از نقشآفرینی در رویداد عصر امید تا استقرار فناوران در مرکز رشد
کریم کیاکجوری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در بندرانزلی به تشریح فعالیتها و دستاوردهای علمی این دانشگاه در سال ۱۴۰۱ و برنامههای سال جدید پرداخت و بیان کرد که واحد بندرانزلی دستگاه سیانسی برش چوب با کارکرد کارگاههای مبلسازی و ویترینی توسط امیرمحمد غلامرضایی دانشجوی کارشناسی ارشد را در در رویداد ملی عصر امید (گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی خرداد ۱۴۰۱ مصلای تهران) به عنوان محصولی فناورانه ارائه کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که سال ۱۴۰۱ تا چه اندازه در بسترسازی اشتغال دانشبنیان و توسعه فعالیتهای دانشبنیان موفق بودید؟ عنوان کرد: در یک سال اخیر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی فعالیتهای قابل توجهی در این راستا شکل گرفته که ازجمله این فعالیتها میتوان تبدیل یک هسته فناور به واحد و شرکت فناور و ثبت یک واحد و شرکت فناور جدید با عنوان «سازههای پلیمری قابل بهکارگیری در بزرگراهها، چراغهای راهنما و گاردریل» را ذکر کرد.
کیاکجوری درباره اینکه تا چه اندازه در تحقق برنامههای سند تحول و تعالی دانشگاه با توجه به مفاد ابلاغی سند در سال ۱۴۰۱ موفق بودهاید؟ چنین پاسخ داد: با توجه به برنامههای تدوینشده و چشمانداز یکساله، هدفگذاری برای گسترش و تولید دانش کاربردی صورت گرفت و برای این منظور مذاکره با شرکتها و سازمانهای موجود در منطقه و جلب توافق برای همکاریهای دوجانبه انجام شد.
**پایش چالشهای اصلی جامعه
وی تبیین کرد: چالشهای اصلی جامعه در حوزههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی مورد پایش قرار گرفت که منتج به افزایش طرحهای بروندانشگاهی و جهتدهی صحیح پایاننامههای دانشجویی شد.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی در پاسخ به این پرسش که در گام دوم دانشگاه و با نگاه حل مسئله، آیا در طرحها و برنامههای علمیتان موفق به حل مسائل منطقهای یا استانی شدهاید؟ به آنا گفت: دانشگاه در این راستا عملکرد مثبتی داشته است، به عنوان مثال مذاکرات و نشستی با اداره نوسازی مدارس انجام گرفت و راهحلهایی برای بهینهسازی مصرف انرژی و مدیریت سبز ارائه شد. تشکیل کارگروههای علمی از اعضای هیئتعلمی توانمند با هدف شناسایی مشکلات شهرستان و همکاریهای مؤثر با اداره بنادر و دریانوردی استان گیلان و منطقه آزاد انزلی از دیگر اقداماتِ صورتگرفته در این راستا بوده است.
کیاکجوری درباره اتفاق مهم، رخداد یا فعالیت برجسته و بارز دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی در حوزههای مختلف بهخصوص حوزه پژوهشی، علم و فناوری و دانشبنیان در سال ۱۴۰۱ اظهار کرد: ثبت دو هسته پژوهشی، دو هسته آزمایشگاهی و یک زیرساخت آزمایشگاهی در رویداد ملی گام دوم(عصر امید)، استقرار پنج هسته و دو واحد فناور در مرکز رشد، انجام یک طرح بروندانشگاهی و دو طرح در حال انجام و دو مأموریت مطالعاتی، فعالسازی مجدد باشگاه پژوهشگران جوان و برگزاری ۱۲ کارگاه پژوهشی و راهاندازی یک انجمن علمی جدید از فعالیتها و رخدادهای برجسته واحد بندرانزلی در حوزههای پژوهشی، علم و فناوری و دانشبنیان در سال گذشته بود.
**طرح پویش عملیاتی شد
وی در پاسخ به پرسش دیگر که تا چه میزان در تحقق شعار سال ۱۴۰۱ با عنوان «تولید دانشبنیان اشتغالآفرین» موفق عمل کردهاید، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی با فراهم آوردن زمینه ارتباط بین استادان و دانشجویان با سازمانهایی ازجمله ادارهکل بنادر و دریانوردی، منطقه آزاد تجاری انزلی و واحدهای مستقر در شهرک صنعتی بندرانزلی، گامی مؤثر در راستای تحقق شعار سال گذشته برداشت.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی افزود: عملیاتی کردن طرح پویش در این دانشگاه اقدام دیگری بوده که با شناسایی استادان متخصص برای تبیین این طرح برای دانشجویان و با هدف کیفیتبخشی به دورههای آموزشی، مهارتافزایی دانشجویان و اتصال این موارد به کارآفرینی و اشتغال صورت گرفته است.
کیاکجوری درباره اولویتها و برنامههای اصلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرنزلی در سال ۱۴۰۲ عنوان کرد: شناسایی و تبیین مشکلات جامعه بهویژه شهرستان بندرانزلی و نقشآفرینی در توسعه شهری، ارتقای کیفیت آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاه در راستای سند تحول و تعالی دانشگاه، افزایش درآمدها بهویژه درآمد غیرشهریهای، تعامل و ارتباط بیشتر و بهتر با صنعت، توانمندسازی دانشجویان، مهارتافزایی و ترویج نگرشهای کارآفرینانه و حفظ حقوق دانشجویان، استادان و کارکنان و بهبود فضای همکاری و همدلی از مهمترین برنامههای این دانشگاه در سال جدید خواهد بود.
به گزارش آنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی با حدود ۳ هزار و ۲۰۰ دانشجو و ۸۰ عضو هیئت علمی در محدوده منطقه آزاد انزلی فعال است.
گفتگو از حمیدرضا ساسانیان
انتهای پیام/