حمایت کمیته امداد از ۲۰هزار بیمار خاص و صعب العلاج/بیماران دیالیزی و سرطانی رکورد دار
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، جعفر رحیمی به مناسبت روز بیماریهای خاص و صعب العلاج در جمع خبرنگاران با اشاره به قیمت بالای برخی داروهای بیماران صعب العلاج که هزینههای زیادی را به بیماران تحمیل میکند، گفت: بیماران صعب العلاج و سرطانی تعدادشان هر روز در حال افزایش است که علاوه بر رنج و درد بیماری، نگرانی تامین هزینههای درمانی را دارند.
وی با اشاره به اینکه تعداد بیماران صعب العلاج تحت حمایت کمیته امداد ۱۵هزار نفر است، افزود: بیش از ۲۸درصد از این افراد را بیماران سرطانی، ۱۷درصد اختلالات مغزی، ۱۵درصد دیابت، ۹درصد مزمن روانی و مابقی افراد به دیگر انواع بیماریها مبتلا هستند.آنومالیهای مادرزادی، اختلالات شدید حسی و حرکتی، اختلالات عصبی، اختلالات قلبی و عروقی، انواع سرطانهای بدخیم، انواع سندرم، ایدز، بیماریهای شدید پوستی، مزمن روانی، حاد داخلی و چشمی، سیستم ایمنی و شدید استخوانی و مفصل، بیماریهای شدید ریوی و دیابتهای مزمن جزو بیماریهای صعب العلاج هستند.
رحیمی با بیان اینکه کمیته امداد با برنامه ریزیهای دقیق و مدون تمامی نیازهای این بیماران را شناسایی کرده تا بتواند با کمک و حمایت از این افراد هزینههایی که برای درمان و مداوا پرداخت میکنند به حداقل برساند، اظهارکرد: این نهاد با پرداخت هزینههای درمان بیماران خاص و صعب العلاج ۱۰۰درصد هزینههای جانبی آنان را متقبل شده است که شامل تامین لوازم مصرفی جانبی، بیمه تکمیلی، بیمههای درمانی، تجهیزات توانبخشی همچون ویلچر، عصا، عینک، لباس سوختگی، تجهیزات غیرتوانبخشی، مراقبت در منزل و خدمات ایاب ذهاب بیماران برای مراجعه به مراکز درمانی استانها و شهرستانها میشود.
مدیرکل اداره بهداشت، درمان و بیمههای اجتماعی کمیته امداد افزود: این نهاد هزینه داروهای بیماران خاص و صعبالعلاج به ویژه افرادی که از داروهای شیمی درمانی استفاده میکنند و داروهایی را که مصرف دائمی دارند و تحت پوشش هیچ بیمهای قرار ندارند پرداخت میکند. کمیته امداد سال گذشته یکصد میلیارد تومان برای بیمه مکمل افراد تحت حمایت هزینه کرده است. ۵/۱ میلیون نفر تحت پوشش بیمه تکمیلی و چهارمیلیون نفر نیز تحت پوشش بیمه پایه هستند.طرح بیمه تکمیلی از جمله طرحهایی است که کمیته امداد برای افراد تحت پوشش خود اجرایی کرده است تا بیماران هیچ هزینهای را متقبل نشوند. کمیته امداد در بیش از ۴۰۰ شهر و روستای کشور افرادی به عنوان مدیر درمان مستقر کرده تا افراد تحت پوشش این نهاد را از نظر بهداشت و درمان مورد ارزیابی قرار دهند و تامین اعتبار هزینههای این افراد را پیگیری کنند.
رحیمی درباره طرح مراقبت در منزل افراد تحت حمایت و بیماران کمیته امداد گفت: این نهاد برای نگهداری از بیمارانی که قادر به حرکت نیستند به افراد خانواده آنان یکصد هزار تومان هزینه نگهداری پرداخت می کند تا افراد بیمار بتوانند در کنار خانواده به ادامه زندگی خود بپردازند. بیش از ۱۵ هزار نفر از افرادی که زمینگیر هستند ماهیانه هزینه مراقبت در منزل به افراد خانواده آنان پرداخت می شود.
مدیرکل اداره بهداشت، درمان و بیمههای اجتماعی کمیته امداد در خصوص اقامت و اسکان بیماران در پنج استان بوشهر، فارس، اصفهان، تهران و مشهد گفت: این مراکز در استان های برخوردار دایر هستند که بیماران و مددجویانی که برای درمان به این استان ها سفر می کنند می توانند در این مراکز اقامتی اسکان و از خدمات درمانی و حمایتی آن استفاده کنند. به زودی دو مراکز درمانی و اقامتی در استان های یزد و کرمانشاه نیز راه اندازی می شود.
رحیمی با اشاره به اینکه با ۷۰۰ بیمارستان دولتی و ۱۰ هزار مرکز درمانی طرف قرارداد هستیم، گفت: تمامی خدمات را به صورت مدیریت شده از بخش دولتی خریداری میکنیم. طرحی نیز در حال بررسی است که برخی بیماران دیالیزی تحت پوشش کمیته امداد پیوند کلیه می شوند که برای اجرای آن نیازمند تامین اعتبارات لازم هستیم. طبق آمار در این طرح یکهزار و ۵۰۰ بیمار دیالیزی پیوند کلیه می شوند. ۶۲۲ بیمارستان، دو هزار و ۱۵۰ داروخانه، دو هزار و ۷۷۰ متخصص و فوق تخصص، طرف قرارداد کمیته امداد هستند و همچنین یک هزار و ۳۰۰ پزشک در طرح پزشک خانواده نیز طرف قرارداد با این نهاد هستند.
انتهای پیام/