال عرصه تولید و صنعت با بیان نقش بخش خصوص در پیشرفت بنگاه تولیدی خود ادامه داد: بخش خصوص قدرتمند در صورت برخورداری از مدیریت توانمند و هوشمند، میتواند نقش برجستهای در عبور از شرایط رکود و تورمی داشته باشد.
انتهای پیام/