شاخصهای مهم توسعه در حوزه حکمرانی نوین شهری
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از بندرعباس، احسان کامرانی معاون سیاسی و امنیتی استانداری هرمزگان در نخستین همایش ملی حقوق شهری که در دانشگاه آزاد بندرعباس برگزار شد با تأکید بر توسعه راههای شناخت حقوق شهری، توسط شهروندان اظهار کرد: بهروزرسانی اطلاعات شهروندان در حقوق شهری، یکی از شاخصههای مهم توسعه در حوزه حکمرانی نوین شهری است.
وی با اشاره به تحولات بزرگ پیش روی کشور و استان هرمزگان در حوزه توسعه همه جانبه بهویژه توسعه شهری با بیان اینکه ۷۵ کشور در جهان وسعتی کمتر از استان هرمزگان دارند و ازنظر جمعیتی نیز ۸۳ کشور، جمعیتی کمتر از این استان را تجربه میکنند، افزود: یکی از بزرگترین ظرفیتهای این استان در حوزه توسعه، ظرفیت بینظیر دریا محور در استان بوده که باید از دیدگاه حقوقی هم مورد توجه و ارزیابی قرار گیرد.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری هرمزگان با بیان اینکه ۶۰ در صد سبد انرژی کشور با راهاندازی دو پالایشگاه بزرگ دیگر در استان هرمزگان، سهم این خطه خواهد بود، عنوان کرد: تحولاتی که در استان در حال شکلگیری بوده بسیار سریع و آنی است. در اکوسیستمهای شهری؛ بحث روابط اجتماعی از داغترین مباحث بوده و چگونگی روابط مردم شهر، حقوق، تکالیف آنان در برابر یکدیگر و در برابر جامعه مورد کنکاش قرار میگیرد که اگر مردم از این حقوق خود در مقابل دیگران و جامعه غافل باشند، مشکلات عدیدهای در حکمرانی کلانشهرها رخ خواهد داد.
کامرانی خواستار فرهنگسازی برای بهروزرسانی اطلاعات شهروندان در مواجه با مباحث حقوق شهری شد و بیان کرد: یکی از رسالتها و وظایف دانشگاهها و آموزش و پرورش، شناساندن حقوق شهری در روابط اجتماعی افراد در زندگی شهرنشینی و اجتماعی است.
**لزوم توسعه همه جانبه علمی و پژوهشی با برگزاری همایشها
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز خواستار توسعه همهجانبه علمی و پژوهشی با برگزاری همایشها، راهاندازی نشریات علمی و پژوهشی، فعالسازی انجمنهای علمی و باشگاه پژوهشگران جوان و توجه به تولید علم و فناوری در حوزه شرکتهای دانشبنیان و هستههای فناور شد و گفت: برگزاری این همایشها علاوه بر جنبه علمی و پژوهشی آن، موجب شناخت بیشتر دانشجویان از محیط پیرامونی خود میشود و تا مرز جامعه و خانواده نیز توسعه و پیشرفت پیدا میکند.
محمدحسین رنجبر با اشاره به توسعه شهرها و جوامع و تعریفهای جدید از روابط اجتماعی و روابط افراد با حاکمیت و سایر مردم و تدوین قانونگذاریهای جدید در این راستا، ادامه داد: میطلبد تا دانشگاهها در توسعه و بسط روابط اجتماعی نوظهور و جدید با تبیین و تعالی این اندیشههای بیشازپیش فعال و توانمند عمل کنند.
وی رفع اشکالات در حقوق شهری، تعریف جامعه از روابط اجتماعی و توسعه آن بر اساس ضوابط حقوقی و شهروندی را مقوله مهم در بحث حقوق شهری مطرح ساخت و مطرح کرد: رشد اقتصادی و اجتماعی شهرها بهویژه در دو دهه اخیر میطلبد تا روابط اجتماعی افراد نیز مورد اصلاح، مطالعه و بازتعریف قرار گیرد که برگزاری اینگونه همایشها باید دستاوردهای علمی و سیاستگذاری خوبی را در راستای آگاهی دادن به جامعه ایفا کند.
این مقام مسئول دانشگاهی، استمرار بخشیدن به این همایشها و توجه به سایر مقولههای علمی و پژوهشی را از برنامههای مهم دانشگاه برشمرد و تأکید کرد: حرکتهای نوین علمی و پژوهشی باید بر اساس سند تحول و تعالی دانشگاه برای تحقق اهداف و اسناد بالادستی در حوزه علم و فناوری مورد اهتمام قرار گیرد و دانشگاهها باید مسیر حرکت خود را بر این مهم منطبق کنند.
**حضور دانشجویان فعال در عرصههای مختلف موجب رشد جامعه میشود
دبیر این همایش عملی نیز با ارائه گزارشی از روند برگزاری این همایش مطرح کرد: این همایش با محور حقوق شهری و سخنرانی استادان برجسته حقوق عمومی در سطح ملی و استانی انجام میشود واژ مقالات برگزیده و رسیده به دبیرخانه همایش نیز علاوه بر ارائه؛ از برگزیدگان تجلیل نیز صورت خواهد گرفت.
مصطفی سراجی، پرداختن به موضوع «حقوق شهری» را در این برهه زمانی مهم دانست و تبیین کرد: شهروندان باید با شناخت حقوق خود و افراد اجتماع بر روابط خود با جامعه و قانون نیز توجه کنند و پرداختن به این موضوع میتواند بسیاری از ابهامات و پرسشهای احتمالی در ذهن دانشجویان و جامعه را پاسخ دهد. امید است تا با حضور دانشجویان فعال در عرصههای مختلف حقوقی بتوان راه رشد و بالندگی را بهتر از گذشته برای فردایی بهتر رقم زد.
به گزارش آنا، این همایش با تشکیل پنلهای علمی و ارائه مقالات برتر و تجلیل از مقالههای برگزیده به کار خود پایان داد.
انتهای پیام/