دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 اسفند 1401 - 19:50
در بیستمین جلسه هیئت رئیسه فدراسیون کشتی مطرح شد؛

دبیر: مشکل شخصی با کسی ندارم اما جریانی به دنبال زدن کشتی است

دبیر: مشکل شخصی با کسی ندارم اما جریانی به دنبال زدن کشتی است
رئیس فدراسیون کشتی گفت: من مشکل شخصی با کسی ندارم، اما در وزارت ورزش نیز جریانی به دنبال این هستند که کشتی بالا نرود و تا کشتی می‌خواهد حرکت کند به دنبال زدن آن هستند.
کد خبر : 834910

به گزارش گروه ورزش خبرگزاری آنا، بیستمین جلسه هیئت رئیسه فدراسیون کشتی صبح امروز با حضور اعضاء در محل سالن جلسات ساختمان شهید جعفر جنگروی (فدراسیون کشتی) برگزار شد.

در این جلسه که با حضور محمدرضا طالقانی، محمدجواد خسروی، امیر محسنی، عبدالمهدی نصیرزاده اعضای هیئت رئیسه، ابراهیم مهربان دبیر، هوشنگ محمودی خزانه دار، غلامعباس اکبرنژاد حراست و احسان فرید بازرس فدراسیون برگزار شد، علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی گزارش کاملی از روند کار‌های انجام شده در مدت ۳ ماهه گذشته ارائه داد و برنامه‌های جاری و آینده فدراسیون را تشریح کرد.

در ادامه علیرضا دبیر با بیان اینکه بیش از ۸۲ درصد مدال‌های ورزش ایران را کشتی کسب کرده است گفت: متأسفانه بار مدال آوری ورزش کشور را کشتی به دوش می‌کشد، اما در زمان تقسیم بودجه، دریافتی فدراسیون کشتی به هیچ وجه با مدال آوری آن همخوانی ندارد.

دبیر ادامه داد: من مشکل شخصی با کسی ندارم، اما در وزارت ورزش نیز جریانی به دنبال این هستند که کشتی بالا نرود و تا کشتی می‌خواهد حرکت کند به دنبال زدن آن هستند، در حالی که کشتی جزئی از فرهنگ و میراث ایران است و همه باید برای اعتلای آن تلاش کنیم.

وی گفت: ما در ۵ رده نونهالان، نوجوانان، جوانان، امید و بزرگسالان تیم به مسابقات رسمی بین المللی اعزام می‌کنیم که اگر دو رشته آزاد و فرنگی را درنظر بگیریم ما در ۱۰ رده تیم‌های ملی را به مسابقات اعزام می‌کنیم و برای آماده سازی همین تیم‌ها نیز نیاز به برگزاری اردو‌های چندماه است.

دبیر افزود: بعنوان مثال می‌گویم در تابستان ۴۰۰ کشتی گیر در خانه‌های کشتی هر روز اردو داشتند و هزینه تغذیه، اسکان، مکمل و پوشاک ورزشی داشتیم بعلاوه آن باید هزینه اعزام، اعم از تهیه بلیت هواپیما، هزینه هتل و هزینه‌های ثبت نام را نیز به دلار و یورو پرداخت کنیم.

رئیس فدارسیون کشتی خاطرنشان کرد: ۱۱۵ قهرمان جهان و المپیک را داریم که ۳۰۵ مدال برای ورزش کشور کسب کرده اند و اگر به این جمع، دارندگان مدال‌های آسیایی و بازی‌های آسیایی را اضافه کنیم که تعداد آن چندین برابر خواهد شد.

وی ادامه داد: با این اوصاف بودجه کشتی با مدال آوری و افتخاراتش تطابق ندارد و به نظرم پولادگر درکی از کشتی ندارد و کار اجرا نیز بلد نیست و این‌ها یک گروه در وزارت ورزش هستند که ضد کشتی حرکت می‌کنند و نمی‌توانند افتخارات کشتی را ببینند. من به آن‌ها می‌گویم خُب شما چرا حسادت می‌کنید، بیایید و مثل کشتی شوید.

رئیس فدراسیون کشتی تصریح کرد: کشتی موتور محرک ورزش ایران است، هر زمان که کشتی نتیجه گرفته سایر رشته‌ها نیز بالا آمده اند و هر زمان که کشتی افت کرده ورزش ایران افت کرده است.

دبیر در مورد ساخت و ساز‌های انجام شده گفت: این از لطف خدا بوده است، وزیر ورزش روسیه به همراه اسماعیل احمدی که خدا رحمتش کند چند هفته پیش از امکانات کشتی بازدید کرده بودند و دکتر سجادی به من گفته بود که وزیر ورزش روسیه پس از دیدن امکانات کشتی کشور واقعا شگفت زده شده بود و بیان کرده بود که نصب سردیس و تصاویر شهداء در کمپ تیم‌های ملی، نشان می‌دهد که فدراسیون کشتی نه از نظر جسمی و فنی، بلکه از نظر روحی نیز بر روی قهرمانان خود کار می‌کند و این به موفقیت آن‌ها بسیار کمک می‌کند.

دبیر با اشاره به اینکه وزارت ورزش و جوانان هنوز جوایز سال ۱۴۰۰ کشتی گیران را نداده گفت: دلار در آن زمان ۲۵ هزار تومان بود و وزارت ورزش نیز جوایز را به صورت سکه پرداخت نمی‌کند و یک مصوبه ریالی برای آن دارد که مثلا به قهرمان جهان ما ۸۰ میلیون تومان جایزه می‌دهند و الان که دلار نزدیک به ۶۰ هزار تومان شده، دیگر آن پول ارزشی ندارد.

وی ادامه داد: ما باید خودمان درآمد داشته باشیم تا بتوانیم با مصوبه هیئت رئیسه جوایز میلیاردی به قهرمانان خود بدهیم، چرا که این کار باعث انگیزه در ورزشکاران می‌شود و کشتی گیری که جوایز خود را به موقع دریافت نکند، انگیزه‌ای برای کار کردن ندارد. هیئت رئیسه ما و مصوبات آن قوی است و ما برای کار قدرت عمل زیادی داریم. من برای مدتی مهمان کشتی هستم، اما تا روزی که در خدمت کشتی هستم تمام تلاشم را برای بزرگی آن می‌کنم تا یک الگو برای سایرین باشیم.

رئیس فدراسیون کشتی در مورد چرخه‌ی انتخابی گفت: خدا رو شکر دو سالی است که چرخه‌ی قانونمندی در کشتی داریم و هیچ کشتی گیری نمی‌تواند بگوید که حق من خورده شده و طبق آن چرخه اگر حقی از کسی ضایع شود می‌تواند شکایت کند.

دبیر ادامه داد: چرخه ما ۷ ماه زمان می‌برد تا کشتی گیران دریک آمادگی نسبی قرار بگیرند و زمان ورود هر کشتی گیر در چرخه مشخص است، تیم‌های ما تاکنون به چندین تورنمنت اعزام شده اند و در حال حاضر هم تیم‌های آزاد و فرنگی نیز راهی بلغارستان شده اند.

وی تصریح کرد: در جام جهانی باید شرکت می‌کردیم و در ادامه در مسابقات قهرمانی آسیا می‌بایست شرکت کنیم چراکه اتحادیه جهانی قانونی دارد که اگر در این مسابقات شرکت نکنیم، نمی‌توانیم در رقابت‌های جهانی و در پی آن در بازی‌های المپیک حضور داشته باشیم و به همین خاطر باید تیم‌های ما به این رقابت‌ها اعزام شوند و این نیز خود یک هزینه اضافی برای ما است. به نظر من سطح مسابقه‌ای مانند یاریگین بسیار بالاتر از مسابقات قهرمانی آسیا است و شرکت کشتی گیران ما در این مسابقات به نفع آن‌ها است و مسابقات قهرمانی آسیا برای کشتی ایران آورده‌ای ندارد.

دبیر تصریح کرد: مسابقات جام باشگاه‌ها نیز توسط اسپانسر انجام شد و تمامی هزینه‌های آن با بانک شهر بود و ما فقط خوابگاه و اسکان را دادیم. اما این مسابقات برای قهرمانان ما از نظر مادی منفعت داشت و برای همین با برگزاری آن موافقت کردیم، البته حمایت بانک شهر از کشتی نیز قابل تقدیر است و آن‌ها نیز از این همکاری راضی بوده اند.

وی ادامه داد: در چند سال پیش لیگ کشتی بسیار کم رنگ شده بود و کشتی گیران از منفعت مالی کمی برخوردار بودند، اما خوشبختانه آقای نصیرزاده در لیگ خوب کار کرد و در حال حاضر لیگ پول ساز نیز شده است. بعنوان مثال حسن یزدانی امثال در لیگ توانست قرارداد‌های میلیاری ببندد و کار باید به شکلی باشد که قهرمانان کشتی منفعت بسیار خوبی از لیگ ببرند.

رئیس فدراسیون کشتی با بیان اینکه در بدو ورودش به فدراسیون بیش از ۲۰۰ هزار فرانک به اتحادیه جهانی بدهکار بودیم، اما در حال حاضر مبلغ خوبی از اتحادیه طلبکار هستیم گفت: به دلیل اینکه نمی‌توانیم مراودات مالی با اتحادیه داشته باشیم، جوایز کشتی گیران بعنوان طلب فدراسیون کشتی محسوب می‌شود و خودمان معادل دلاری آن را به کشتی گیران اهداء می‌کنیم، بعنوان مثال ۷۰ هزار دلار جایزه فرنگی کاران بود که فدراسیون پرداخت کرد و این طلب فدراسیون از اتحادیه شد و این مبالغ در مسابقاتی که اتحادیه جهانی برگزار می‌کند، بعنوان حق شرکت و هزینه‌های هتل از حساب ما کم می‌شود.

دبیر دیگر اقدامات فدراسیون را چاپ کتاب شهداء و قهرمانان کشتی عنوان کرد و گفت: تا روزی که در کشتی هستم کتاب شهدای کشتی گیر چاپ می‌شود و تمامی هزینه‌های آن نیز خارج از بودجه کشتی است. نحوه نگارش این کتاب‌ها نیز با ادبیات عامیانه و کشتی گیری است تا گیرایی لازم را داشته باشد و اگر بچه‌های ما با خواندن این کتاب ها، متدین و خداترس شوند از خلاف دوری می‌کنند و به جای ۴ مدال، ۸ مدال می‌گیرند.

وی ادامه داد: در کنار آن، کتاب قهرمانان کشتی نیز در حال نگارش است و در حال حاضر چاپ کتاب سید علی اکبر حیدری دارنده مدال برنز المپیک در دستور کار قرار دارد و در ادامه نیز کتاب سایر قهرمانان نیز چاپ می‌شود.

رئیس فدارسیون کشتی با اشاره به اینکه جایگاه کشتی در رسانه بسیار پایین بود گفت: پیش از اینکه وارد کشتی شوم جایگاه کشتی در رسانه پایین بود و قهرمانان کشتی را کمتر کسی می‌شناخت و بیشتر نام قهرمانان دهه‌های گذشته در ذهن مردم مانده بود، اما خدا را شکر در حال حاضر مسابقات از رسانه ملی پخش می‌شود و مدال آوری در بین قهرمانان نیز زیاد شده، کشتی گیران زیادی ستاره شده اند و امیدوارم که این موضوع تأثیر خود را بر روی سایر جوان‌ها بگذارد و در آینده ستاره‌های بیشتری در کشتی داشته باشیم.

دبیر با بیان اینکه عملکرد سالانه فدراسیون در سال ۹۶ حدود ۲۷ میلیارد تومان، در سال ۹۷، ۳۱ میلارد تومان و در سال ۹۸ نیز ۳۸ میلیارد تومان بود گفت: خوشبختانه عملکرد مالی فدراسیون در سال ۹۹ به ۵۴ میلیارد تومان رسید و این عملکرد ر سال ۱۴۰۰، ۱۳۱ میلیار تومان شد و در سال جاری نیز عملکرد ما به ۲۵۰ میلیارد تومان می‌رسد و سال بعد باید عملکردی بالای ۳۰۰ میلیارد تومان داشته باشیم تا چرخ کشتی بچرخد.

اعضای هیئت رئیسه در این جلسه نیز با بیان اینکه کار‌های انجام شده در کشتی ماندگار خواهد بود و کشتی در حوزه نشاط اجتماعی عملکرد بسیار خوبی داشته است، افزودند: امکاناتی که فراهم شده برای کشتی کشور است و امیدواریم نفراتی که در آینده این امکانات در اختیارشان قرار می‌گیرد، ادامه دهنده راه فدراسیون کنونی باشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب