لالجین نظر مساعد داوران شورای صنایع دستی را برای جهانی شدن کسب کرد
به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از میراث آریا در ماه های گذشته شهر لالجین از سوی معاونت صنایع دستی کشور به عنوان نامزد شهر جهانی سفال معرفی شد که در همین زمینه هیات 4 نفره از داوران بین المللی شورای جهانی صنایع دستی ۱۴ اردیبهشت وارد استان همدان شدند تا از شهر لالجین بازدید و شرایط را برای ثبت شهر جهانی سفال ارزیابی کنند.
این گروه از داوران شورای جهانی صنایع دستی در روزهای 14 و 15 اردیبهشت ماه سال جاری با سفر به شهر لالجین پایتخت سفال ایران زمین برای بررسی شرایط این شهر و ثبت آن به عنوان شهر سفال جهان از کارگاه ها و فروشگاه های این شهر بازدید کرده و آن را مورد قضاوت قرار دادند. در حاشیه این نشست امید شیوا یکی از 4 داور شورای جهانی صنایع دستی که در لالجین حضور پیدا کرده بود گفت: با توجه به شرایط موجود می توان گفت 99 درصد از نظر مساعد داوران برای جهانی شدن لالجین جلب شده است و این شهر می تواند در ردیف شهرهای جهانی صنایع دستی از این پس قرار گیرد .
• «شهر سفال جهان» در لالجین
شهردار لالجین در این نشست گفت: با توجه به قرار گرفتن لالجین در لیست ثبت جهانی برای عنوان "شهر سفال جهان" ساخت دهکده سفال از برنامه های مهم در این شهرستان است. امیر پاک رقم در نشست داوران شورای جهانی صنایع دستی با انجمنهای علمی تخصصی و مسئولان لالجین اظهار داشت: قدمت سفال لالجین بیش از صدها سال است و ثبت لالجین در فهرست لیست ثبت جهانی برای گرفتن عنوان" شهرجهانی سفال" از افتخارات این شهرستان به شمار می آید.
وی بیان داشت: حدود 90 درصد از جمعیت شهرستان لالجین ارتباط مستقیم در تولید،عرضه و فروش تولیدات سفال دارند و لالجین یکی از سه شهر مهم استان در جذب گردشگری میباشد.وی تصریح کرد: «سفالهای تولید شده در این شهرستان دارای تنوع بالا در ظروف تزیینی و مصرفی است.»
شهردار لالجین با اشاره به اینکه 100 کارگاه سفال در لالجین وجود دارد تاکید کرد: «بخش عمده تولیدات سفال لالجین به کشورهای اروپایی و آمریکایی صادر میشود و به عنوان دومین کالای صادراتی استان بیشتر میزان صادرات را دارد.» وی افزود: «بیکاری در لالجین با داشتن یکصد کارگاه تولیدی که اکثرا به صورت خانوادگی و موروثی فعالیت می کنند، معنایی ندارد.»
پاک رقم عنوان کرد:در ایام تعطیل سیل عظیم گردشگر وارد شهر لالجین می شود و ظرفیتهای این شهرستان عاملی شده که به عنوان قطب گردشگری استان شناخته شود.
وی تاکید کرد: محل دهکده سفال در نقشه شهری لالجین با 50 هکتار زمین جاگذاری و پیش بینی شده است که با ساخت تعدادی کارگاه و فروشگاه برای عرضه سفال منجر به افزایش سرانه ملی و جذب توریسم خارجی خواهد شد.
شهردار لالجین در همین زمینه گفت: در این مرکز تعدادی کارگاه سنتی و نمایشگاه و فروشگاه سفال و زیر ساخت های گردشگری و توریستی در نظر گرفته شده است که ایجاد آن باعث افزایش سرانه درآمد داخلی استان و کشور و جذب گردشگر و توسعه صنعت توریسم و افزایش صادرات می شود.پاک رقم در پایان سخنانش اظهار داشت: امیدواریم با تصویب جهانی شدن لالجین به عنوان شهر جهانی سفال روز به روز شاهد افزایش سفالینه های آن در تمام دنیا باشیم و تمام کشورها از این سفال استفاده کنند.
• امیدوارم با ثبت جهانی شهر لالجین صنعت توریسم در همدان ارتقا یابد
مشاور عالی شورای جهانی صنایع دستی در این نشست گفت: امیدوارم با ثبت جهانی شهر لالجین به عنوان شهر سفال جهان، صنعت توریسم در استان همدان رشد و ارتقا یابد.
یوشا کریشنا در نشست داوران شورای جهانی صنایع دستی با مسئولان و برخی از تولید کنندگان سفال شهر لالجین استان همدان افزود: مهمترین ویژگیهای صنایع دستی ارزشمند و مقرون به صرفه بودن، نیاز به سرمایهگذاری کم ، ایجاد اعتماد به نفس بین افراد جامعه و فقرزدایی است. وی ادامه داد: در بازدید از کارگاههای شهر لالجین متوجه شدیم که از تکنیک هایی استفاده شده که بسیار جذاب بوده و کیفیت بسیار بالای سفالینه ها را نشان می دهد. مشاور عالی شورای جهانی صنایع دستی ادامه داد: این شورا به تاریخچه هنر ها اهمیت داده و به حفظ و نگهداری و انتقال این هنرهای اصیل تاکید دارد.
یوشنا کریشنا که از داوران کشور هندوستان می باشند ادامه داد: فعالیت اصلی شهر لالجین از زمانی که به ثبت جهانی برسد به طور جدی تری آغاز می شود و باید زمینه های شهر جهانی در شهر فراهم شود .
یوشا کریشنا اضافه کرد: شورای جهانی صنایع دستی فعالیت خود را در چند سال اخیر در راستای اهداف سازمان یونسکو شروع کرده و بیشتر بر روی توانایی های صنایع دستی تمرکز می کنند.
• توسعه ارتباط شهرهای عضو از اهداف شورای جهانی صنایع دستی
مشاور عالی شورای جهانی صنایع دستی با بیان اینکه افرادی که در این حوزه فعال هستند در توسعه درآمد و تولید ناخالص ملی گام های ارزنده ای برداشته اند افزود: یکی دیگر از اهداف شورای جهانی صنایع دستی بررسی افردی است که در حوزه های صنایع دستی فعالیت دارند که چگونه هنر خود را به نسل های آینده منتقل می کنند.
مدیر منطقه اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی نیز گفت: کیفیت خوب سفال لالجین مشهود است و آنچه که در شهر لالجین به چشم می خورد فعالیت خانوادگی و زندگی دو نسل در کنارهم است.
کوین مورای تصریح کرد: یکی از اهداف شورای جهانی صنایع دستی توسعه اتصال و ارتباط شهرهای عضو شورا است که به طور شبکه به هم متصل شوند.
معاون وزیر صنایع دستی کشور عمان و مدیر منطقه غرب آسیا در حوزه صنایع دستی نیز گفت: امیدواریم بتوانیم صادرات سفال لالجین را از شهر لالجین بالا برده و زمینه افزایش توریسم نیز فراهم شود.
احمد الفارسی افزود: شورای جهانی صنایع دستی همایشی در شهر اصفهان برگزار می کند که امیدواریم لالجین بتواند در آنجا خوش بدرخشد و شرکت کنندگان در این مراسم از سراسر دنیا حضور خواهند داشت.
وی بیان کرد: بر این باور باشید فرصتی برای مردم لالجین فراهم شده است که هنر و طراحی نوآوری شده را به نمایش بگذارند.
انتهای پیام/