دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 اسفند 1401 - 13:06
رئیس شورای عالی نظام پرستاری کشور؛

تلاش‌ها برای اجرای تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری تظاهر به اجرای قانون است

تلاش‌ها برای اجرای تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری تظاهر به اجرای قانون است
رئیس شورای عالی نظام پرستاری کشور گفت: تلاش‌هایی که در نحوه اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری صورت می‌گیرد، فقط تظاهر به اجرای قانون است، زیرا این نوع اجرای قانون برای پرستاران سودی ندارد.
کد خبر : 835453

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا،  شمس‌الدین شمسی در بیستمین جلسه شورای عالی نظام پرستاری اظهار کرد: اکنون در آستانه سال نو قرار داریم و از آنجایی که این جلسه قطعاً جلسه آخر سال ۱۴۰۱ است و جلسه دیگری نخواهیم داشت، سال جدید را خدمت همه تبریک عرض می‌کنم و امیدوارم سالی پر از موفقیت و شادی برای همه عزیزان و به خصوص جامعه پرستاری باشد.
 
وی افزود: در قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و اجرای آن به طور قطع مقاومت‌هایی را شاهد خواهیم بود و آن جدیت و اراده در سیستم‌هایی که باید این قانون را اجرا کنند را شاهد نیستیم.
 
رئیس شورای عالی نظام پرستاری کشور ادامه داد: وزارت بهداشت به تنهایی مجری قانون نیست اما این وزارتخانه در رأس قرار دارد؛ بعد از آن سازمان تأمین اجتماعی و سپس نیروهای مسلح قرار دارند.
 
شمسی اضافه کرد: بنابراین وقتی درباره اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بحث می‌کنیم، طرف ما صرفا وزارت بهداشت نیست، بلکه همه این سیستم‌هایی که باید قانون تعرفه‌گذاری خدمات را اجرایی کنند، مدنظر ما هستند که مسئولین و سردمداران آن‌ها علاقه کافی و اراده جدی برای اجرای این قانون ندارند و اصلاً تمایلی به اجرای این قانون ندارند و به نظر می‌رسد با انجام اقداماتی پرستاران را پشیمان و نادم می‌کنند.
 
وی تصریح کرد: تلاش‌هایی که در نحوه اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری صورت می‌گیرد، فقط تظاهر به اجرای قانون است، زیرا این نوع اجرای قانون برای پرستاران سودی ندارد و در جلسات رسمی و غیررسمی نیز این القائات و بحث‌ها را بین جامعه پرستاران مطرح می‌کنند.
 
رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری ادامه داد: طبق اطلاعی که دارم، برخی حتی حاضرند مبلغ دو برابری که در تعرفه گذاری خدمات پرستاری حاصل شده را بپردازند، اما کاری تحت عنوان تعرفه‌گذاری اجرا نشود، زیرا تعرفه‌گذاری ما(پرستاران) را به سر چشمه متصل می‌کند و برخی نمی‌خواهند پرستاران به استقلال برسند.
 
شمسی یادآور شد: از سال ۸۱ که سازمان نظام پرستاری کشور شکل گرفت ما دو خواسته داشتیم، یکی ایجاد معاونت پرستاری و دیگری اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بود؛ تصویب قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری چندین سال به طول انجامید و زحمات زیاد و طاقت‌فرسایی برای تصویب این قانون متحمل شدیم و حدود پانزده سال برای اجرای آن تلاش کردیم، اکنون حداقل 4، 5 سال زمان نیاز است که این قانون اجرایی شود.
 
وی با تأکید بر اینکه اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری طی شش یا هفت ماه و یا حتی یک سال اجرایی نمی‌شود، گفت: ما باید توان، مقاومت و همت و تلاش جدی در اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری داشته باشیم و حرف تک تک ما پرستاران در جای جای کشور واحد و یکسان باشد و این هم‌صدایی در این راستا باشد که قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری به طور تمام و کمال و درست اجرایی شود.
 
رئیس شورای عالی نظام پرستاری کشور، جذب نیروهای پرستاری را از دیگر مطالبات جامعه پرستاران عنوان و خاطرنشان کرد: جذب و استخدام نیروی پرستاری از دیگر مطالبات ما است که الآن نزدیک دو سال مشغول تلاش برای جذب نیروی انسانی هستیم، در این قضیه وزارت بهداشت و درمان نیز با ما همسو است، اما نمی‌دانم چرا از مواضع خود عقب‌نشینی می‌کند و در مصاحبه‌هایی که انجام می‌دهند می‌گویند که حداقل کمبود یکصد هزار نفر نیرو داریم و باید یکصد هزار نفر استخدام شوند، اما از آن تعداد به عدد ۴۵ هزار نفر رسیدند و از موضع خود کوتاه آمدند.
 
شمسی اضافه کرد: به تازگی نیز منابع انسانی وزارت بهداشت اعلام کرده که ۲۵ هزار مجوز برای جذب نیروی انسانی در وزارت بهداشت صادر شده که از این تعداد ۱۲ هزار نفر به پرسنل درمان تعلق می‌گیرد و از این تعداد ۱۲ هزار نفر نیز ۶ هزار نفر سهم پرستاران است که به هیچ‌وجه کافی نیست. 
 
رئیس شورای عالی نظام پرستاری بیان کرد: در دو سال اخیر بیش از ۲۰ هزار تخت جدید افتتاح و در استان‌ها نیز چند بیمارستان جدید ایجاد شده و از طرف دیگر حدود بالای ۲۰ هزار نفر نیز بازنشسته پرستاری داشتیم، به این معنی که بیش از ۴۵ هزار نیروی پرستاری را در این دو سال از دست داده‌ایم، جای تعجب است که به جای آن می‌خواهیم ۶ هزار نفر نیرو جذب کنیم!
 
شمسی با تأکید بر اینکه زمانی که با کمبود نیروی پرستار مواجه می‌شویم مردم متضرر می‌شوند، اظهار کرد: 
زیرا با کمبود نیروی پرستاری، خدمات متناسب و با کیفیت نیز ارائه نمی‌شود. اگر ما تقاضا داریم که حداقل نیروی استاندارد پرستاری مشخص و حفظ شود، تنها برای خودِ مردم است زیرا بیش همه مردم و بیماران از این قضیه آسیب می‌بینند.
 
رئیس شورای عالی نظام پرستاری کشور در پایان با بیان اینکه سازمان نظام پرستاری به طور مستمر در حال پیگیری فوق‌العاده خاص است و رایزنی‌هایی با نمایندگان مجلس صورت می‌گیرد که انشاءلله بتوانیم دستاوردی در این زمینه برای جامعه پرستاری داشته باشیم، خاطر نشان کرد:  آقای دکتر پاک‌مهر هم به عنوان نماینده مجلس در شورای عالی نظام پرستاری درخواست می‌کنیم به صورت جدی پیگیر فوق‌العاده خاص باشد و هر چند روز یک بار نیز این موضوع را به نمایندگان خودمان یادآوری کنیم که انشاءلله این موضوع هم به سرانجان برسد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب