دلایل پیشرفت صنعت هستهای زیر سایه تحریم چیست؟
حسن بهشتیپور کارشناس مسائل بینالملل در گفتگو با خبرنگار گروه جهان خبرگزاری آنا در خصوص اینکه علیرغم فشارهای شدید غرب و استفاده ابزاری از آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران و همچنین وضع تحریمهای گسترده در راستای آنچه که آنها محدود کردن برنامه هستهای ایران میدانند؛ شاهد پیشرفتهای محسوسی در صنعت هستهای کشورمان هستیم، اظهار کرد: ما در موضوع صنعت هستهای پیشرفتهای خوبی داشتیم و این در سایه تلاش دانشمندان ما بوده که اغلب از نسل جوان یعنی بین ۲۵ تا ۵۰ سال هستند.
وی گفت: این افراد خالصانه و به دور از جریانهای سیاسی که الان چه کسی دارد دولت را اداره میکند، برای پیشرفت و تعالی برنامه هستهای کشور تلاش میکنند، یعنی این موضوع ربطی به دولتها نداشته است.
کارشناس مسائل بینالملل تصریح کرد: بیش از سه دهه است که این عزیزان به دور از جنجالهای سیاسی خارج و داخل کشور تلاش میکنند، خالصانه کاری را که میتوانند در جهت ارتقاء دانش هستهای انجام دهند را عملیاتی میکنند.
بهشتی پور تاکید کرد: به این نکته هم باید توجه داشته باشیم که «صرفا دانش هستهای» نیست که در زمینه مسائل هستهای کمک میکند، بلکه مثلا برای اینکه بخواهند یک سانتریفیوژ بسازند باید دانش الکترونیک (آیتی) بدانند، چون این سانتریفیوژها به وسیله کامپیوتر اداره و هدایت میشوند، برای غنی سازی باید شیمی و فیزیک بخوانند و خیلی از علوم دیگر باید به کار گرفته شود تا صنعت هستهای پیشرفت داشته باشد.
وی ادامه داد: منظورم این است که ارتقاء دانش در زمینههای مختلف، یعنی وقتی فردی در زمینه هستهای فعالیت میکند، دارد دانش خودش و کشورش را به سطح خیلی بالاتری نسبت به گذشته ارتقا میدهد؛ بنابراین اگر شما نگاه کنید فقط مسئله هستهای به تنهایی نبوده بلکه در زمینه دانش فیزیک، شیمی، ریاضیات، الکترونیک، برق و خیلی رشتههای دیگر دانشمندان هستهای توانستهاند جایگاه کشور را بالا ببرند.
کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه من قدردان آنها هستم که خودشان را اسیر بازیهای سیاسی داخل کشور نکردند، اظهارکرد: فشارهای بینالمللی در زندگی مردم ما تاثیر گذاشته، اما آنها را سست نکرده، ما از لحاظ اقتصادی واقعاً در شرایط بسیار سختی هستیم، اما طرفهای مقابل نتوانستند از پیشرفت صنعت هستهای ما علیرغم همه تحریمهایی که بوده و هست جلوگیری کنند.
بهشتیپور عنوان کرد: دلیل این موضوع این است که افراد شاغل در صنعت هستهای خودشان را باور دارند و «ما میتوانیم» را تا مغز استخوانشان درک کردند و شعار ندادند. آنها به جای اینکه شعار، تحویل مردم دهند به آن عمل کردند. در واقع هم کسانی که در طراحی بخشهای مختلف صنعت هستهای شرکت کردند و هم کسانی که در اجرای پروژههای گوناگون جان بر کف بودند و هم کسانی که بهره برداری کردند، همگی چنین ویژگیهایی دارند.
وی افزود: آنها نشان دادند این فکر غلط که به ما ایرانیها میگفتند شما نمیتوانید به صورت تیمی کار کنید این فکر اساس و بنیان ندارد، بلکه ایرانیها توانستند تیمهای مختلف تشکیل دهند و بیشتر عمل کردند تا حرف بزنند که خداروشکر نتایج کارشان هم مشاهده کردیم.
کارشناس مسائل بینالملل در پایان در مورد «مصارف صلح آمیز صنعت هستهای» نیز، خاطرنشان کرد: این صنعت، در زمینه کشاورزی، مانند کمک به افزایش باروری خاک و همچنین محصولات کشاورزی، در زمینه پزشکی در پیشگیری و مداوای بسیاری از بیماریها، به ویژه بیماریهای سرطان، به خصوص سرطان ناحیه گواتر و کسانی که مشکل تیروئید دارند، در زمینهی بخش لیزر و بسیاری از جنبههای مختلف که به ارتقاء زندگی بشر کمک میکند، با حداقل امکانات بیشترین بهره برداری را میتواند داشته باشد.
انتهای پیام/