دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 بهمن 1401 - 09:16
در اظهاراتی از سوی ند پرایس؛

آمریکا به سفر «رئیسی» به چین واکنش نشان داد

آمریکا به سفر «رئیسی» به چین واکنش نشان داد
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفراس خبری خود به سفر رسمی رئیس جمهور ایران به چین واکنش نشان داد و ادعاهایی را علیه تاثیرگذاری تهران بر نظام بین الملل عنوان کرد.
کد خبر : 831887

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در پاسخ به سوالی در واکنش به آغاز سفر رسمی «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران به چین، مدعی شد که درباره اهداف این سفر صحبتی نمی کند و این موضوعی است که به طرفین واگذار می شود.

با این حال، وی با اتخاذ موضعی ضدایرانی مدعی شد: چندی پیش آمریکا تلاشی هماهنگ برای تعامل با چین در مورد برنامه هسته ای ایران انجام داد، زیرا ما آن را چالشی برای هر دو کشور می دانیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: روابط دوجانبه ما با چین پیچیده است. این پیچیده ترین و احتمالاً مهمترین رابطه دوجانبه ما با هر کشوری است. این رابطه جنبه های مختلفی دارد که در درجه اول رقابتی است. جنبه هایی وجود دارد که بالقوه متعارض هستند، به همین دلیل است که ما بر حفظ خطوط ارتباطی با چین تمرکز کردیم.

ند پرایس ادعا کرد: اما موضوعاتی وجود دارند که ظرفیت همکاری میان آمریکا و چین داشته و دو کشور در این زمینه منافع مشترک دارند. در مورد ایران، همکاری با چین در چارچوب ۱+۵ دقیقاً به این دلیل بود که برنامه هسته ای ایران چالشی برای آمریکا و چین است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین مدعی شد: ایران برای سیستم بین المللی چالش‌های دیگری نیز ایجاد می کند که بر چین نیز تاثیر می گذارند. این چالش‌های ایران، آمریکا را نیز به شدت نگران می‌کند.

این مقام دولت بایدن در ادامه ادعاهای خود افزود: هر کشوری باید ماهیت رابطه خود با چین را تعیین کند. اما وقتی صحبت از ایران به میان می‌آید، ما معتقدیم مهم است که سایر جهان اعلام کند که پیشرفت‌های هسته‌ای ایران، تلاش‌های این کشور برای صدور تروریسم و تاثیر گذاری بد در سراسر منطقه و فراتر از آن، مورد قبول نیست و جهان از آن حمایت نمی کند.

رئیس‌ جمهور ایران در صدر هیئتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی و به دعوت رسمی «شی جین پینگ» همتای چینی خود به پکن سفر کرده است که در فرودگاه بین المللی این شهر، مورد استقبال وزیر فرهنگ و گردشگری چین قرار گرفت.

این دهمین سفر خارجی رئیسی در ۱۸ ماه اخیر است که هدف اصلی آن اقتصادی، سیاسی و راهبردی تلقی می شود.

رئیسی شهریور ماه امسال و در هشتمین سفر خارجی خود با حضور در اجلاس سازمان همکاری شانگهای که در سمرقند برگزار شد، با همتای چینی دیدار و گفت و گو کرده بود که در این نشست دوجانبه، «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین به طور رسمی از رئیس جمهور ایران برای سفر به پکن دعوت کرد.

معاون‌سیاسی دفتر رئیس‌جمهور، سفر وی را نخستین سفر دولتی به چین در دو دهه گذشته عنوان کرد و گفت که این سفر با آداب کامل تشریفات انجام می‌شود که نشان از توجه میزبان است.

«محمد جمشیدی» راهبرد دولت جمهوری اسلامی را سیاست همگرایی اقتصادی با تمرکز بر حوزه آسیا عنوان کرد که مورد توجه ویژه جدی است.

پیش از سفر رئیس جمهور به این کشور، در ۲۲ آذر ماه امسال، نشست «همکاری‌های جامع ایران و چین» با حضور «محمد مخبر» معاون اول رئیس جمهور ایران و «هو چون هوآ» معاون نخست وزیر چین در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد که محور اصلی آن راهکار افزایش روند اجرای برنامه همکاری جامع ۲۵ ساله ایران و چین بود.

وزیر امور اقتصاد و دارایی ایران در آن نشست گفته بود که ۱۶ تفاهم در نشست مشترک بین مقامات عالی دو کشور در حوزه ایران و چین نهایی و قرار شد اقدامات اجرایی آن هم در حوزه انرژی، سرمایه گذاری مشترک و تعاملات مالی و ارزی و بانکی بین دوکشور و هم در طرح های استراتژیکی در حوزه ترانزیت و زیر ساختی در دستور کار جزئیات آن قرار گیرد تا در دیدار بعدی رئیسان جمهور دو کشور به تصویب برسد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب