روایت دیپلمات آمریکایی از اجماعسازی علیه ایران
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در رشته توئیتی، بخشهایی از مصاحبه اخیر خود با برنامه «هارد تاک» بی بی سی را بازنشر کرد.
وی در یکی از این توئیتها مدعی شد: همانطور که در برنامه بی بی سی گفتم، همه ابعاد دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، با قدرت و قید فوریت، در راستای بسیج جامعه بین الملل و مقابله با سوء رفتارهای حقوق بشری رژیم ایران تلاش کرده اند.
مالی در توئیت دیگری، ادعای خود را اینگونه ادامه میدهد که «ما میتوانیم و باید از حقوق اساسی مردم ایران دفاع کنیم و همزمان، به دنبال تأمین منافع ملی خودمان از راه مقابله با دیگر سیاستهای تحریک آمیز و بی ثبات کننده ایران هستیم».
این دیپلمات آمریکایی روی اتحاد جبهه غرب علیه ایران هم مانور داد و در بخشی از ادعاهای خود نوشت: امروز، به شکلی بی سابقه، در همه جنبههای سیاست مان در قبال ایران، با شرکای اروپایی و غیراروپایی مان متحد هستیم. ایران با یک صدای واحد، بلند و واضح مواجه است و پیامدهای تداوم مسیر فعلی خود را میشنود.
البته، ادعاهای مالی تازگی ندارد و پیشتر هم «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روایتی از اجماع سازی علیه ایران که در آن فشار اقتصادی با چاشنی دیپلماسی ترکیب میشود، ارائه داده بود.
پرایس گفته بود: آنچه از تاریخ میتوانیم بیاموزیم، این است که فشار اقتصادی وقتی خوب جواب میدهد که در مشایعت شرکا و متحدان اعمال شود. برای همین است که دولت بایدن چنین اهمیتی را برای همکاری با شرکا و متحدان اروپایی به ویژه تروئیکا شامل فرانسه، انگلیس و آلمان قائل است. اما همزمان، تلاش میکنیم تا در این مقوله سایر کشورهای جهان را با خود همراه کنیم. مادامیکه رژیم ایران رویه خود را تغییر نداده، با موج محکومیت مواجه خواهد بود، اما از آن مهمتر، تحمل فشارهای اقتصادی-دیپلماتیک از جانب سایر کشورهای جهان است.
با استناد به این پیشینه است که رابرت مالی در مصاحبه با بی بی سی با اشاره به ناآرامیهای اخیر ایران مدعی شد: موردی از بحران حقوق بشری را به یاد نمیآورم که در آن رئیسجمهور، معاون رئیسجمهور، وزیر خارجه و رئیس سیا تا این اندازه به طور مکرر و با صدای بلند درباره آنچه که در ایران در حال رخ دادن است، صحبت کرده باشند.
این مقام آمریکایی همچنین در بخشی از صحبتهای خود به تلاشهای دولت بایدن برای حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل نیز اشاره کرد و گفت: «من نمیتوانم موردی را به یاد بیاورم که به این اندازه به سرعت جامعه بینالمللی را بسیج کرده باشیم که ایران را از کمسیون مقام زن سازمان ملل اخراج کنند و این یک گام بیسابقه بوده است».
پیشتر، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، اخراج ایران از کمیسیون مقام زن را «اقدامی سیاسی، فاقد وجاهت قانونی، برخلاف منشور ملل متحد و ایجاد کننده رویهای نادرست» در سازمان ملل توصیف کرده بود.
اظهارات رابرت مالی حاکی از آن است که برخلاف ادعاهای قبلی، دولت بایدن به سیاست فشار حداکثری «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا نقدی ندارد بلکه شیوه اجرای آن در دولت قبلی واشنگتن به مذاقش خوش نمیآمد. برای همین است که در حال حاضر، کاخ سفید با افزودن چاشنی دیپلماسی به سیاست فشار حداکثری، در همراهی با تروئیکا به اجماع سازی علیه ایران روی آورده است- اجماع سازی که هزینه آن را مردم میپردازند.
انتهای پیام/