معرفی جاذبههای گردشگری چابهار/ در چابهار چه زیباییهایی در انتظار ماست؟
مدتی است که نام چابهار زیاد به گوش میرسد بخصوص در ایام فصول سرد و یا ایام عید و تعطیلات، که آب و هوایی بی نظیر دارد و در کنار گردش و تفریح حسی خوب را به مسافرینش القا میکند.
اما این خطه از ایران چه جاذبههای گردشگری را در خود جای داده است؟
چابهار؛ جنوبیترین شهر سیستان و بلوچستان
همانطور که میدانید، چابهار یا چاه بهار (بلوچی: چهبار) از جمله جنوبیترین شهرهای استان سیستان و بلوچستان محسوب میشود، تنها بندرگاه اقیانوسی کشور که نزدیکترین مسیر آبی به کشورهایی همسایه است.
به این صورت که بندر چابهار در کرانهٔ دریای مَکران و اقیانوس هند واقع شده و بنوعی جز منطقه آزاد تجاری محسوب میشود و بسیاری آن را به عنوان پررونقترین بندرگاه کشور ایران میشناسند.
در واقع بندراقیانوسی چابهار بهدلیل دارا بودن موقعیت راهبردی حاضرش، نزدیکترین راه دسترسی کشورهای محصور در خشکی آسیای میانه (افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان) به آبهای آزاد است.
چابهار شهری با طبیعت بسیار شگفتانگیز و چشم نواز است و شاید اگر از آنها که تجربه سفر به این شهر را دارند بپرسید، بیشترین لذت سفر به چابهار زمانی است که در یکی از اقامتگاههای سنتی و بومگردی این شهر ساکن شوید.
معرفی جاذبههای گردشگری بندر چابهار
کوههای مینیاتوری چابهار
شاید اسم و یا حتی تصاویر «کوههای مینیاتوری» معروف به «کوههای مریخی» را دیده و شنیده باشید، یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری بندر چابهار که منظرهای درست شبیه به این است که از سیاره مریخ دیدن میکنید.
اگر بخواهیم بصورت علمی به آن نگاه کنیم اینطور است که، این کوهها در اثر فرسایش به شکلی خاص و متفاوت درآمدهاند و منظره منحصربهفردی را رقم زدهاند و در نزدیکی «ساحل کچو» تا «خلیج گواتر» کشیده شدهاند.
تالاب لیپار چابهار
«تالاب لیپار» از جمله جاذبههای گردشگری بندر چابهار است که به دلیل رنگ زیبای آن به عنوان تنها «تالاب صورتی ایران» شناخته میشود.
نکته جالب درباره تالاب لیپار چابهار این است که این تالاب یکی از ۴ تالاب صورتی دنیا محسوب میشود و رنگ صورتی آن نیز بدلیل وجود باکتریها و پلانکتونهایی است که در قلب تالاب زندگی میکنند.
کوه گِل افشان چابهار
«کوه گِل افشان» چابهار دارای چشمهای است که به جای آب از آن گِل جاری میشود و نکته جالب این است که بلندترین قسمتهای تپههای گل افشان در قسمت بندر تنگ حدود ۱۰۰ متر ارتفاع دارد.
جالب است بدانید در فواصل زمانی مختلف از داخل چشمه گل بیرون میزند و بعد از انباشته شدن روی هم حالتی مخروطی پیدا میکند.
موزه گاندوها در چابهار
موزه گاندوها در چابهار کاملاً حفاظت شده است و بازدید کنندگان میتوانند در این موزه از تمساح گاندو، گورخرها، گوزنها، سنجاب، شغال، روباه، سیاهگوش و پرندگان مختلف وحشی دیدن کرد.
جنگل حرا در چابهار
جنگل حرا در چابهار در خلیج گواتر قرار دارد و بین مرز پاکستان و چابهار واقع شده است. این جنگل از زیباترین اماکن دیدنی چابهار برای عکس برداری محسوب میشود.
موزه محلی چابهار
«موزه محلی چابهار» دارای دو طبقه است و از دوره قاجار به یادگار مانده است.
در این موزه که در ساختمان فرمانداری قدیم واقع است، میتوانید اشیای تاریخی و اسناد و کتابهای تاریخی را مشاهده کنید و از مجسمههایی که لباس محلی به تن دارند و در موزه قرار گرفتهاند، دیدن کنید.
ساحل صخرهای چابهار
طبیعت «ساحل صخرهای چابهار» درست همانند تکهای از بهشت در چابهار است.
روستای شیرگواز چابهار
«روستای شیرگواز» طبیعت فوقالعاده زیبایی دارد و حیواناتی همچون شیر، گرگ، تمساح و گراز در آن زندگی میکنند و حتی گفته میشود میتوان در این روستا طعم میوههای تازه و خوشمزهای مثل انبه، پاپایا و موز را چشید و از قهوه مرغوبی که در روستا کشت میشود، امتحان کرد.
فواره بلوچستان چابهار
«فواره بلوچستان» مکانی است که آب دریا با صخرههای سنگی برخورد میکند و فشار آب سبب میشود تا فوارهای بلند و شگفتانگیز ایجاد شود.
درخت مکرزن چابهار
درخت مکرزن که به انجیر معابد، لور و انجیر هندی هم مشهور است یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری بندر چابهار است. «مکرزن» درواقع درختی تنومند و قدیمی است که شاخههایی خاص و منحصر به فرد دارد.
این درخت اصالتا متعلق به هند شرقی است و برگهای بسیار پهن و شاخههای رو به پایینی دارد.
- بیشتر بخوانید:
- تاریخچه و نقشه جامع شهر چابهار در ویکی آنا
- تاریخچه و نقشه جامع شهر زابل در ویکی آنا
- تاریخچه و نقشه جامع شهر زاهدان در ویکی آنا
- روستای تیس چابهار مملو از عجایب است/ استراحتگاه اسکندر مقدونی
انتهای پیام/