دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 اسفند 1401 - 11:46
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اعلام کرد؛

ارائه بیش از یک‌هزار مقاله به کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای

ارائه بیش از یک‌هزار مقاله به کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای
حجت‌الاسلام محمد شریفانی اعلام کرد که تاکنون بیش از یک‌هزار مقاله به کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت‌الله‌ العظمی امام خامنه‌ای ارائه شده است.
کد خبر : 833445

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از ساری، پیش نشست کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی مقام معظم رهبری با موضوع «قرآن، انقلاب دولت و جامعه‌سازی» با حضور رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از استادان دانشگاه و حوزه علمیه استان مازندران و اعضای هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران در واحد ساری برگزار شد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه بیش از یک‌هزار مقاله تاکنون به کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای مدظله العالی ارائه شده است و با اشاره به حضور پرشور استادان دانشگاه با ارائه مقالات به این کنگره اظهار کرد: محور‌های بیست‌گانه این کنگره جهت‌دهی کلی است که می‌تواند در بخش‌های مختلف ازجمله بحث خانواده و سبک زندگی در حوزه‌های داخلی و بین‌المللی اثرگذار باشد.

حجت‌الاسلام محمد شریفانی با اشاره به حضور پررنگ افراد صاحب‌فکر جامعه، انسجام و نظم فکری را مهم ارزیابی کرد و ادامه داد: حضور مقام معظم رهبری با خصوصیات منحصر به فرد ایشان علاوه بر شخصیت فردی قرآنی و معنوی که دارند در متن جامعه یک نعمت بزرگ بوده که نصیب ملت ایران شده است.

ارائه بیش از یک‌هزار مقاله به کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای

وی با اشاره به اینکه نظامات فکری مختلفی در حوزه عبادت، خانواده، سیاست و ... وجود دارد، عنوان کرد: یکی از حوزه‌هایی که نظام فکری کاملاً در آن قرار گرفته، مباحث اجتماعی است که سال‌هاست در بیانات مقام معظم رهبری مطرح می‌شود و مسیر هویت‌سازی به سمت جامعه‌سازی، دولت‌سازی و در نهایت تمدن‌سازی ختم می‌شود که در قرآن نیز به آن اشاره شده است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به چهار آیه محوری که محور اندیشه‌های سیاسی تمدنی مقام معظم رهبری است، تشریح کرد: نخستین آیه که مقام معظم رهبری ۶۷ بار در طی ۴۰ سال سخنرانی خود در مناسبت‌های گوناگون قرائت کردند، آیه نصرت آیه ۴۰ سوره حج است و کلیدواژه‌ای که در این آیه وجود دارد توجه به وعده‌ها و نصرت الهی است که مکرر در بیانات مقام معظم رهبری شنیده می‌شوند و امید را بین مردم زنده می‌کند و شرط آن اقدامات مؤمنانه، جهاد، شهادت و ایثار است که نصرت خدا را به همراه خواهد داشت.

شریفانی، آیه دوم را آیه شجره طیبه معرفی کرد که آیه ۲۴ سوره ابراهیم است و گفت: ۴۴ بار است که رهبری در فرمایش خود از آن استفاده کرده‌اند. قاعده استفاده این آیه ریشه‌دار بودن شجره طیبه است و هر بنایی که با نیت پاک با اهداف تعریف شده، بنا شود شجره طیبه و ماندگار است و مصداق آن کلمه توحید است که در کلمه همه انبیا وجود دارد و انقلاب اسلامی، قیام مردم قم و بسیج یک کلمه طیبه عنوان شده، همچنین مطرح کردن وحدت حوزه و دانشگاه نیز توسط امام راحل مصداق همین کلمه طیبه است.

**برای ایجاد تمدن اسلامی در مسیر انقلاب اسلامی چه باید کرد؟

وی، آیه ۱۰۳ سوره آل‌عمران که ۳۳ بار توسط مقام معظم رهبری استفاده شده را سومین آیه‌ای دانست که می‌توان نعمت وحدت را به عنوان قاعده اصلی آن عنوان کرد و مثال آن حج و نماز جمعه است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی افزود: آیه چهارمی را که رهبر معظم انقلاب اسلامی به‌صورت ویژه در فرمایش خود هرچند به تعداد کمتر از سه آیه ذکر شده استفاده کرده که ۲۳ بار بوده، آیه بیست و پنجم سوره مبارکه حدید است که چهار محور اساسی را برای استقلال، عدالت مطرح می‌کند که بنیه، میزان و عدالت از محور‌های این آیه بوده و استقرار عدالت هدف انبیا و گسترش عدالت هدف اولیا است.

شریفانی تبیین کرد: اگر بخواهیم یک تمدن اسلامی در مسیر انقلاب اسلامی را دنبال کنیم پنج اصل اساسی را باید مد نظر قرار بدهیم، پرهیز از افراطی‌گری نخستین اصل اساسی است، بنابراین برای رسیدن به یک تمدن، خودسازی، جامعه‌سازی در راستای تشکیل دولت اسلامی باید محور برنامه‌ها، اندیشه‌ورزی، قانون‌مداری و عقلانیت باشد نه احساسات افراط و تفریط.

ارائه بیش از یک‌هزار مقاله به کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای

وی خاطرنشان کرد: اصل دوم توجه به ویژگی‌های انسان کامل است، بنابراین برای رسیدن به تمدن صحیح غفلت از انسانیت و کامل شدن یعنی دفن تمدن و برای شکل‌گیری تمدن انسان خلّاق، مسئولیت‌پذیر، خدامحور، آخرت‌گرا و پایبند به عمل صالح می‌تواند یک جامعه و دولت اسلامی را تشکیل دهد، سومین اصل دین‌محوری است که خود یک بسته آسمانی است و سه محور در آن وجود دارد که می‌توان از جمله به اندیشه روحیات و رفتار انسان اشاره کرد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: با توجه به این سه محور می‌توان گفت که در پرتو دین است که می‌توان یک تمدن درست اسلامی را شکل داد، بنابراین فکر، اندیشه و عقلانیت بدون تمدن دینی دست‌نیافتنی خواهد بود.

شریفانی، اصل چهارم را ظلم‌ستیزی و استکبارستیزی عنوان کرد و گفت: ظلم عامل اصلی سقوط تمدن‌هاست و اصل پنجم وحدت و هبستگی است.

وی افزود: اعضای هیئت علمی، استادان، کارکنان، دانشجویان مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری می‌توانند برای ارسال مقالات به دبیرخانه کنگره که با مشارکت جامعه المصطفی العالمیه، دانشگاه آزاد اسلامی و دیگر سازمان‌ها برگزار می‌شود به نشانی https://hamayesh.miu.ac.ir/khamenei مراجعه کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب