تربیت همراه با توسعه علمی ۲ بُعد اصلی کارکرد دانشگاه آزاد
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از ساری، نشست تبیین نقش دانشگاه در تعلیم و تربیت اجتماعی با حضور مدیران گروه و اعضای هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری برگزار شد.
رئیس شورای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران در این نشست با اشاره به نقش دانشگاه در تعلیم و تربیت اجتماعی اظهار کرد: چالشهای جدیدی در تعلیم و تربیت اجتماعی وجود دارد که میتوان به تحولات اقتصادی اجتماعی فناورانه در شرایط پس از پاندمی کرونا و جدید بودن فضای دانشگاه برای اکثر دانشجویانی که اکنون در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند و از بین رفتن پیوستگی در انتقال فرهنگ زیست دانشگاهی اشاره کرد.
ایمان خنکدار، دو بُعد اصلی کارکرد دانشگاه را تربیت همراه با توجه به توسعه علمی دانست و ادامه داد: توجه به ابعاد اخلاقی هویتی و معنوی دانشجویان در کنار بُعد تخصصی علمی میتواند نقش محوری و الگو در تربیت اجتماعی و ارتقای ابعاد اخلاقی معنوی و هویتی باشد.
وی، نخستین محیط مشترک آموزشی را تعمیق مهارتهای فرهنگی و اجتماعی برای یک جامعه سالم و متعالی در دانشگاهها عنوان کرد و افزود: رعایت شئونات رفتاری محیطی و آراستگی تمام کنشگران در محیط علمی بخشی از آموزشها و تربیت اجتماعی در کنار دیگر آموزشها برای ورود به صحنه واقعی اجتماع است.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری اقدامات معرفتی و تشویقی با نقشآفرینی مؤثر مبتنی بر ابزار محبت و علاقه به رشد دانشجویان را تقدم دانست و توضیح د اد: در راستای احساس مسئولیت همگانی و نقشآفرینی دانشگاهیان در آراستگی و شئونات رفتاری کارگاههای آموزشی با موضوع الگوهای رفتاری صحیح در محیط مشترک و مسابقات علمی و فرهنگی اردوها جلسات پرسش و پاسخ کرسیهای آزاداندیشی با استفاده از ظرفیت دروس معارف اسلامی بهخصوص دانش خانواده و آیین زندگی درواحدها باید برگزارشود تا با هدف پاسداشت قوانین و تضمین آزادیهای مشروع همگانی فرد و جامعه اقدام لازم برای رعایت مفاد مندرج در آیین نامه آراستگی مورد توجه قرار گیرد.
خنکدار، تشکیل کارگروه آراستگی و شئون رفتاری در دانشگاه را اقدام عملی خلّاقانه و مؤثر دانست و گفت: استفاده از دانش و روشهای اقناعسازی تحصیلی برای دانشجویان و استفاده از متخصصان ذی فن نیروها و کارکنان آگاه توانمند و شایسته در سازندگی رشد و شکوفایی و تربیت اجتماعی در محیط دانشگاه میتواند مؤثر باشد.
وی، رسالت دانشگاهیان را پایبندی بر اصول و ارزشهای اسلامی دانست و افزود: نظم رفتاری بهعنوان اصلیترین عامل موفقیت در عرصه اجتماعی با بهرهگیری از فضای آموزشی پژوهشی و فرهنگی دانشگاه و پرهیز از اقدامات بازدارنده بهعنوان نقش محوری در تعلیم و تربیت در سازندگی رشد و شکوفایی و آراستگی و جملات رفتاری دانشگاهی مؤثر خواهد بود.
انتهای پیام/