دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با حضور دکتر طهرانچی؛

اختتامیه دومین جشنواره علمی، فرهنگی هنری «امامت و مهدویت» دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد

اختتامیه دومین جشنواره علمی، فرهنگی هنری «امامت و مهدویت» دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد
آیین اختتامیه دومین جشنواره علمی، فرهنگی هنری «امامت و مهدویت» دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی برگزار شد.
کد خبر : 835995

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، آیین اختتامیه دومین جشنواره علمی، فرهنگی هنری «امامت و مهدویت» دانشگاه آزاد اسلامی روز گذشته (یکشنبه ۱۴ اسفند) با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی،  آیت‌الله سید محمد سعیدی تولیت حرم فاطمه معصومه، نماینده ولی فقیه در استان قم و امام جمعه شهر قم، دکتر علی سروری مجد مشاور ریاست و رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استان‌ها، دکتر فرزاد جهان‌بین معاون فرهنگی و دانشجویی، دکتر محمد علی‌اکبری معاون علوم، مهندسی و کشاورزی، جمعی از علما و مسئولان قم و روسا و معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی مراکز استان‌ها و مدیران سازمان مرکزی در تالار فرهنگ و هنر استان قم برگزار شد.

**دکتر طهرانچی: ان‌شاءالله تمدن نوین اسلامی بتواند جامعه را برای ظهور امام زمان (عج) آماده کند

دکتر طهرانچی در این مراسم با تبریک فرارسیدن نیمه شعبان و آرزوی تعجیل در فرج امام زمان (عج)، گفت: از همه دست‌اندرکاران که دومین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت را به نیکی رقم زدند، تشکر و قدردانی می‌کنم. ان‌شاءالله مودت فی القربی به عنوان دال مرکزی تعلیم و تربیت در دانشگاه اسلامی  بتواند اثرگذار باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: بلاشک آنچه که ما را به تمدن نوین اسلامی می‌رساند، جهت‌گیری و رشد در تربیت است تا بتوانیم تربیت قوه عاقله قوه داشته باشیم. تا تربیت قوه عاقله نداشته باشیم، تمدن نوین اسلامی رقم نخواهد خورد. ان شاءالله تمدن نوین اسلامی بتواند جامعه را برای ظهور امام زمان (عج) آماده کند.

**سروری مجد: ضرورت مودت فی القربی، ارتباط دائمی، فکری و معنوی با اهل بیت (ع) است

سروری مجد همچنین در این مراسم با تبریک اعیاد شعبانیه و با بیان اینکه یک میلیون و ۲۵۰ هزار دانشجو، ۵۸ هزار استاد و کارمند و ۳۰ هزار استاد حق‌التدریس مجموعه بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی را تشکل می دهند، گفت: براساس آنچه به عنوان «دمودت فی القربی» نیاز جامعه دانشگاهی است، در ایام ۱۳ رجب تا نیمه شعبان جشنواره‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفت که ارتباط عمیق علمی، فرهنگی و هنری در میان دانشجویان ایجاد شود.

وی افزود: ضرورت مودت فی القربی، ارتباط دائمی، فکری و معنوی با اهل بیت (ع) است که جامعه ما را از همه آفات مصون نگه می دارد. اگر این پیوند بین دانشگاهیان و اهل بیت (علیهم السلام) عمیق و ریشه‌دار شود از همه آسیب‌ها و فراز و فرودها مصون خواهند ماند.

رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استان‌ها ادامه داد: این ابتکار به لطف پروردگار از سال گذشته در دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفت و در نخستین سال در ۱۰ استان آغاز به کار کرد و امسال نیز در ۳۱ استان و ۳۸ واحد دانشگاهی برگزار شد و بیش از ۱۲ هزار اثر شعر، داستان، مقاله، فیلم کوتاه و قصه کوتاه و... به جشنواره رسید.

وی با بیان اینکه هنوز در آغاز راه گسترش فرهنگ امامت و مهدویت در دانشگاه هستیم، گفت: اگر چه ۱۲ هزار اثر ارائه شده به جشنواره ارزشمند است، اما هنوز در آغاز راه هستیم و لازم است با تلاش و کوشش همه روسای واحدها و معاونان فرهنگی و دانشجویی مسیر را ادامه بدهیم.

سروری مجد خاطرنشان کرد: این مراسم آغازی برای دوره یکساله و فعالیت‌های پیش‌رو در سال آینده است. امروز صحیفه المهدیه الجامعه که به همت فقیه جامع حضرت آیت‌الله موحد ابطحی تألیف و توسط موسسه امام المهدی ترجمه و با مشارکت موسسه امامت و مهدویت رونمایی می‌شود که این یکی از ابتکارات جشنواره است که امیدواریم این صحیفیه زمینه ای برای آثار دیگر اهل بیت (ع) به عنوان گنجینه‌های ارزشمند و فاخر در حوزه امامت و مهدویت باشد، چرا که جامعه جوان به شدت نیازمند برداشت عمیق از فرمایشات اهل بیت هستند. 

**جهان بین: دانشگاه باید با مفاهیم عالی پیوند بخورد

فرزاد جهان‌بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مراسم ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با یک میلیون و 250 هزار دانشجو، 40 درصد آموزش عالی کشور را برعهده دارد و بزرگترین دانشگاه حضوری جهان است. اگر عالم، مهندس و پزشکی تربیت کنیم که شخصیت متعالی نداشته باشد، کار زیان‌بار است. بنابراین باید تحصیل‌کرده‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی ترییت کنیم که در ابتدا انسان متعلم و در محضر خدا عبد و خاضع باشد. 

وی ادامه داد: در داستان حضرت خضر و حضرت موسی، خداوند می‌فرماید «کسی را معلمی تو در نظر گرفتم که دارای سه ویژگی عبد، اهل رحمت و اهل علم باشد.»، دانشگاه نیز باید دانشجویی با این سه ویژگی تربیت کند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: بدون ارتباط با اهل بیت (ع) و بدون مودت فی القربی، انسان متعالی نمی‌شود. انسان در ارتباط با اهل بیت و پرتوی شعاع نور ائمه نشست و برخاست با بزرگان، بزرگ می‌شود، در دانشگاه آزاد اسلامی نیاز داریم بیش از پیش پرتوی نور اهل‌بیت درخشد و خورشید وجود ایشان تابان بشود. لذا دانشگاه آزاد اسلامی با این نگاه و به عنوان وظیفه خطیر به حوزه امامت و مهدویت ورود کرده است چرا که معتقدیم آموزش و پژوهش صرف بدون تربیت انسان نه تنها لغو و بیهوده است، بلکه مهلک است و دانشگاه باید با مفاهیم عالی پیوند بخورد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن خیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم نیز در ابتدای این مراسم  گفت: برگزاری جشنواره‌های امامت و مهدویت، نوری است که خداوند در قلب کسانی که بخواهد قرار می‌دهد و این نور شامل حال دانشگاه آزاد اسلامی شده است تا زمینه‌سازی فرهنگ مهدیت را فراهم کند. خدا را شاکریم بابت این توفیق و نصرت الهی و ان شاءالله دانشگاه آزاد اسلامی و همه کسانی که در این جشنواره فعالیت داشته‌اند، مصداق آیه شریفه «وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَیْهِمْ بَرَکَاتٍ مِنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ» باشند.

**رونمایی از کتاب «الصحیفه المهدیه الجامعه» 

همچنین در این مراسم از کتاب «الصحیفه المهدیه الجامعه» (کتاب جامع مهدویت) اثر فقیه جامع آیت‌الله سید محمدباقر موحد ابطحی اصفهانی (ره) که شامل ۱۲۴ دعا (۸۸دعا از محضر امام زمان) است، رونمایی شد.

این کتاب برای نخستین بار به زیور طبع آراسته شده و به همت موسسه امامت و مهدویت و موسسه الامام المهدی (عج) منتشر شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرلوحی استاد حوزه و دانشگاه گفت: یکی از ارکان حفظ دین در ایام غیبت «دعا» بوده است و عالی‌ترین بیایات و فرمایشات اهل بیت دعای اهل بیت با خداوند متعال بوده است. جمع‌آوری، تألیف و تدوین ادعیه معصومین (ع) یکی از خدمات حضرت آیت‌الله موحد ابطحی بوده و تا کنون ۱۰۰ اثر تفصیلی از ایشان به چاپ رسیده است.

در پایان این مراسم از ۱۴ برنامه و اثر برتر در حوزه‌های شعر، مشاعره، داستان‌نویسی، کتابخوانی، عکس، خاطره‌نویسی و مولودی‌خوانی تجلیل و قدردانی به عمل آمد.

اسامی برگزیدگان به شرح زیر است:

کرمان/جشنواره شعر سرو/ دکتر علیرضا منظری توکلی

سمنان/ جشنواره داستان نویسی به یاد لاله ها/ دکتر مهدی منصوری

بوشهر/ جشنواره مشاعره علوی/ دکتر سروش حیدری سنگستانی

سیستان و بلوچستان/ جشنواره شعر نبوی/ دکتر مسعود اکبری زاده

زنجان/ جشنواره شعر بانوی بلاغت/ دکتر احمد نقیلو

فارس/ جشنواره سرود نغمه ها/ دکتر محمدرضا قائدی

خراسان جنوبی/ جشنواره کتابخوانی اختران هدایت/ دکتر سیدحسن هاشمی

هرمزگان/ جشنواره شعر صحیفه/ دکتر محمدحسین رنجبر

گیلان/ جشنواره کتاب سال مهدوی/ دکتر محمد دوستار

دماوند/ جشنواره عکس هدایت/ دکتر هادی عبداللهی فر

آذربایجان شرقی/ جشنواره شعر همای رحمت به زبان ترکی/ دکتر آرش رنجبران

کردستان/ جشنواره مولودی خوانی نبوی/ دکتر قباد میمنت آبادی

ایلام/ جشنواره سفرنامه و خاطره نویسی رایحه حسینی /دکتر بهروز ناصری

قم/ جشنواره نمادهای شهری مهدوی/ حجت الاسلام والمسلمین دکتر خیری

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب