خودسازی و امیدواری مهمترین کارکردهای فردی باور به مهدویت
معصومه کیوانفر در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا به تبیین کارکردهای فردی باور به مهدویت پرداخت و خودسازی را یکی از کارکردهای آن عنوان و بیان کرد: یکی از آثار مهم باور به مهدویت آن است که فرد تلاش میکند در برابر آلودگیها تسلیم نشود؛ چراکه انتظار فرج این انگیزه را ایجاد میکند که فرد منتظر آنچه در توان دارد به کار گیرد تا سطح اندیشه، آگاهی و آمادگی روحی، جسمی، مادی و معنوی خود را بالا ببرد تا در برقراری و گسترش قسط و عدل و یکتاپرستی در جهان سهیم باشد و فردی که ناصالح و فاسد باشد، نمیتواند با افراد فاسد مبارزه کند.
مدرس گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی با بیان اینکه اعتقاد به ظهور ولیعصر(عج) سبب میشود که انسان خود را ساخته و زمینهسازِ حکومت مهدی (عج) باشد، ادامه داد: انتظار فرج در حقیقت به معنای آمادگی کامل فکری، علمی، مادی و معنوی بوده و در نتیجه نخستین گام در انتظار، خودسازی اخلاقی و کسب آمادگی نفسی و روحی است.
کیوانفر با تأکید بر اینکه منتظر واقعی باید خود را در تمامی ابعاد فکری، اخلاقی و نفسانی آماده ظهور حضرت مهدی عجلالله تعالی فرجهالشریف کند، مطرح کرد: با وجود آلودگی، سخن گفتن از انتظار و امید همراهی با آن حضرت بیهوده است؛ چراکه تنها عبد صالح میتواند منتظر عبد صالح پروردگار باشد.
وی امیدواری و مبارزه با یأس و ناامیدی را از دیگر کارکردهای فردی باور به مهدویت عنوان و خاطرنشان کرد: باور به ظهور، آثار و نتایج فراوانی دارد، اما امیدواری و مبارزه با ناامیدی یکی از مهمترین دلایل تأکید و توصیه ائمه معصومین علیهمالسلام بر بحث انتظار است.
**انتظار فرج محبوب خداوند متعال است
مدرس گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی با بیان اینکه امام علی علیهالسلام انتظار فرج را محبوب خدای متعال دانسته و امید به رحمت خداوند را از آثار آن معرفی کرده است، توضیح داد: انتظار یعنی امید و آرزو و بیتردید امید و آرزو در زندگی انسان بوده و خداوند همواره به بندگانش نوید میدهد که با وجود ارتکاب گناه مأیوس نشوند.
کیوانفر در بخش دیگری از گفتوگو با خبرنگار آنا تحکیم روابط اجتماعی را از مهمترین عوامل همبستگی اجتماعی در زمینهسازی ظهور برشمرد و ادامه داد: امنیت اجتماعی در تمامی ابعاد آن در دوران پیش از ظهور، دشوار بلکه غیرممکن است. امنیت کامل در همه عرصهها با ابعاد ایدهآل و آرمانی آن تنها در پرتو امنیت فراگیر مهدوی در عصر ظهور محقق خواهد شد.
وی، تحکیم باورهای دینی بهخصوص آموزه امامت، ایجاد اتحاد میان اقوام و خردهفرهنگها، ایجاد ارتباط و پیوند عاطفی در مردم، ایجاد اعتماد عمومی و کنترل ناهنجاریها را از مهمترین راهکارهای اندیشه مهدویت برای ایجاد امنیت در عصر غیبت برشمرد.
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی، عدالت اجتماعی را از دیگر عوامل همبستگی اجتماعی در زمینهسازی ظهور حضرت مهدی(عج) عنوان و بیان کرد: عدالت اجتماعی در شکلگیری همبستگی بسیار مؤثر بوده و مورد علاقه تمامی ادیان و مکاتب است.
کیوانفر با بیان اینکه عدالت اجتماعی موجب رضایت اجتماعی و بهبود روابط در جامعه میشود، گفت: حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها در خطبه فدکیه میفرمایند که خداوند حکیم ایمان و اعتقاد به توحید را بهدلیل طهارت آدمی از شرک واجب کرده و عدالت را وسیله آرامش قلوب و ایجاد اطمینان لازم قرار داده، یعنی اگر عدالت برقرار باشد، مردم با یکدیگر انس میگیرند و راهکار آن ارتقای سطح فکری و فرهنگی است.
وی عنوان کرد: در جامعهای که دین در آن نقشی نداشته و مردم در انتظار آیندهای بهتر نیستند، سرخوردگی از زندگی، قتل، خونریزی و خودکشی به وفور مشاهده میشود، چراکه افراد در چنین جامعهای راه نجات خود را در خودکشی میپندارند.
مدرس گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی یادآور شد: کسی که باور به مهدویت دارد، هر لحظه امیدوار است و تابش انوار تابناک ولایت را در سراسر هستی مینگرد و این باور زمینه گریز از ناامیدی و تباهی را فراهم میآورد.
کیوانفر اضافه کرد: امید به ظهور، ولیعصر(عج) و انتظار فرج همواره انسان منتظر را امیدوار و ثابتقدم نگه داشته، او را در حرکت به سوی کمال و بهبود وضع موجود یاری رسانده و توانایی و تلاش را در وجودش تقویت میکند.
به گزارش آنا، سال گذشته و در دوره نخست ۱۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی برنامههای جشنواره سراسری امامت و مهدویت را برگزار کردند و موفقیت در برگزاری این دوره باعث شد که امسال تمام استانهای کشور مجری برگزاری این جشنواره باشند؛ بنابراین امسال، علاوه بر ۳۱ واحد دانشگاهی در سراسر کشور، هفت واحد دانشگاهی استان تهران نیز میزبان برنامههای جشنواره امامت و مهدویت هستند که در مجموع ۳۸ جشنواره برگزار خواهد شد.
افتتاحیه جشنواره امامت و مهدویت طبق سال گذشته همزمان با سالروز ولادت امیرالمؤمنین حضرت علی(ع) در مشهد برگزار شد و اختتامیه آن همزمان با ولادت باسعادت حضرت مهدی (عج) نیمه شعبان در شهر قم برگزار و از منتخبان جشنواره تجلیل میشود.
گفتگو از حمیدرضا ساسانیان
انتهای پیام/