آمریکا با ۴۰ کشور درباره بالون چینی رایزنی کرده است
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، گزارشها حاکی از آن است که دولت واشنگتن با دیپلماتهایی از ۴۰ کشور جهان، درباره بالون چینی که پس از ورود به حریم هوایی ایالات متحده، از سوی نیروی هوایی آمریکا منهدم شد، رایزنیهایی را انجام داده است.
به گفته یک منبع وابسته به دولت واشنگتن، «وندی شرمن» معاون وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه، به حدود ۱۵۰ دیپلمات خارجی از سفارتهای ۴۰ کشور درباره این ماجرا که تنشها میان ایالات متحده و چین را وارد مرحله تازهای کرده است، اطلاعاتی را ارئه داد.
همزمان، سفارت آمریکا در پکن نیز در همان روز (دوشنبه)، دیپلماتهای سایر کشورها را گردآورد تا با آنها درباره یافتههای ایالات متحده درباره این بالون گفتگو کند.
این منبع آگاه میگوید که «دولت آمریکا میخواهد اطمینان حاصل کند که تا جایی که ممکن است اطلاعات خود را در اختیار سایر کشورهای جهان که میتوانند در معرض چنین عملیاتهایی قرار بگیرند، قرار داده است».
همچنین، وزارت خارجه آمریکا به هیئتهای دیپلماتیک خود در سراسر دنیا مأموریت داده که اطلاعات لازم را درباره ماجرای بالون چینی به متحدان و شرکای واشنگتن ارائه دهند.
آمریکا و چین روایتهای مختلفی از ماهیت بالون منهدم شده ارائه میدهند. واشنگتن مدعی است که این شناور هوایی ابزاری برای جاسوسی از تأسیسات حساس ایالات متحده بوده است، اما چین با رد چنین اتهامی میگوید که بالون برای مقاصد تحقیقاتی و هواشناسی استفاده میشده و بر اثر وزش باد، راه خود را گم کرده و به اشتباه وارد حریم هوایی آمریکا شده است.
به ادعای آمریکا، باتریهای خورشیدی تعبیه شده روی بالون، قادر به تولید انرژی بیشتر از آنچه که مورد نیاز یک بالون هواشناسی باشد، هستند. همچنین امتناع چین از معرفی ذکر نام شرکت سازنده یا مالک بالون قابل تأمل است.
از سوی دیگر، آمریکا مدعی است که انهدام این بالون، تاثیری بر روابط پیچیده این کشور با پکن، ندارد. اما، اولین پس لرزه چنین اقدامی، لغو سفر «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به چین بود.
علاوه بر این، دولت پکن تصمیم آمریکا برای انهدام بالون را «زیاده روی» تلقی کرده و خواستار بازپس گیری لاشه این شناور هوایی شده است- مطالبهای که با پاسخ منفی واشنگتن روبرو شد.
سخنگوی پنتاگون هم میگوید که پکن به درخواستها برای برقراری تماس تلفنی میان وزرای دفاع دو کشور، پاسخی نداده است- نشانهای دیگر از ایجاد بن بست در رابطهای که قبلا هم پرتنش بود.
انتهای پیام/