عسکری: امروز شروع کنیم ۱۵ ماه دیگر میتوانیم VAR بیاوریم؛ هر وعدهای زودتر از این کذب است
حسین عسکری در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، در خصوص اینکه مراحل خریداری، نصب و راهاندازی سیستم کمک داور ویدئویی VAR به شکلی است که اگر از همین امروز گامهای لازم برداشته شود شاید در نیم فصل دوم لیگ برتر فصل آینده امکان استفاده از آن وجود دارد، اظهار داشت: اگر بودجه لازم برای اجرای تمامی مراحل VAR فراهم باشد حدود ۱۵ ماه دیگر میتوانیم از این سیستم بهرهمند شویم و زودتر ممکن نیست. کشور قطر برای رقابتهای جام جهانی اخیر که میزبانی مسابقات را بر عهده داشت در حدود ۱۵ ماه طول کشید تا توانست استفاده از این تکنولوژی را نهایی کند در حالی که این کشور با تحریمها و دغدغههای مالی مواجه نبود.
**تنها وعده داده میشود
وی ادامه داد: در ایران بیشتر ورزشگاهها استاندارد نیستند و مسابقات با تعداد دوربینهایی ضبط و پخش میشوند که کافی نیست. حداقل ۲۰ دوربین باید در ورزشگاهها نصب شوند و مسئله پخش تلویزیونی وجود دارد. در حال حاضر بازیها با نهایتاً ۵ دوربین ضبط میشوند و کمبود دوربین فیلمبرداری در ورزشگاهها وجود دارد. در شهرستانها هم که تعداد دوربینها کمتر است. در این سالها که نیاز به استفاده از VAR بیش از پیش حس میشود هر کدام از آقایانی که در فدراسیون فوتبال ایران صاحب مسئولیت شدهاند برای آنکه فشار را از روی خود بردارند تنها وعده و وعید دادند و با خریدن زمان تلاش کردند تا امید آنکه روزی این تکنولوژی وارد فوتبال کشورمان میشوند را در دل علاقهمندان زنده نگه دارند. وزیر ورزش هم سه ماه پیش مدعی راه افتادن VAR در نیم فصل دوم لیگ برتر امسال شد اما دیدیم که خبری نشد. نزدیک به ۶ ماه از حضور تیم مدیریتی جدید فدراسیون فوتبال میگذرد و باز هم خبری نیست. تنها وعده داده میشود اما خودشان هم بهتر از هر کسی میدانند فاصله زیادی تا رسیدن به این تکنولوژی داریم و نباید به آن دلخوش باشیم.
**باید در عمل گامهای لازم برداشته شود
کارشناس داوری خاطرنشان کرد: اظهاراتی که در مورد استفاده از VAR در فوتبال ایران میشود از پایه کذب است. پروژه زمانبری است اما پیچدگی آنچنانی ندارد. چندین کشور آسیایی آن را دارند و چند کشور دیگر هم به دنبال نصب این فناوری هستند. بدون اطلاعات کافی اظهارنظر میشود که مثلاً چهار ماه دیگر که فصل جدید شروع خواهد شد VAR را خواهیم داشت. این صحبت بدون تحقیق و غیرعلمی است. مراحل نصب خریداری، نصب و راهاندازی این پروژه مشخص است و با توجه به نواقصی که در زمینههای مختلف داریم امکان رسیدن به کمک داور ویدئویی بالغ بر یک سال است. اقدام عملی در زمینه تحقق VAR انجام نمیشود، تنها جلساتی در فدراسیون برگزار میکنند و ادعای ایجاد کارگروه مطرح است که در این جلسات حضور دارند. با برگزاری جلساتی که در آن فقط صحبت میشود کاری انجام نخواهد شد. باید در عمل گامهای لازم برداشته شود چون رویای VAR تکراری شده است.
** بدون VAR میزبانی تورنمنتهای بینالمللی را به ما نمیدهند
عسکری در مورد اینکه اگر استفاده از VAR الزامی شود تکلیف فدراسیون چیست، تصریح کرد: فیفا استفاده از چنین تکنولوژی را الزام نمیکند چون هدفش توسعه فوتبال است و در همه جای دنیا خواهد بود ولی میزبانی تورنمنتهای بینالمللی را به ما نمیدهند و روزی میآید در لیگ قهرمانان آسیا هم امتیاز میزبانی نخواهیم داشت، همچنین قضاوت به داوران بینالمللی ما کمتر داده میشود. البته کشورهایی چون اففانستان، پاکستان، سریلانکا، بنگلادش، لائوس، بوتان، کامبوج و ... هستند که شرایط بدتر از ما دارند و آنها هم نمیتوانند میزبانی تورنمنتها را داشته باشند و کمتر داوران آنها دعوت به قضاوت بینالمللی شوند. ژاپن، چین، کره جنوبی، قطر، عربستان، امارات و ... هم هستند که در حال استفاده از VAR هستند و کشوهایی چون عراق و ترکمنستان و ... در آینده صاحب این تکنولوژی میشوند.
انتهای پیام/