سیدصالحی: انصراف قلعهنویی به خاطر شانس بیشتر سرمربی خارجی است
سید مهدی سید صالحی در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، در مورد مطرح شدن گزینههای سرمربیگری تیم ملی فوتبال ایران اظهار داشت: اگر قرار بر آوردن مربی ایرانی است با توجه به بالا بودن میانگین سنی در تیم ملی و لزوم پوست اندازی در این تیم، مربی داخلی نیاز به حمایتی دارد که ۴ تا ۵ سال زمان برای اجرای برنامهها و اهداف مدنظرش داشته باشد. اگر هدف آوردن سرمربی خارجی است باید همان زمان را به او بدهیم تا تیم ملی را متحول کند. اینکه فردی را سرمربی تیم ملی کنند و به او یکسال زمان دهند بدون شک اهداف خود را نمیتواند اجرایی کند. اگر سرمربی تیم ملی چه داخلی و چه داخلی، زمانی برای تغییر نسل پیدا نکند به موفقیت خاصی دست نمییابد. القای تفکرات سرمربی به بازیکنان در ۱۰ ماه تا یک سال ممکن نیست و در مدت طولانی امکانپذیر است.
**نمیتوان گفت کدامیک از گزینههای داخلی بهتر هستند
وی با اشاره به گزینههای مطرح شده برای سرمربیگری در تیم ملی دارد، یادآور شد: جواد نکونام به عنوان دستیار کارلوس کیروش در مقطعی در تیم ملی مربیگری کرد اما او سالیانی را اسپانیا بازی کرد و چند فصلی است در لیگ برتر سرمربیگری میکند. حتی این موضوع مطرح شده بود که پس از رفتن کیروش، نکونام به عنوان سرمربی تیم ملی معرفی شود. فرهاد مجیدی هم در مقطعی سرمربی تیم ملی امید بود و علاوه مربیگری در لیگ برتر، تجربه حضور در لیگهای عربی حوزه خلیج فارس را دارد. گزینههای دیگری هم مطرح است ولی باید دید تفکرات کدامیک بهتر است و نظر فدراسیون فوتبال را به خود جلب میکند. نمیتوان گفت کدامیک از گزینههای داخلی بهتر هستند چون اهداف فدراسیون باید با برنامههای ارائه شده همخوانی داشته باشد و البته موضوع انتخاب سرمربی خارجی منتفی نیست. با انصراف امیر قلعهنویی به نظرم شانس گزینه خارجی بیشتر از داخلی است چون قلعهنویی در متن استعفایی که گذاشته بود به این نکته اشاره کرده بود که برنامه مدونی داشته که در صورت لزوم به مردم ارائه میکند.
**باید تمامی جوانب هر برنامهای را سنجید
کارشناس فوتبال در مورد اینکه بیش از دو ماه از جام جهانی گذشته و مهدی تاج رئیس فدراسیون گفته تلاش بر این است تا در فیفادی ماه آینده تیم ملی با سرمربی اصلی خود به مصاف حریفان برود، گفت: در کشورهایی که فوتبال پیشرفت محسوسی کرده پس از جام جهانی برای دوره بعدی برنامهریزی میکنند و هر روزی که برنامهای را در حال اجرا هستند برنامه آن را سه تا چهار سال قبل ریختهاند و اگر اصلاحی برای اجرای بهتر باشد از چند ماه جلوتر اقدامات لازم را انجام دادهاند. نگاه حرفهای به این شکل است که باید تمامی جوانب هر برنامهای را سنجید تا به بهترین شکل اجرا شود و البته که باید برنامهها کاربردی باشند.
**سرمربی باید مهرههایش را بشناسد
وی افزود: اگر زمانی را برای تغییر و تحول در تیم ملی در نظر میگیریم با توجه به زمانی که نیاز است گزینه داخلی بر خارجی اولویت دارد. چون از فضای فوتبال ایران شناخت دارد و این شناخت نزد سرمربی خارجی نیست مگر اینکه دستیار ایرانی برای سرمربی خارجی گذاشته شود که اصولاً مربیان خارجی اعتماد چندانی به دستیار ایرانی ندارند. به همین خاطر اگر سرمربی خارجی انتخاب میشود زمان بیشتری نیاز دارد تا با شناخت از فضای فوتبال ایران کار را پیش ببرد. سرمربی باید مهرههایش را بشناسد و اگر اعتماد به بازیکن جوان میشود نیاز به بازیکنی است که بتواند بار فنی تیم را به دوش بکشد. نام فلیکس سانچز سرمربی اسپانیایی سابق تیم ملی قطر برای تیم ملی ایران مطرح شده که او توانست پیشرفت خوبی را در چند سال با قطر داشته باشد و با این تیم قهرمان جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ شد. او ساختارسازی در فوتبال را با توجه به اینکه در لاماسیا بارسلونا کار کرده بود به خوبی بلد است و میتواند به شرطی که زمان کافی به وی داده شود تغییر نسل را تیم ملی ایران ایجاد کند.
**مردم سهام باشگاههای بدهکار استقلال و پرسپولیس را نمیخرند
سید صالحی درباره اینکه باشگاههای استقلال و پرسپولیس رو به ورشکستگی کامل هستند و پس از سقوط سهام آنها در بورس، خریداری برای این دو باشگاه یافت نمیشود، تصریح کرد: قادعتاً با این وضعیت و شرایط اقتصادی که روز به روز شاهد کاهش ارزش پول ملی هستیم و هیچ کس پاسخگوی رشد بی رویه قیمت ارز نیست، از سویی دیگر حقوقها به ریال پرداخت میشود و هزینهها به قیمت دلار است، در نتیجه کسب و کارها با مشکلات عدیدهای مواجه میشود و خریدار به ندرت وجود دارد، قاعدتاً مردمی که بخواهند وارد بورس شوند وضعیت اقتصادی باشگاههایی که همواره بدهکار هستند و درآمدزایی ندارند را لحاظ میکنند و گامی برای خرید سهام این دو باشگاه بر نخواهند داشت. چیزی که عیان است چه حاجت به بیان است. باشگاههایی که دائماً بدهی دارند و به درآمدزایی نرسیدهاند محکوم به استقبال اندک خریداران هستند چون احتمال متضرر شدن بیشتر از سود است.
انتهای پیام/