دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 بهمن 1401 - 11:56
کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با آنا:

سیاست بلاتکلیفی در «برجام» ادامه خواهد داشت

سیاست بلاتکلیفی در «برجام» ادامه خواهد داشت
کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه آمریکا به برجام بر نمی‌گردد و از طرف دیگر هم پایان مذاکرات اعلام نمی‌شود، گفت: همین وضعیت کج‌دار مریز ادامه پیدا خواهد کرد!
کد خبر : 832401

امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار گروه جهان خبرگزاری آنا، درباره اظهارات اخیر باقری کنی، مذاکره کننده ارشد هسته‌ای مبنی بر اینکه مبادله پیام بین دو طرف مذاکره در جریان است،گفت: مذاکرات از اسفند ماه ۹۹، یکی دو ماه پس از روی کار آمدن دولتِ بایدن  شروع شده است و تا الان هم ادامه داشته، اما به نتیجه نرسیده است.

وی با بیان اینکه چشم‌انداز روشنی برای به نتیجه رسیدن مذاکرات نمی‌بینم،افزود: نتیجه مذاکرات یعنی ایالات متحده به برجام برگردد و به تعهدات خود عمل کند. از جمله تعهداتش یعنی تحریم‌های هسته‌ای را بردارد و ایران هم به تعهدات خودش در ضلع برجام عمل کند؛ یک متنی تهیه شود که فرایند و مکانیسم انجام تعهدات دو طرفه مشخص شود.

کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید کرد: چشم انداز روشنی در آینده نزدیک نمی‌بینم، اما اینکه مذاکرات هم کنار گذاشته شود هم محتمل نمی‌بینم و بنابراین همین سیاست بلاتکلیفی ادامه دارد. از این طرف آمریکا به برجام بر نمی‌گردد و از طرف دیگر هم پایان مذاکرات اعلام نمی‌شود، همین وضعیت کج‌دار مریز ادامه پیدا خواهد کرد تا چه زمانی و چه اتفاقی بیفتد از الان قابل پیش بینی نیست.

ابوالفتح در مورد موانع موجود برای رسیدن به توافقات،تصریح کرد: ایران اصرار دارد که آمریکا به برجام ۲۰۱۵ برگرد، یعنی سندی که در سال ۲۰۱۵ حاصل و در سال ۲۰۱۶ اجرایی شد، با اندکی تغییرات جزئی آن سند به اجرا گذاشته شود و آمریکا اصرار دارد که علاوه بر برجام ۲۰۱۵ برجام پلاس و برجام‌های ۲ و ۳ که شامل برجام منطقه‌ای و برجام موشکی می‌شود هم حاصل شود، از منظر آنها ایران باید موافقت خود را اعلام کند که با این موارد آماده است که توافق کند.

وی افزود: یکی دیگر از موارد، پایداری توافق است که اگر دولت بایدن به پایان رسید و اگر جمهوری خواهان بر سر کار آمدند آن‌ها می‌خواهند چه‌کار کنند که این مسئله خیلی موضوع لاینحلی نیست.

این کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنچه که فعلاً مانع ایجاد کرده این است که آمریکایی‌ها دوست ندارند به برجام ۲۰۱۵ برگردند و چیزی فراتر از برجام ۲۰۱۵ می‌خواهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب