دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 فروردين 1402 - 00:40
در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا عنوان شد؛

۵۰ محصول و خدمت فناورانه در مسیر تجاری‌سازی و بازاریابی

۵۰ محصول و خدمت فناورانه در مسیر تجاری‌سازی و بازاریابی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گلستان عنوان کرد که بیش از ۵۰ محصول و خدمت فناورانه شرکت‌ها و واحدهای فناور مستقر در این دانشگاه در مسیر تجاری‌سازی و بازاریابی هستند.
کد خبر : 833918

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان در راستای شعار سال گذشته، «تولید دانش‌بنیان اشتغال آفرین» و تحقق درآمدهای غیرشهریه‌ای  بیش از ۵۰ محصول و خدمت فناورانه ارائه کرد که اکنون در حال تجاری‌سازی و بازاریابی هستند. این دانشگاه در راستای بسترسازی اشتغال دانش‌بنیان، مراکز رشد واحدهای دانشگاهی را مورد توجه ویژه قرار داده و برای کمک به رشد فناوری، رویداد فناورانه عصر امید استانی را آذر سال گذشته در گرگان برگزار کرد.

خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا برای اطلاع از اقدامات انجام شده دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان و واحد گرگان در سال گذشته و برنامه‌های این دانشگاه در سال جدید با حجت‌الاسلام سیدعلی طاهری رئیس این دانشگاه گفت‌وگو کرده است که در ادامه خواهیم خواند.

آنا: آیا در رویداد عصر امید کشوری و استانی ۱۴۰۱ محصولات فناورانه ارائه کردید، نوع و کارکرد محصولات را تشریح کنید.

طاهری: دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان در راستای شعار سال «تولید دانش‌بنیان اشتغال آفرین» و تحقق درآمدهای غیرشهریه‌ای از ظرفیت‌های موجود کارگاهی، آزمایشگاهی، فضای گلخانه زیر نظر سرای نوآوری دانشگاه و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه بهره گرفته است. در همین راستا نزدیک به ۵۰ شرکت و هسته و واحد فناور تحت حمایت این دانشگاه قرار داشته و در حوزه‌های مختلف داروهای گیاهی، کشاورزی و محیط زیست، صنعت و خدمات مهندسی، حمل‌ونقل و لجستیک، تولید مواد شیمیایی، صنایع غذایی و ... در حال فعالیت بوده و بیش از ۵۰ محصول و خدمت فناورانه ارائه کرده و اکنون در حال تجاری‌سازی محصول و بازاریابی برای فروش هستند.

هماهنگ‌سازی و تحقق زنجیره ارزش ایده تا محصول در نظام آموزش، تحقیقات و فناوری دانشگاه از دیگر  برنامه‌های اصلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان در سال ۱۴۰۲خواهد بود.

محصولات شرکت‌ها و هسته‌های فناور فعال در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان شامل کمک منعقد کننده H۱، کیتوسان از پوست میگو با خلوص بالا، کود شیمیایی، محلول ضدزنگ زدگی لوله‌های آب و گاز، گلوکوگارد، لیور ساپورت مکس، کاردیو گارد، نچرالاکس،  کپسول آنتی میگرن Feverfew ، قرص گشنیز گاستر پلاس + Geshniz Gaster  قرص آمی رفلاید Ammi reflaid ، قرص اسطو تریفل بایل Osto Trifel Bile، قرص خواب‌آور Passion flower،  کپسول آرترو ماسکل Arthro Muscle ، محلول مغذی و ضدعفونی‌کننده گیاهی، سنجشگر اقلیمی هوشمند سیار،  دستگاه هوشمند پت نوش  دستگاه هوشمند پت فیدر دستگاه ضدعفونی‌کننده غیر تماسی دست و جعبه قرض هوشمند می‌شود.

** طراحی سامانه بهینه‌سازی مسیر و هدایت هوشمند ناوگان حمل‌ونقل بار

طراحی و پیاده‌سازی سیستم ارائه خدمات آنلاین متخصصان فنی و مهندسی در کشور برای انجام پروژه‌های تخصصی، طراحی سامانه‌های هوشمند خاص منظوره رشته عمران شامل سدها و امور عمرانی، طراحی و تولید نرم‌افزارهای ویژه سامانه‌های نوین آبیاری کشاورزی، خدمات فنی و مهندسی در زمینه کشاورزی، آب‌وخاک، آب و فاضلاب، آبیاری و زهکشی، طراحی و ساخت سامانه بهینه‌سازی مسیر و هدایت هوشمند ناوگان حمل‌ونقل بار و توزیع مرسولات با استفاده از پلتفرم نقشه بومی، طراحی و ساخت تخت آسان خواب هوشمند با قابلیت حرکت گهواره‌ای، طراحی و ساخت صندلی زیرپایی متحرک با کاربرد ورزشی برای دانش آموزان، کارمندان ادارات و همه افراد پشت‌میزنشین از جمله محصولات شرکت‌ها و هسته‌های فناور مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان هستند.

// ۵۰ محصول و خدمت فناورانه در مسیر تجاری‌سازی و بازاریابی

طراحی و ساخت پریز همراه (تبدیل سرپیچ به پریز)، طراحی و ساخت دستگاه توان‌بخشی دوچرخه کارسنج مبله برای حرکت دادن پاهای بیماران قطع نخاعی به‌منظور بهبود سیستم گوارش و دفع، القای جهش در گیاهان زینتی (پیازی و سوخواری) و تولید گونه‌های جدید جهش یافته شامل گل‌های نرگس هلندی، نرگس پرفولنس، فریزیا و گلایل محصول دوم: قارچ‌کش گیاهی، تهیه و تولید بیوچار به‌عنوان اصلاح‌کننده خاک‌های زراعی، تولید مکمل دارویی غذایی از جلبک‌ها، تولید محصولات جدید مبتنی بر میوه و مغزها بنام چشامکی میوه و طراحی وب‌سایت شرکتی و فروشگاهی برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط صنعتی از دگر محصولات شرکت‌ها و هسته‌های فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان بوده است.

محصولات شرکت‌ها و هسته‌های فناور فعال در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد را دستگاه پایش دما و رطوبت گلخانه‌ها، مرغداری‌ها و ...، خانه هوشمند، کندوی زنبورعسل هوشمند، ایمن‌ساز دستگاه وزنه‌برداری، دیمر لامپ LED، طراحی و ساخت باکس گندزدایی هوایی اتاق با پرتوی ماورای بنفش، تولید محلول ضدعفونی‌کننده دست و سطوح بر پایه نانو ذرات نقره، طراحی و ساخت رگولاتوربرای دیزل ژنراتور مبتنی بر مدل دینامیکی و طراحی و ساخت دستگاه جوش اینورتری شامل می‌شود.

** طراحی و ساخت دستگاه تشخیص آفت در سیلوی غلات

ساخت دستگاه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا با تأکید بر دوربین هوشمند، تولید تجاری گیاهان با تکنولوژی کشت بافت، تختخواب ضدزلزله، طراحی سازه‌های پرورش ماهی در سیستم بایوفلاک در محیط بسته، طراحی و ساخت دستگاه تشخیص آفت در سیلوی غلات، تولید ناگت ماهی با فرمولاسیون، طعم‌ها و افزودنی‌های مختلف، فرمولاسیون و تولید فیش بال با طعم‌های مختلف و دستگاه تصفیه آب خاکستری از جمله محصولات شرکت‌ها و هسته‌های فناور فعال در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر هستند.

// ۵۰ محصول و خدمت فناورانه در مسیر تجاری‌سازی و بازاریابی
محصولات شرکت‌ها و هسته‌های فناور فعال در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبدکاووس هم چاپگر سه‌بعدی – دستگاه سیار مشعل کوره، تولید محصولات چرمی از قبیل انواع کیف، کمربند، کفش، و ...، ساخت نمونه اولیه قالب‌های دال پازل، تولید نرم‌افزار رزرو نان، سبزیجات، نوشیدنی، اقلام ضروری و جمع‌آوری نان خشک خانواده با استفاده از اپلیکیشن موبایل، جمع‌آوری نمونه‌های لبنیات سنتی ایرانی و بررسی میزان پروبیوتیک آن‌ها و بسته‌بندی فروش آن‌ها به کارخانه‌ها تولید لبنیات، شیوه جدید ثبت شده برای آموزش الفبا به کودکان توسط اپلیکیشن و پازل، استفاده از شبکه حسگر بیسیم جهت اعلام گاوهای فحل به دامدار جهت عمل تلقیح روی گاو،  آموزش برنامه‌نویسی به کودکان و نوجوانان با استفاده از نرم‌افزارهای بلوکی و تولید جلبک اسپیرولینا را شامل می‌شود.

آنا: سال ۱۴۰۱چه اندازه در بسترسازی اشتغال دانش‌بنیان و توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان موفق بوده‌اید.

طاهری: در راستای بسترسازی اشتغال دانش‌بنیان مراکز رشد واحدهای دانشگاهی مورد توجه ویژه قرار گرفته‌اند. دانشگاه علاوه بر فراهم کردن فضا و امکانات اداری برای شرکت‌ها، توجه ویژه‌ای به تسهیل ارتباطات و تعاملات این شرکت‌ها با صنایع، ادارات و سازمان‌ها دولتی و غیردولتی داشته و در حقیقت دانشگاه ظرفیت علمی و پژوهشی خود در راستای پشتیبانی و رفع موانع روبروی واحدها و هسته‌های فناور در تعاملات خود با نهادها خارج دانشگاه استفاده کرده است.

یکی دیگر از اقدامات دانشگاه برای کمک به رشد فناوری، برگزاری رویداد فناورانه عصر امید استانی در آذر سال گذشته بود. این رویداد بستر مناسبی را برای شرکت‌ها، هسته‌ها، و گروه‌های پژوهشی دانشگاه فراهم کرد تا بتوانند توانمندی‌ها و محصولات خود را در معرض بازدید عموم و به‌ویژه مسئولان استانی قرار دهند. تا از فرصت ایجادشده در راستای به‌کارگیری و توسعه فعالیت‌های خود استفاده کند.

آنا: در تحقق برنامه‌های سند تحول و تعالی دانشگاه با توجه به مفاد ابلاغی سند در سال ۱۴۰۱ چقدر موفق بوده‌اید؟

طاهری: با توجه به رویکردهای اتخاذشده در حوزه پژوهش استان گلستان تعداد شرکت‌ها و هسته‌های فناور در سال گذشته در مقایسه با سال ۱۴۰۰ رشد چشمگیری داشته و دو مرکز رشد دانشگاه آزاد استان گلستان (مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی گرگان و علی‌آباد) از سطح سه به سطح دو ارتقا یافته‌اند.

// ۵۰ محصول و خدمت فناورانه در مسیر تجاری‌سازی و بازاریابی

** ساخت داروی گیاهی بدون عارضه برای پیشگیری و درمان

آنا: در گام دوم دانشگاه و با نگاه حل مسئله، آیا در طرح‌ها و برنامه‌های علمی‌تان موفق به حل مسائل منطقه‌ای یا استانی شده‌اید؟

طاهری: یکی از اهداف اصلی فعالیت‌های دانش‌بنیان حل مسائل مشکلات و چالش‌های کشور است. از اقداماتی که دانشگاه می‌تواند در این زمینه انجام دهد، هدفمندسازی مناسب موضوعات پایان‌نامه‌ها رساله‌های مقاطع تحصیلات تکمیلی بوده که در این راستا از استادان خواسته‌شده تا موضوعات پژوهشی خود را هرچه بیشتر از نظام موضوعات علمی و طرح پایش که در سامانه پژوهشیار در اختیار آنان قرار گرفته انتخاب کنند. این موضوعات برگرفته از موضوعات علمی کشور با هدف حل معضلات و چالش‌های کشور در حوزه‌های مختلف است.

مطابق بخشنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی استادانی که پژوهش‌های آنان از موضوعات کاربردی باشد، مشمول مشوق‌های زیادی ازجمله افزایش حق‌الزحمه خود نیز می‌شوند. دانشگاه در زمینه حل مشکلات و چالش‌های استان در قالب انجام طرح‌های پژوهشی، تولید محصولات و ارائه خدمات به صنعت، اقدامات مؤثری در استان گلستان داشته که ازجمله می‌توان تولید محصولات دارویی، صنایع تبدیلی، ساخت داروی گیاهی بدون عارضه برای پیشگیری و درمان، تولید ماسک با پنج فیلتر در دوران کرونا، تولید بذر، خدمات متعدد در حوزه آموزش در قالب بستر نرم‌افزارهای موبایلی، هوشمندسازی حمل‌ونقل و لجستیک کالا، هوشمندسازی آبیاری در کشاورزی مبتنی بر داده‌های هواشناسی به‌صورت برخط، تولید محلول ضدزنگ زدگی لوله‌های آب و گاز و محصولات دیگر را نام برد.

آنا: فعالیت برجسته و بارز در حوزه‌های مختلف به‌ویژه در حوزه پژوهشی، علم و فناوری و دانش‌بنیان دانشگاه متبوع‌تان در سال گذشته را تشریح کنید.

طاهری: دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان با استفاده از روش‌های مختلفی از قبیل برگزاری رویداد استارت‌آپ ویکند، برگزاری جلسات رودررو با اعضای هیئت علمی دانشکده‌ها، گروه‌های آموزشی، دانشجویان علاقه‌مند به فناوری، برگزاری کارگاه‌های مختلف آشنایی با مزایای اعضای هیئت علمی فناور، دانشجویان فناور، تبلیغات، فراخوان در صفحات مجازی و کانال‌های دانشگاه به جذب اعضای هیئت علمی اقدام کرد.

با توجه به رویکردهای اتخاذشده تعداد شرکت‌ها و هسته‌های فناور استان گلستان در سال گذشته در مقایسه با سال ۱۴۰۰ رشد چشمگیری داشته و دو مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای گرگان و علی‌آباد از سطح سه به سطح دو ارتقا یافته‌اند.

برگزاری چالش فناوری با شرکت مخابرات استان گلستان با مرکز رشد واحد گرگان، عقد تفاهم‌نامه با دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان، اداره پست استان گلستان، اداره کل راه‌آهن (رجا) در راستای اجرای برنامه‌های مشترک و تشکیل هسته‌های فناور مشترک، برگزاری رویداد ایده شو در حوزه اقتصاد دیجیتال، برگزاری کارگاه‌هایی درباره ارتقای دانش اعضای هیئت علمی و ارگان‌های استان در زمینه دانش‌بنیان (کارگاه چگونه دانش‌بنیان شویم، کارگاه آشنایی با استارت‌آپ‌ها و چگونگی راه‌اندازی آنها، کارگاه طراحی صفحات وب، کارگاه انیمیشن، نقشه راه کسب‌وکار خود را ترسیم کنیم) و شرکت در دو نمایشگاه عصر امید کشوری (تهران) و عصر امید گلستان (گرگان) از دیگر فعالیت‌های برجسته این واحد دانشگاهی در سال گذشته بوده است.

آنا: چه اندازه در تحقق شعار سال گذشته با عنوان «تولید دانش‌بنیان اشتغال آفرین» موفق بودید؟

طاهری: با توجه امکانات و ظرفیت‌های استان گلستان، دانشگاه آزاد اسلامی این استان اقدامات مؤثری در راستای شعار تولید دانش‌بنیان اشتغال آفرین داشته که شامل برگزاری رویدادهای فناورانه موفق، شرکت در نمایشگاه‌ها، عقد تفاهم‌نامه و قرارداد ارگان‌ها و صنایع می‌شود و حاصل این اقدامات منجر به حل مسائل منطقه‌ای یا استانی و نیل به اهداف اصلی فعالیت‌های دانش‌بنیان شده است.

آنا: اولویت‌ها و برنامه اصلی واحد دانشگاهی متبوع‌تان در سال ۱۴۰۲چیست؟

طاهری: ارتقای قابلیت حل مسئله مبتنی بر نیازهای آمایشی، تعامل پیش‌دستانه با صنایع و سازمان‌های خدماتی ملی و محلی با تمرکز بر نیازهای آمایشی در راستای توسعه پژوهش‌های تقاضامحور همراه با جمع سپاری نوآوری، توسعه پژوهش‌های برنامه محور منطبق بر نظام پایش آزاد و نظام موضوعات راهبردی، توانمندسازی، شبکه‌سازی و تقویت هم‌افزایی پژوهشکده‌ها، مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاه‌های دانشگاه، توانمندسازی و شبکه‌سازی اعضای هیئت علمی، نخبگان و پژوهشگران در پاسخگویی به نیازهای ملی و محلی، توسعه مدیریت دانش و تلاش برای کاربردپذیری دانش و ترویج و کیفیت‌بخشی و کاربردی کردن نتایج پژوهش‌ها، تقویت سازوکارهای مالی حمایت از پژوهش و شرکت‌های پژوهشی ازجمله برنامه‌های اصلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان برای سال جدید است.

** شبکه‌سازی استادان، نخبگان و پژوهشگران برای پاسخگویی به نیازهای جامعه

// ۵۰ محصول و خدمت فناورانه در مسیر تجاری‌سازی و بازاریابی

تقویت ارتباطات و همکاری با نهادهای پژوهشی داخلی، خارجی و بین‌المللی، کیفیت‌بخشی و کارآمدسازی پژوهشی تحصیلات تکمیلی، توسعه فناوری، نوآوری و کارآفرینی، سامان‌دهی زیست‌بوم نوآوری و ایجاد زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری توسعه فناوری و نوآوری، شبکه‌سازی و خوشه سازی کسب‌وکارهای دانش‌بنیان در انطباق با فرصت‌های محلی با محور سراهای نوآوری، نقش‌آفرینی و کمک مؤثر واحدهای دانشگاهی به شکل‌گیری زیست‌بوم‌های محلی نوآوری، توانمندسازی پژوهشگران دانشگاه به همراه ترویج و فرهنگ‌سازی کسب‌وکارهای مبتنی بر نوآوری در محیط دانشگاه، ترویج، بسترسازی و تسهیل تجاری‌سازی و بازاریابی فناوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان، ذی‌نفع کردن مؤثر کنشگران نظام پژوهش دانشگاه به تناسب مشارکتشان در فرایند تجاری‌سازی علم و هماهنگ‌سازی و تحقق زنجیره ارزش ایده تا محصول در نظام آموزش، تحقیقات و فناوری دانشگاه از دیگر  برنامه‌های اصلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان در سال جاری خواهد بود.

گفتگو: حسین عقابی

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب