ارزیابی پروپوزال طرحهای ارجاعی به مراکز رشد برحسب نیاز کشور
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از لاهیجان، جلال جلالی رئیس مرکز نوآوری شروع پردیس گیلان در گردهمایی مشترک مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان و بسیج اساتید اظهار کرد: در زیست بوم کشور با مسائل مختلف مواجه هستیم که مراکز رشد و فناوری با هدف حل مسئله به تشکیل تیمهای مختلف علمی میپردازند و هر مرکز براساس مسائل زیستبوم کشور هستهسازی میکند تا به رفع مشکلات و مسائل موجود کمک کند.
وی اضافه کرد: اینکه هستهها چه مدت به مرحله رشد پایدار میرسند و تا چه اندازه حمایتهای مادی و معنوی موجب میشود تا ایدهها به نتیجه برسد و نیز زمان به نتیجه رسیدن و در قالب شرکت قرارگرفتن چه میزان خواهد بود، از دغدغههایی است که باید تصمیمسازی صورت بگیرد و در هسته عوامل و بازیگران فناور را مورد توجه قرار دهیم.
رئیس مرکز نوآوری شروع پردیس گیلان بیان کرد: در مجتمع رشد و فناوری سه رکن اساسی را در نظر گرفتهایم که شامل مرکز کاشف، نوآوری و رشد است. مرکز کاشف به احصای مسائل میپردازد و در مرکز نوآوری به جذب نیروهای نخبه میپردازیم و آموزشهای لازم را ارائه میدهیم و مرکز رشد، راهبری کلان ماجرا را برعهده دارد و با نهادهای حاکمیتی نیز رایزنی میکند.
جلالی یادآور شد: مجتمع رشد و فناوری در مرکز کاشف و نوآوری به تأیید آنچه در مرکز رشد اتفاق افتاده، میپردازد و زنجیره شکلگیری مباحث را تکمیل میکند.
وی افزود: مرکز کاشف پروپوزالهایی را که به مرکز ارجاع میشوند، ارزیابی میکند که آیا متناسب با نیاز جامعه بوده است یا خیر؟ در مرکز کاشف نیازها به چهار دسته عمده تقسیم میشوند که شامل نیازهای بومی منطقه، نیاز شرکتهای هلدینگ، نیازهای کلان دولتی و نیازهای صنایع دفاعی است.
رئیس مرکز نوآوری شروع پردیس گیلان تشریح کرد: مرکز نوآوری وظیفه جذب تیم را دارد و برای افزایش قابلیتها و ارتقای تیمها، کارگاههای متعددی برگزار میکند تا مهارت تیمها از نظر فنی و مهارتی مختلف کامل شود، در حقیقت تیم در مرکز نوآوری حلقه اصلی و مهم تلقی میشود.
جلالی گفت: باید تربیت نیروها در اولویت کار قرار گیرد و افرادی که انگیزه شروع مسیر را دارند، شناسایی شوند. این افراد در هسته پیش رو قرار میگیرند تا هسته تثبیت و مسیر رشد مهیا شود، در این حالت یک مرکز به واحد فناور تبدیل میشود و الزامات رابط، ناظر و مصرفکننده را دارد و در نهایت به یک شرکت دانشبنیان نوپا میرسد.
در ادامه این گردهمایی ترویجی کلیپهایی از فعالیتهای مرکز نوآوری شروع پردیس گیلان در دانشگاههای مختلف پخش و در بخش پایانی جلسه پرسش و پاسخ درباره نحوه ورود افراد صاحب ایده، تشکیل تیمها و هستههای فناوری مطرح شد.
انتهای پیام/