دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 بهمن 1401 - 13:39
آنا گزارش می‌دهد؛

در دومین جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد چه گذشت؟

در دومین جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد چه گذشت؟
دومین جشنواره سراسری امامت و مهدویت به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد.
کد خبر : 831268

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از مشهد، آیین افتتاحیه دومین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت روز گذشته با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی؛ محمدمهدی فداکار استاندار کرمان، سیدعبدالله ارجائی شهردار مشهد و روسا و مدیران واحدهای مختلف دانشگاه آزاد به میزبانی واحد مشهد در تالار شهر شهرداری مشهد برگزار و از خادمان این جشنواره تجلیل شد.
 
**رویکرد جدید دانشگاه ترویج و تعمیق معارف اهل‌بیت‌(ع) است

 محسن مرادی رئیس دانشگاه آزاد استان خراسان‌رضوی و واحد مشهد در این مراسم با بیان اینکه مفتخریم  واحد دانشگاهی مشهد به‌عنوان قطب بزرگ آموزش عالی شرق کشور، میزبان دومین جشنواره‌ای است که به پهنانی کشور عزیزمان، ایران در بیش از 30 نقطه کشور برگزار می‌شود، گفت: «رویکرد جدید دانشگاه آزاد در توجه به ترویج و تعمیق باورهای دینی و معارف اهل‌بیت‌(ع) موجب خیر و برکت در سایر فعالیت‌های دانشگاه و این بزرگ‌ترین مجموعه آموزش عالی کشور شده است.

وی ادامه داد: به برکت این ایام که طلیعه فجر انقلاب اسلامی و اعیاد رجبیه است امید است بتوانیم در سایه‌سار اهل‌بیت‌(ع) در تحقق اهداف نظام مقدس جمهوری‌اسلامی بیش از گذشته موفق باشیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی گفت: توجه به معارف اهل بیت (ع) در دانشگاه آزاد اسلامی به اقدامات این دانشگاه برکت داده است.  

مرادی با اشاره به اینکه رویکرد دانشگاه آزاد در حوزه معارف و اهل بیت (ع) موجب برکت شده است افزود: توجه به معارف اهل بیت (ع) در دانشگاه آزاد اسلامی به اقدامات این دانشگاه برکت داده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی ادامه داد: امیدواریم بتوانیم زیر سایه اهل بیت (ع) و نظام جمهوری اسلامی شاهد اتفاقات خوب و برکت و معنویت در اقدامات دانشگاه آزاد باشیم. 

 مرادی گفت: این جشنواره با همراهی شهرداری مشهد توسط موسسه امامت و مهدویت در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود.

در دومین جشنواره امامت و مهدویت چه گذشت؟
 
**امامت و مهدویت مفاهیم بسیار زیبایی است 

سهیل اسعد موسس مراکز اسلامی در کشورهای آمریکای لاتین هم با بیان اینکه امامت و مهدویت مفاهیم زیبایی است، گفت: «شاید تجربه بنده و امثال بنده، تجربه متفاوتی در این حوزه باشد، وقتی برای تبلیغ در منطقه آمریکای لاتین از امامت و مهدویت می‌گوییم، برای کسانی می‌گوییم که در عمرشان با این مفاهیم و با ائمه‌اطهار انس نداشته‌اند، اما برکاتی دیده‌ایم که برای بنده طلبه هم عجیب است. گاهی در کتاب‌ها عظمت اهل‌بیت(ع) را می‌خوانیم، بخصوص برای کسی که کافر است و اعتقادی به خدا ندارد، اما باز هم احترام ائمه را دارد.» 

وی ادامه داد: «وقتی از لگنهاوسن که فردی آمریکایی است و جزء فلاسفه معاصر آمریکایی بوده و در قم هم تربیت‌شده، پرسیدند که چطور مسلمان شده است، در جواب گفت در آمریکا در دانشگاه بودم و تمام اساتید که مسلمان بودند در درجه دکتر و پروفسور بودند. یک روز وارد مسجد شدم دیدم تمام این اساتید به سجده رفته‌اند و نماز می‌خوانند، برایم بسیار عجیب بود که چه قدرتی وجود دارد که پروفسور یا رئیس دانشکده و یک نویسنده بزرگ همه‌شان در مقابل آن سجده می‌کنند؟»

موسس مراکز اسلامی در کشورهای آمریکای لاتین تصریح کرد: «به‌قول یکی از دوستان در شب اول قبر دیگر عناوینی مانند رئیس، دکتر و پروفسور دیگر به درد فرد نمی‌خورد و یک مورد دیگر در مقابل امام است، یعنی در همین‌جا وقتی اسم امام‌رضا(ع) می‌آید دیگر اینکه فردی دکتر است یا نه، دیده نمی‌شود، یعنی عظمت امام و معنای امامت بسیار قشنگ است و اینکه یک انسان بتواند با تمام بزرگی خود در مقابل انسان بسیار بزرگ‌تر ذلیل شود، زیباست.»

**جلسات مهدویت به پاس تعظیم به شعائر است

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی هم درخصوص شعائر دین گفت: «قرآن برای شعائر دین 2 سنگ صفا و مروه را مثال می‌زند. در این مثال به شتری که حاجی در مکه قربانی می‌کند اشاره دارد و امام‌حسین(ع) نیز در روایتی می‌فرمایند مقام ابراهیم از شعائر خداست. زمانی که یک تکه سنگ به جایگاه نشان دین برسد؛ سوال این است که وجود نازنین امیرالمومنین(ع)، حسین‌ بن علی(ع)، رسول گرامی اسلام و امام‌عصر(عج) چه جایگاهی دارند؟ این افراد در قله شعائر دین هستند.» 

وی با بیان اینکه امامت در دین و اعتقادات ما جایگاه ویژه‌ای دارد، عنوان کرد: «امام علی(ع) خودشان را به نخ وسط تسبیح تشبیه می‌کنند. این شباهت به این منظور است که اگر امامت از بین برود، همه آنچه هست نظم خود را از دست می‌دهد ولی هر امامی نیز بسته به شأن و مقامش ویژگی‌های مخصوص به خود را دارد.» شریفانی با بیان اینکه مشهد شهر امام‌رضا(ع) است، افزود: «حدود 20 روایت درباره اقداماتی آمده که اگر آنها را انجام دهید؛ همه گناهان بندگان از بین خواهد رفت و مانند نوزادی که تازه از مادر متولدشده خواهیم شد. یکی از آن روایت‌ها زیارت امام‌رضا(ع) در ماه رجب است. باید قدر خودتان را بدانید که در ماه رجب به شهر مشهد و الرضا آمده‌اید.» 

شریفانی در ادامه درباره ویژگی‌های مهدویت گفت: «در تمام امام‌ها، امام زمان(عج) به‌دلایل جایگاه بالایی دارد. فرقی بین امام زمان و امام صادق نیست دو نفر آنها امام هستند اما به این دلیل که امام زمان ثمره تمام امامت و زحمات است، در بین تمام امامان ویژه هستند. امام صادق می‌فرمایند: اگر در زمان ظهور تو باشم خودم را خادم تو قرار می‌دهم. امام‌رضا(ع) نیز به ایشان ارادت دارد، حتی اینکه زمانی که ما می‌ایستیم و بعد از شنیدن نام امام زمان دست روی سر می‌گذاریم از سنت‌هایی است که ایشان برجای گذاشتند.» 

وی درباره اهمیت شعائر دینی افزود: «با وجود اینکه امام زمان هنگام امامت ایشان حضور نداشتند اما به امام زمان احترام می‌گذارد. آنچه در این جلسات انجام می‌شود، تماما به پاس تعظیم به شعائر است؛ نکته اول من این بود که دین شعار دارد، نکته دوم این است که امامت قله شعائر دینی است. نکته آخر این است که وظیفه ما تعظیم به شعائر است. دین با این شعائر برپاست. به همین دلیل امامان ما برای شعرخوانی‌ها و مدیحه‌سرایی‌ها کارهای عجیبی می‌کردند، برای مثال زمانی در منا جعفر عفان از امام‌صادق(ع) درخواست خواندن شعری در مدح امام‌حسین(ع) را کرد و حضرت در منا مجلسی تشکیل دادند و این شعر خوانده شد.»

**افزایش حضور 21 استانی در سال دوم جشنواره

سیدجواد جعفری مدیرعامل موسسه امامت و مهدویت نیز گفت: «به لطف خدا و برکت معنویت ماه‌های مبارک رجب و شعبان و کوشش همه‌جانبه عاشقان مکتب اهل‌بیت، در واحدهای استانی دانشگاه آزاد سراسر کشور زمینه‌ای فراهم شد تا در فاصله کوتاهی جشنواره فرهنگی هنری امامت و مهدویت از سال گذشته که به میزبانی 10 استان شروع به کار کرد، در دومین سال به‌طور معجزه آسا در 31 استان و 7 واحد دانشگاهی شهر تهران گسترش یافت. همچنین، بخش‌های علمی، دانش‌آموزی، بین‌المللی، فرهنگی ادبی، هنری با اهتمام معاونت سماء، معاونت علوم انسانی و هنر، معاونت امور بین‌الملل و دانشجویان غیر ایرانی و مساعدت‌های ویژه معاونت فرهنگی و دانشجویی راه‌اندازی، تقویت و توسعه پیدا کرد. از سوی دیگر زیرساخت‌های جشنواره با حمایت معاونت مدیریت منابع ارتقا پیدا کرده است.»  

وی ادامه داد: «در این دوره، کمیته ارزیابی انتخاب استان‌های برتر با مشارکت حوزه ریاست، دفتر نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه، معاونت امور بین‌الملل و معاونت فرهنگی و دانشجویی تشکیل شد که خروجی آن انتخاب 14 برنامه برتر خواهد بود که در مراسم اختتامیه جشنواره که ان‌شاءالله 15 شعبان در شهر مقدس قم برگزار خواهد شد، معرفی می‌شود. به مصداق این بیت از لسان‌الغیب که می‌فرماید: «حافظ وظیفه تو دعا گفتن است و بس»، حقیقتا آنچه در جشنواره اتفاق افتاده است، لطف خداوند متعال و ائمه اطهار و رهنمودهای همه‌جانبه هیات‌امنا و هیات‌مدیره و شورای سیاستگذاری جشنواره به‌ویژه سروری‌مجد، مشاور و رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط‌عمومی و هماهنگی استان‌ها و فداکار، استاندار کرمان و معاون پیشین دانشگاه بوده است.

در دومین جشنواره امامت و مهدویت چه گذشت؟
 
 ** رویکرد منسجمی در فعالیت‌های دانشجویی دانشگاه آزاد وجود دارد

حسین باغگلی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد هم با تاکید بر اینکه این فعالیت متفاوت به نظر من چند ویژگی دارد، گفت: «ویژگی اولش نوع تقسیم کاری است که صورت گرفته و در اینجا کار گروهی انجام می‌دهیم. ویژگی دوم کار این است که ما همیشه در فعالیت‌های دانشجویی خط منسجمی نداشتیم که در همه ابعاد فرهنگی علمی و هنری بتواند کار را راهبری کند. اکثرا دانشجویان هنری یک مسیر را می‌‌رفتند، دانشجویان علمی نیز مسیر دیگری را می‌رفتند اما در حال حاضر جهت‌گیری منسجمی داریم که می‌تواند کمک‌کننده باشد. ویژگی بعدی نیز درگیر‌سازی جدی با استفاده از ظرفیت‌های تخصصی در حوزه‌های متفاوت است. ما امروز یکی از مشکلاتی که داریم این است که در حوزه کلان تعلیم و تربیت در فضای آموزش عمومی و آموزش عالی چالش توانمند شدن برای زندگی واقعی را داریم.» 

باغگلی در ادامه با اشاره به اینکه دانشجویان ما دانش‌های بسیاری دارند، بیان کرد: «اما الزاما برای زندگی واقعی توانمند نیستند و علت این است که بسیاری از فعالیت‌ها ربطی به مباحث جدی سرمایه‌های تمدنی و فرهنگی ما ندارد. فکر می‌کنم این فرصت، فرصت مناسبی است که از آن استفاده می‌کنیم و بسیار خوب است که در قالب یک برنامه دانشگاهی فرصت چنین تجربه‌ای را برای دانشجویان فراهم می‌کنید. ما نیز به میزبانی از شما بسیار افتخار می‌کنیم.»

در دومین جشنواره امامت و مهدویت چه گذشت؟

**تجلیل از رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی به عنوان چهره تاثیرگذار در فرهنگ امامت و مهدویت

به گزارش آنا در این مراسم محسن مرادی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی به عنوان چهره تاثیرگذار در فرهنگ امامت و مهدویت تجلیل شد.

۶ چهره تاثیرگذار در گسترش فرهنگ امامت و مهدویت در مراسم افتتاحیه دومین دوره جشنواره امامت و مهدویت با حضور دکتر طهرانچی در مشهد تجلیل شدند. 

در این مراسم محمد مهدی فداکار استاندار کرمان، علیرضا منظری رییس دانشگاه آزاد کرمان،  محسن مرادی رییس دانشگاه آزاد خراسان رضوی، باغگلی معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد، ادگاردو روبین معروف به سهیل اسعد فعال فرهنگی و ابوذر روحی خواننده سرود سلام فرمانده و دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی؛ در این مراسم مورد تجلیل قرار گرفتند.

در این مراسم برنامه های متنوع فرهنگی به اجرا درآمد و از صاحبان آثار و چهره های تأثیرگذار در گسترش فرهنگ امامت و مهدویت و مسئولان برگزیده دبیرخانه های برنامه های موضوعی اولین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت تجلیل شد.

در دومین جشنواره امامت و مهدویت چه گذشت؟

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب