راهکارهای رشد و تعامل دانشجویان با والدین
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از یزد، نخستین کارگاه تخصصی «راهکارهای رشد و تعامل دانشجویان با والدین» با حضور محمدرضا دهقانی اشکذری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد و هادی حیدرینیا معاون فرهنگی دانشجویی، مدیران و مسئولان دانشگاه در سالن آمفی تئاتر مرحوم علی سلطانی دانشگاه آزاد اسلامی یزد برگزار شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در این این مراسم جزءجزء دانشگاه را از آن مردم و برای مردم دانست و این مجموعه را بزرگترین مؤسسه آموزش عالی استان برشمرد که دارای ۱۶ هزار و ۵۰۰ دانشجو و ۴ هزار و ۲۰۰ دانشآموز، ۸۰۰ کارمند و ۴۰۰ استاد هیئت علمی است.
دهقانی اشکذری، تربیت را دارای چهار ویژگی عدم دستوری بودن، فراهم کردن بستر، مستمر بودن از لحظه تولد تا فوت و هدفدار بودن و رشد انسانهای بالنده دانست.
روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد هم مشکل اصلی خانوادههای استان یزد را عدم رفاقت کامل والدین با فرزندان عنوان کرد.
محمدحسین فلاح به عوامل ساختارشکن این رفاقت اشاره کرد و خواستار اصلاح موارد زیر در خانوادهها شد و گفت: فضای حاکم بر خانواده باید مملو از محبت، تلاش و کوشش و نزدیکی قلبها به یکدیگر باشد.
وی با بیان اینکه زمان رفتن و آمدن باید قانونمدارانه باشد به استناد به فرمایش پیامبراکرم(ص) در خانهای که قانون نباشد ویرانهای بیش نیست، اشاره کرد و ادامه داد: باید به فرزندان در انجام امور استقلال داد و جوان را مسئولیتپذیر بار آورد.
روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در ادامه توضیح داد: نباید فرزندانمان را با دیگران مقایسه نکنیم و در نتیجه باید حساسیتها را در زندگی کم کرده و در ارزشیابی جوانان نقاط مثبت را برجسته کنیم.
حقوقدان و رئیس کانون وکلای استان یزد هم به اصل ۹ قانون اساسی اشاره کرد و افزود: در جمهوری اسلامی ایران آزادی، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی کشور از یکدیگر تفکیکناپذیرند و حفظ آنها وظیفه دولت و آحاد ملت است.
محمدحسین جعفری تشریح کرد: هیچ فرد، گروه یا مقامی حق ندارد به نام استفاده از آزادی به استقلال سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، نظامی و تمامیت ارضی ایران کمترین خدشهای وارد کند و هیچ مقامی حق ندارد به نام حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور آزادیهای مشروع را، هرچند با وضع قوانین و مقررات سلب کند.
وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که کرسیهای آزاد اندیشی باید سمتوسوی مشخصی داشته باشد و این مسئله با آزادی فکر و اندیشه در این کرسیها منافاتی ندارد، گفت: در اغتشاشات اخیر کرسیهای آزاداندیشی توسط برخی از دانشجویان مورد بیتوجهی قرار گرفت و بسیاری از جوانان با میانگین ۱۸ سال دست به اقداماتی زدند و گرفتاری برای خود و اعضای خانواده ایجاد کردند.
حقوقدان و رئیس کانون وکلای استان یزد تبیین کرد: خوشبختانه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد نسبت به سایر مؤسسات آموزش عالی استان یزد کمتر شاهد بر هم زدن نظم عمومی و ساختارشکنی بودیم و آن عده از دانشجویانی که دستگیر شده بودند با پیگیریهای رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یزد، مقامات قضائی و دادستان مرکز استان یزد مشکلاتشان رفع شد و به آغوش خانواده بازگشتند.
جعفری، عفو عمومی مقام معظم رهبری را نشانه عطوفت و رافت اسلامی دانست که موجب ترسیم چهره خوب نظام جمهوری اسلامی شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد تأکید کرد: دانشجو باید به نحوی در دانشگاه عمل کند که نه گرفتار آشوب و نه مرداب سکوت شود، همچنانکه خط مشی دانشگاه براساس حفظ آبرو و حیثیت، قانونگرایی، اصل برائت، حق دفاع، حفظ کرامت و آزادیها، عدم تجسس و اصل تقدم پیشگیری بر مجازات برای دانشجویان است.
انتهای پیام/