شاهرخی: تمرکز کیروش روی تیم ملی نبود؛ فدراسیون فوتبال با کلمات بازی میکند
همایون شاهرخی در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، در خصوص خداحافظی کارلوس کیروش با تیم ملی فوتبال ایران در مورد عملکرد این مربی اظهار داشت: بیانصافی است اگر بگوییم کیروش مربی خوبی نیست. صرفنظر از حضورش در ایران در تیمهای دیگری هم که حضور داشت نشان داد شناخت خوبی به حرفهاش دارد. او فقط در ایران مربیگری نکرده و نمیتوانیم بگوییم دیگر تیمهایی که او را استخدام کردند بدون مطالعه دست به چنین کاری زدند. قطعا با تحقیقات و مطالعات لازم با او قرارداد امضا کردند.
**کیروش اجازه دخالت پیدا کرد
وی ادامه داد: مسئله اصلی اینجاست وقتی فرد به عنوان سرمربی انتخاب میشود باید اختیارات او در چارچوب مسئولیتش باشد نه اینکه اختیارت فدراسیون فوتبال به کیروش داده شود. عدم مسئولیت پذیری مسئولان فدراسیون فوتبال باعث شد تا این مربی فراتر از اختیارات خود عمل کند. آدمیزاد وقتی به او اجازه داده شود خواستههای بیشتری خواهد داشت. کیروش هم در فدراسیون بیش از حدود مسئولیتش که سرمربی بود اجازه دخالت پیدا کرد و به دنبال آن مسائل مختلفی رخ داد که به تیم ملی آسیب زد. اگر کیروش تمرکزش روی تیمش بود امکان کسب نتایج بهتر وجود داشت ولی کفایت کافی در مدیریت او دیده نشد. حمایتها از تیم ملی در زمان کیروش به اندازهای نبود که باید باشد و اگر چنین مسئلهای وجود داشت آن را ندیدیم.
**فدراسیون فوتبال ایران با کلمات بازی میکند
مربی سابق تیم ملی یادآور شد: در جام جهانی قطر کارلوس کیروش میتوانست با تیمش نتیجه بگیرد به شرطی که بازیکن که وظیفهاش ارائه بهترین بازی در زمین است سرمربی تعیین نکند! از طرف دیگر افراد غیرفوتبالی در فوتبال دخالت کردند و در نتیجه این شد که خانه از پایبست ویران است. مسئولان ورزش ما میگویند ۱۸ ماه تا المپیک فرصت باقی داریم و درباره تیم ملی بزرگسالان هم زمان داریم تا سرمربی را برای جام ملتهای آسیا مشخص کنیم. در صورتی که عقل سلیم و آدم کاردان و انسانهای بدون سیاست بازی در فوتبال باید درست فکر کنند. وقتی جام جهانی تمام میشود یا سرمربی میماند یا میرود. اگر سرمربی تغییر کرد نهایتاً تا یک ماه بعد سرمربی جدید انتخاب میشود. اتفاقی که در تیمهای ملی بلژیک، پرتغال و لهستان رخ داد. در فدراسیون فوتبال ایران دارند با کلمات بازی میکنند. در واقع این حس تلقی میشود که هواداران تیم ملی را فریب میدهیم. اینکه گفته میشود داریم کار میکنیم مسئله را حل نخواهد کرد. به عمل کار برآید به سخندانی نیست.
**در دوره بعدی جام ملتهای آسیا هم به قهرمانی نمیرسیم
وی خاطرنشان کرد: اینکه در رادیو و تلویزیون و دیگر رسانهها گفته شود به فکر هستیم ولی کاری انجام نشود مشکلی را رفع نمیکند. اینها به فکر سیاستهای خود هستند. نمیدانم پشت فدراسیون فوتبال و ریاست آن چه چیزی خوابیده که همه دندان تیز میکنند تا رئیس فدراسیون فوتبال شوند. آدمهای متعهد و متخصص کنار هستند و نتیجه آن نداشتن سرمربی تیم ملی بزرگسالان و تیم ملی امید است. سطح توقعات مردم را بالا میبریم که در جام ملتهای آسیا قهرمان میشویم در حالی بیش از ۴۰ سال است نه به فینال جام ملتها رفتهایم و نه تیم امید ما جواز صعود به المپیک را کسب کرده است. در خیالات میتوانیم به موفقیتهای بزرگی برسیم اما در واقعیت به سبب مدیریتهای ناکارآمدی که داشتیم در دوره بعدی جام ملتهای آسیا هم به قهرمانی نمیرسیم و طلسم صعود به المپیک هم شکسته نمیشود. مگر اتفاقات فوتبال به دادمان برسد نظیر بازی با ولز که پس از ۱۰ نفره شدن حریف در اخرین لحظات به گل اول رسیدیم و در وقتهای اضافه گل دوم را زدیم.
**حلقه ارتباطی تیمهای امید و بزرگسالان مفقود است
شاهرخی خاطرنشان کرد: کار درست این است که سرمربی تیم ملی که منصوب شد دستیار اول او سرمربی تیم ملی امید باشد. ارتباط مستمری وجود داشته باشد تا همواره بازیکنان جایگزین برای تیم اول داشته باشیم و امیدها آمادگی ورود به تیم بزرگسالان را در بازیهای خود پیدا کنند. این حلقه ارتباطی مفقود است و در رقابت مدیریتی هر کسی به دنبال آوردن نفر مورد نظر خود در تیمهای ملی است. سرمربی تیم امید به سرمربی تیم بزرگسالان گزارش میدهد و کار گام به گام پیش میرود. متأسفانه چنین دوراندیشی صورت نمیگیرد و در ادامه سرمربیان تیمهای ملی جداگانه انتخاب میشوند. بعد سرمربی تیم ملی بازیکنان مدنظرش را به اردو دعوت میکند اما برخی باشگاهها بازیکن نمیدهند و سرمربی تیم با تیمی ناقص تمرین میکند. در مقابل چون تیم ملی بزرگسالان بازتاب زیادی دارد هرگز ممانعتی به عمل نمیآید. اگر تیمهای ملی بزرگسالان و امید به هم وصل باشند هرگز باشگاهها مخالفتی نمیکنند چون شرط حضور در تیم بزرگسالان دادن بازیکنان به تیم امید است. در واقع حکومت ملوکالطوایفی نباید ادامه پیدا کند.
**انضباط نقش اول را در کارهای اجتماعی دارد
وی در مورد دودستگی که در تیم ملی فوتبال ایران به وجود آمده و محمدحسین کنعانزادگان هم با خائن خواندن کارلوس کی روش این موضوع را اثبات کرده، عنوان کرد: این بدترین حالت است و عدم مدیریت را از سوی سرمربی و همچنین مدیریت سرپرست تیم و حتی مسئولان فدراسیون فوتبال را نشان می دهد. کجای دنیا بازیکن سرمربی انتخاب میکند؟ اگر اقتدار از سوی مدیریت حاکم بر فوتبال وجود داشته باشد با حمایت از سرمربی کاری میکند که بازیکنانی که سر ناسازگاری دارند از تیم ملی کنار گذاشته شود حتی اگر مانع نتیجه گرفتن تیم شود. انضباط نقش اول را در کارهای اجتماعی دارد. مرحوم پرویز دهداری سالها قبل ۱۴ بازیکن را کنار گذاشت تا ثابت کند نظم حرف اول و آخر را در تیم ملی میزند. بازیکنان باید افتخار کنند که در این تیم بازی میکنند.
انتهای پیام/