گذری بر ۲۰ سال فعالیت علمی دانشگاه آزاد در بهشت گمشده استان مرکزی
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد جاسب در بدو راهاندازی با ۱۲۰ دانشجو در مقطع کاردانی کامپیوتر فعالیت خود را از هفتم اسفند ۱۳۸۱ آغاز کرد. این دانشگاه با ساختاری زیبا و فضایی آرام در بهشت گمشده استان مرکزی برای تحصیل دانشجویان ایجاد شده و توانسته با گذشت بیش از یک دهه فعالیت در توسعه علمی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی منطقه نقش بسزایی ایفا کند.
واحد جاسب در زمینی به مساحت ۲۴ هکتار راهاندازی و اکنون دارای ۱۷ هزار متر مربع ساختمان است و بیش از ۳۰ عضو هیئت علمی تماموقت، مدعو و ۱۲ کارمند در حال خدمترسانی به یکهزار و ۳۰۰ دانشجو دارد. این دانشگاه ۲ هزار و ۵۳۵ دانشآموخته که سرمایههای اجتماعی هستند را به جامعه تحویل داده است.
۷ رشته کارشناسی ارشد، ۱۷ رشته کارشناسی و ۹ رشته در مقطع کاردانی غالباً در گرایش فنی و مهندسی، ساختار رشتههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد جاسب را تشکیل دادهاند.
از برجستهترین فعالیتها در حوزه پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جاسب میتوان راهاندازی مرکز رشد اقماری دانشگاه و استقرار چهار هسته فناور و کیفی و کاربردی کردن پایاننامه تحصیلات تکمیلی دانشجویان را ذکر کرد.
برگزاری چهار رویداد ایدهآرا و یک رویداد استارتآپویکند در راستای رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی، چاپ ۲۸ مقاله ISI توسط اعضای هیئت علمی و حقالتدریس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جاسب در مجلات معتبر بینالمللی از دیگر فعالیتهای این دانشگاه است.
برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد جاسب در حوزه پژوهش در راستای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و تفاهمنامه عملکردی، رشد حداقل ۲۰ درصدی مقالات با کیفیت Q ۱، افزایش ۵۰ درصدی سرانه مقالات هیئت علمی، رشد H-Index گوگل اسکولار اعضای هیئت علمی، افزایش درآمد حاصل از قراردادهای ارتباط با صنعت، رشد درآمد کارگاهها و آزمایشگاه، راهاندازی مجدد دو انجمن علمی دانشجویی فعال، افزایش ثبت اختراع و حمایت از زیرساختهای فناوری و نوآوری و کسب درآمد از فعالیتهای فناورانه و نوآورانه را شامل میشود.
**ارائه ۱۴۰ مقاله در کنفرانسهای بینالمللی
ارائه بیش از ۱۴۰ مقاله در کنفرانسهای ملی و بینالمللی، هفت مقاله علمی پژوهشی، تألیف دو جلد کتاب توسط ناشرهای معتبر بینالمللی، ترجمه دو جلد کتاب توسط استادان، قرارگرفتن نام استاد حقالتدریس واحد جاسب بین ۲ درصد دانشمند برتر جهان اسلام، انجام بیش از ۴۸۰ پایاننامه کاربردی در موضوعات مختلف، مشارکت در برگزاری همایشهای ملی و انتخاب دو عضو هیئت علمی بهعنوان هیئت علمی فناور از موفقیتها و دستاوردهای واحد جاسب در حوزه پژوهش است.
کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد جاسب با ۸ هزار جلد کتاب فارسی و لاتین منبع غنی و ارزشمندی برای مطالعه و تحقیق است. در حوزه اداری مالی نیز میتوان پیگیری و خاتمه دادن دعاوی حقوقی این دانشگاه که از سنوات گذشته مشکلاتی را برای دانشگاه ایجاد کرده بود را نام برد.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد جاسب با تعداد ۳۲ باب آزمایشگاه و ۲۶ باب کارگاه تخصصی و پیشرفته مکانی مناسب برای تحقیق و ارتباط با صنعت بوده و اکنون آزمایشگاههای عمران و کارگاه مکانیک به کمک فارغالتحصیلان مشغول خدمترسانی به بخش صنعت هستند.
این دانشگاه دارای امکانات مناسبی مانند خوابگاه دانشجویی با وسعت ۵ هزار و ۴۱۴ متر مربع، ساختمان آموزشی امیرکبیر به مساحت ۵ هزار و ۱۱۰ متر مربع، سالن ورزشی به مساحت ۳ هزار و ۵۰۰ متر مربع، تصفیهخانه به مساحت ۳۰۰ متر مربع و یک باب سلف سرویس به مساحت ۲ هزار و ۱۵۰ مترمربع زیربناست.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد جاسب با توجه به ظرفیت گردشگری منطقه نسبت به احداث مهمانسرای فرهیختگان با ظرفیت ۵۵ نفر برای ارائه خدمات به گردشگران اقدام کرده است.
از اهداف آتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جاسب میتوان افزایش کیفیت آموزشی و پژوهشی از طریق جذب هیئت علمی وابسته، افزایش کیفیت فعالیتهای فرهنگی، برنامهریزی برای افزایش سهم درآمدزایی غیرشهریهای به واسطه فروش خدمات فنی و مهندسی به بخش صنعت، توسعه فعالیت جذب گردشگر، افزایش تعدادی رشته در سطح واحد جاسب، برگزاری بیش از پیش دورههای آموزشی کوتاهمدت، کیفیسازی فعالیتها و برنامههای آموزشی دانشجویی، فرهنگی، مالی، پژوهشی و ورزشی در راستای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی را ذکر کرد.
به گزارش آنا، جاسب در فاصله ۳۰ کیلومتری شمال شرق شهرستان دلیجان استان مرکزی در مقابل سد ۱۵ خرداد واقع شده است. این منطقه زیبا و چشمنواز متشکل از هفت روستای تاریخی به نامهای واران، کروگان، زُر، هرازجان، وسقونقان، وشتکان و بیجگان بوده و با توجه به طبیعت بکر و قدمت تاریخی دارای نقاط گردشگری فراوانی است که از آن جمله میتوان دره زیبای ازنا، مسجد جامع بیجگان، غار سی جوان واران، آب انبار کروگان و چنارهای تنومند با قدمت بیش از ۵۰۰ سال را ذکر کرد.
دومین قله بلند استان مرکزی به نام ولیجیا با ۳۳۵۸ متر ارتفاع از سطح آبهای آزاد (دارای چشمه سارهای فراوان) در این منطقه واقع شده است. وجود بقاع متبرکهای مانند امامزاده اسحاق (ع)، امامزاده محمد (ع) و امامزاده حمزه (ع) حاکی از وجود عِرق مذهبی بین مردم منطقه بوده و باعث جذب گردشگر مذهبی شده است.
گزارش از مهدی اسماعیلی
انتهای پیام/