تحریم اروپا از سوی ایران نوعی از بازدارندگی است
جعفر قنادباشی کارشناس مسائل بینالملل در گفتگو با خبرنگار گروه جهان خبرگزاری آنا، در خصوص آثار تحریمهای متقابل ایران علیه اروپا و انگلیس بهواسطه رویکرد تخاصمی آنها نسبت به تهران، گفت: شاید به صورت خُرد و در مراحل اول این تحریمها نتواند بازدارنده باشد اما مستلزما در عرصه کلان روابط ما با اروپا میتواند مانع ایجاد کند و حتی در اروپا نگرانیهایی بوجود آورد.
وی تاکید کرد: به خاطر اینکه تحریمها ابعاد تبلیغاتی دارد و افکار عمومی را متوجه برخی از افکار، شخصیتها و موسسات میکند و این مسئله برای آنها نگرانی ایجاد میکند.
کارشناس مسائل بینالملل افزود: خطر دوم این مسئله این است که ریسک آنها را برای کارهای سیاسی اقتصادی در جهان بالا میبرد و همچنین نگرانی اروپاییها نسبت به امنیت خودشان و موسساتی که تحریم میشوند را افزایش میدهد.
قنادباشی تاکید کرد: شاید در کوتاه مدت تحریمهای ایران علیه اروپا تاثیر گذار نباشد اما در عرصه کلان روابط مسلما تاثیر گذار است.
وی افزود: شاید در مراحل اولیه تاثیر این اقدام، آشکار نشود، اما به هیچ وجه اروپاییها خواستار این نیستند که نوبت به افراد و موسسات بعدی برسد و بعضی از آنها نگران چنین موضوعی هستد.
کارشناس مسائل بینالملل بیان کرد: لذا آنها علاقمند هستند که بتوانند در کل جهان فعالیت کنند و مراودات فرهنگی و سیاسی با سایر کشورها داشته باشند.
قنادباشی با بیان اینکه کشورهای اروپایی از نفوذ ایران با خبر هستند، تصریح کرد: نفوذ جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با هر یک از کشورهای اروپایی در کشورهای در حال توسعه بیشتر است و کشور ما طرفداران بسیار بیشتری در آن کشورها دارد.
وی افزود: ایران به دلیل مواضع ضد استعماری و ضدصهیونیستیاش در اروپا هم طرفدارنی دارد، لذا آنها میدانند که وقتی ما تحریمشان میکنیم به این معنی نیست که فقط در یک کشور تحریم شدهاند، بلکه به این معنی است که مجموعهای از افکار عمومی ملتها، گروههای مقاومت، اندیشمندان، نویسندگان و پژوهشگران در پشت این موضوع هستند.
کارشناس مسائل بینالملل تصریح کرد: این مسئله میتواند باعث نگرانی آنها باشد، البته ما تحریم این افراد را به عنوان تنها راه بازدارنده نمیدانیم، انواع و اقسام راههای بازدارنده دیگری نیز وجود دارد.
قنادباشی با بیان اینکه ما راههای بازدارنده مختلفی را در اختیار داریم که میتوانیم از آن استفاده کنیم، گفت: یکی از این راهها که مجموعهی فشارهای ما علیه غرب را افزایش میدهد همین وضع تحریمهای متقابل است.
وی با اشاره به آینده مذاکرات وین با توجه به رویکرد خصمانه غرب علیه ایران، اظهار کرد: در حال حاضر شاید مذاکرات متوقف شده باشد، اما اروپاییها این امید را دارند که با فشارهایی که علیه ایران وارد میکنند ما در مذاکرات به آنها امتیاز دهیم.
کارشناس مسائل بینالملل گفت: آنها خواستار برخورد غیر مسالمتآمیز نیستند و مذاکرات را ترجیح میدهند، فعلا با توجه به شرایط موجود که امیدی ندارند از ایران امتیاز بگیرند، تصورشان این است که با چنین فشارهایی میتوانند امتیازات بیشتری از ما بگیرند؛ چنین تصوری به مجموعه اشتباهات آنها اضافه میکند.
قناد باشی اظهار کرد: آنها امیدوارند که شرایطی ایجاد شود که با ایران مذاکره کنند و این به دلیل نیازهایشان به ایران است و میدانند قطع رابطه با ایران نمیتواند در میان مدت و دراز مدت به نفع آنها باشد.
انتهای پیام/