معرفی برگزیدگان جشنواره بینالمللی شعر سرو
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از سیرجان، دومین جشنواره بینالمللی شعر سرو از سری برنامههای جشنواره فرهنگی هنری امامت و مهدویت با معرفی برگزیدگان و با پشتیبانی شرکت سنگآهن گهرزمین با حضور مسئولان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان به کار خود خاتمه داد.
**برگزاری دومین جشنواره سرو بهصورت بینالمللی با سه موضوع
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان در این مراسم اظهار کرد: دومین جشنواره سرو بهصورت بینالمللی با سه موضوع ولادت امام حسین علیهالسلام، شهید سلیمانی و شعر پایداری و مقاومت در شهرستان سیرجان برگزار شد.
علیرضا منظریتوکلی ادامه داد: در کنار شاعران برگزیده، شعرای برجستهای بینالمللی سمانه خلفزاده، زینب عسکری، نذیر جوش، حمزه محمودی و کبری حسینی بلخی به زبانهای: فارسی، عربی، انگلیسی و پاکستانی و هندوستانی در آیین اختتامیه جشنواره آثارشان را در محورهای سهگانه خواندند. در این جشنواره یک هزار و ۱۱۵ اثر در سامانه جشنواره بینالمللی شعر سرو، شامل ۶۶۷ اثر درباره امام حسین علیهالسلام، هزار و ۱۵۰ اثر مربوط سیدالشهدای مقاومت شهید سلیمانی و ۲۹۸ اثر درباره شعر پایداری و مقاومت ثبت شد.
**زبان شعر و هنر بهترین ابزار برای رسیدن به اهداف فرهنگی هستند
استاندار کرمان نیز گفت: زبان شعر و هنر بهترین ابزار برای رسیدن به اهداف فرهنگی است که مفاهیم ارزشی را با مناسبترین وجه منتقل میکند.
محمدمهدی فداکار افزود: اصل کار بر این است که مفاهیم دینی را منتقل کنیم و در وصف اهلبیت(ع) سخنی و پیامی گفته شود و استفاده از هنر شعر در وصف ائمه اطهار(ع) آن را زیباتر میکند.
سرودن اشعار حماسی در مسیر پیروزی نقش مهمی داشت و ثبت حماسههای این دوران بر تقویت ادبیات حماسی و تربیت شاعران جوان افزود و بینالمللی شد. ابهت و اقتدار معنوی امروز نظام اسلامی و ملت مسلمان در دنیا و در چشم قدرتهای شیطانی، ناشی از همین شهادتها است و خانواده شهدا بدانند که ایثار و مقاومت شهدا موجب اقتدار نظام اسلامی در جهان بوده و خواهد بود.
**زبان شعر همیشه بر جانودل مینشیند
امام جمعه سیرجان نیز عنوان کرد: زبان شعر همیشه بر جانودل مینشیند و زبان گویای رشادت و دلاور مردی در قالب شعر که از حس و ذهن شاعران ولایی سروده میشود بر دل مینشیند و جامعه را متحول کرده است.
حجتالاسلام عباس مسلمیزاده اضافه کرد: نظام اسلامی ایران کاخهای اقتدار شیطانی آنان را در سراسر دنیا لرزانده بوده و امام بزرگواری که نام و یاد او، دل قدرتهای طاغوتی را آب میکرد، کاخهای آنان را تکان میداد، عظمت خود را از اسلام و ایثار و مقاومت گرفت.
ادغاردو رابین اسعد مبلغ بینالمللی دین اسلام هم با اشاره به تجربیات خود در ۵۰ کشور بیان کرد: اسلام فقط ارتباط انسان با خدا نیست؛ بلکه اسلام در همه ابعاد زندگی انسان و در همه حیات او حرفی و آموزهای دارد و برگزاری این نوع جشنوارهها نقش مؤثری در شناسایی شاعران و معرفی آموزههای دینی دارد.
جلال درخشه معاون بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی نیز مطرح کرد: امیدواریم با همکاری مؤسسه فرهنگی وهنری امامت و مهدویت و همراهی دبیران تخصصی و دستاندرکاران جشنوارههای بینالمللی ادبی و هنری مقدمات برگزاری جشنوارههای تخصصی ادبی در سایر کشورها را از طریق این معاونت فراهم کنیم.
محمد حجت به نمایندگی از هیئت داوران نیز بیانیه دومین جشنواره سراسری شعر سرو را قرائت کرد: شعر، جانمایه و روح فرهنگ ایرانی است. همه عناصر فرهنگ پیشینهدار از نظرگاههای فکری، فلسفی و عرفانی گرفته تا حس وطندوستی، روحیه سلحشوری و پایداری مردمان این سرزمین و باورهای عمیق دینی و آیینی آنان در شعر پارسی کرد و ظهورِ پیوسته و اثرگذار داشته است. نگاهی به تاریخ ادبیات هزار ساله ایران و تأمل در آثار شاعران گذشته و اکنون این حقیقت را آشکار میسازد.
در ادامه این بیانیه آمده است: حفظ و نشر ارزشهای الهی و سرزمینی، برای شاعران که نگاهبانان حقانیت و حریم قدسی کلمات و دیدهبانان ارزشهای انسانی و فضایل معنویاند، رسالتی است فراتر از دغدغههای معمول، روزشمار و جدالهای بیپایان حاصل از روزمرگیها. شاعران در جستجوی انسان آرمانی و آرمانهای انسانی، هنگامی که به هنگامه دفاع از آیین، سرزمین و پشتوانههای الهامبخش آن، مانند واقعه عظیم عاشورا و شخصیت عظیم امام حسین علیهالسلام میرسند، آرزوها و آرمانهای خویش را تحقق یافته میبینند؛ شاعران ستایشگر آزادی، وارستگی، شکیبایی، وفاداری، فداکاری، جوانمردی، عشق و در کلام، ستایشگر کمال انسانیاند. این است که همواره در بیان ارزشهایی که رزمندگان و جانبازان و آزادگان و شهیدان و چهره درخشانی، مانند شهید سلیمانی مدافع و منادی آن بودند، شعر خواهند سرود.
هیئت داوران دومین جشنواره سراسری شعر سرو، پس از نشستهای متعدد و بررسی آثار، در بخشهای چندگانه جشنواره، صاحبان اشعار برتر را از میان شعرهای ارائه شده برگزیده است و پیش از معرفی آنان، بیان چند نکته را ضروری میداند.
نکته نخست دیدگاههای مختلف در نگاه به موضوع ادبیات پایداری پیش روی شاعران است، جنبههای حماسی، عاطفی، تاریخی، ملی و دینی دفاع مقدس، در نگاه شاعرانه، سرچشمه خلق آثار ارزشمند میتواند باشد. نکته دوم حضور جوانان شاعر در حوزه شعر پایداری، بسیار نویدبخش است. نسلی که سالها پس از جنگ، برآمده و تجربه شخصی از دوران جنگ ندارد؛ اما برای دفاع از آرمانهای انسانی، دست به تجربههای هنری در این عرصه میزند.
نکته سوم بهرهگیری از تجربههای پیشکسوتان عرصه شعرف آشنایی با منابع و متون مرتبط با تاریخ و فرهنگ سالهای پایداری، برای رشد کیفی آثار نسل جوان، تأثیرگذار خواهد بود. نکته چهارم پرهیز از تکرار و تقلید در پیروی از موجهای زودگذر رایج در محافل شعری و توجه به مخاطبان گسترده شعر در ماندگاری آثار، نقش اساسی دارد؛ بنابراین، قرار گرفتن یا نگرفتن در جمع صاحبان آثار برگزیده، معیار اصلی ارزیابی تلاش و مجاهدت فرهنگی شاعران شرکتکننده نیست.
هیئت داوران، برگزیدگان دومین جشنواره بینالمللی شعر سرو را به این شرح معرفی کرد؛ در بخش دانشجویی اسماعیل محمدپور گیلان، افسانه سادات حسینی نیشابور و حسین عبدی گرگان، بخش حرفهای رزا رودینی کرمان، مرضیه موفق مشهد و محمدرضا شفیعی کرمان.
به گزارش آنا، در این آیین با تندیس، لوح سپاس، کتاب شعر حجتالاسلام علی مسلمی و هدیه از برگزیدگان جشنواره بینالمللی سرو، شاعران مدعو، داوران و دو دانشجوی نقاش و هنرمند ایرانی و افغانستانی تجلیل شدند.
در ابتدای این آیین با گلافشانی قبور شهدای گمنام توسط دانش آموزان سما و اجرای گروه موزیک رزمآوران نیروی دریایی سیرجان، سه نهال سرو با حضور مقامات محلی سیرجان در محوطه این دانشگاه کاشته و در حاشیه این جشنواره برنامههای مختلف فرهنگی، کارگاههای آموزشی و نمایشگاه با موضوع حماسه و ایثار و مقاومت برگزار و از مادران شهدا سیداسماعیل رضوی و سیدحسن موسوی از شهدای شاخص و اهل شعر و ادبیات تجلیل شد.
نخستین دوره جشنواره سراسری شعر سرو از سری برنامههای جشنواره امامت و مهدویت همزمان با میلاد حضرت امام حسین علیهالسلام با مشارکت ۵۴۹ شاعر و یک هزار و ۱۰۷ اثر در سه بخش شعر دانشجویی، دانشآموزی و حرفهای و با سه محور ولادت امام حسین (ع) و مکتب سردار سلیمانی و ادبیات پایداری همراه با برنامههای فاخر فرهنگی و هنری و تجلیل از شاعران و برگزیدگان در تالار حافظ دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی کرمان برگزار شد.
به گزارش آنا، سال گذشته و در دوره نخست ۱۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی برنامههای جشنواره سراسری امامت و مهدویت را برگزار کردند و موفقیت در برگزاری این دوره باعث شد که امسال تمام استانهای کشور مجری برگزاری این جشنواره باشند؛ بنابراین امسال، علاوه بر ۳۱ واحد دانشگاهی در سراسر کشور، هفت واحد دانشگاهی استان تهران نیز میزبان برنامههای جشنواره امامت و مهدویت هستند که در مجموع ۳۸ جشنواره برگزار خواهد شد.
افتتاحیه جشنواره امامت و مهدویت طبق سال گذشته همزمان با سالروز ولادت امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) در مشهد برگزار شد و اختتامیه آن همزمان با ولادت باسعادت حضرت مهدی (عج) نیمه شعبان در شهر قم برگزار و از منتخبان جشنواره تجلیل میشود.
انتهای پیام/