ایران نسبت به ارائه «پیشنهاد قطعنامه علیه کانادا» اقدام کند
امیر بیپروا، کارشناس مسائل حقوق بشر در گفتگو با خبرنگار گروه جهان خبرگزاری آنا در خصوص انتشار گزارشهای جدید از کشف تعداد دیگری از گورهای دسته جمعی مربوط به بومیان کانادا (نسل کشی) و سکوت مجامع بینالمللی و حقوق بشری در این زمینه،گفت: بحث گورهای دسته جمعی کودکان بومی در کانادا اتفاقی است که حدوداً سال پیش رخداده است و مصداق جنایت علیه بشریت بر مبنای تبعیض، سلب «حقوق کودکان» و سلب «حق حیات» است.
وی افزود: ما باید این مهم را توجه داشته باشیم که جنایت بینالمللی، مخصوصاً وقتی بحث نسلکشی اتفاق میافتد، چون دارای عنصر گستردگی است، مشمول مرور زمان نمیشوند که افکار عمومی جهان یا جامعه بینالمللی بخواهد را آنها را فراموش کند.
کارشناس مسائل حقوق بشر بیان کرد: در خصوص «نهادهای بینالمللی» هم اولا برای اینکه این جنایتها قبل از پیدایش نهادهای حقوق بشری اتفاق افتاد، دوم اینکه خیلی از مرتکبین این جنایتها مُردهاند و عملاً در دسترس نیستند و در صفحههای تاریخ گم شدهاند و مورد سوم اینکه خیلی از این نهادهای حقوق بشری بعد از این جنایتها به وجود آمدند و به مسائل جاری در حوزه حقوق بشر پرداختند، این دلایل باعث شد تا ماجرای گورهای دسته چمعی در کانادا فراموش شود.
بیپروا تاکید کرد: اما این نکته را هم باید توجه کنیم که، همین امروز که این جنایتها روشن شده است، «دولت کانادا» نسبت به ارتکاب این جنایتها در برابر گروههای بومی، افکار عمومی جهان و در برابر جامعه بینالمللی دارای مسئولیت و مکلف به جبران خسارت است.
وی در مورد علت عدم صدور قطعنامه علیه کانادا در مجامع بین المللی نیز، گفت: قطعنامه، نیاز به حامی دارد و باید دولتهای دنیا جمع شوند و خود ایران این ابتکار عمل را در مجمع عمومی در دست بگیرد و برای تصویب قطعنامه تلاش کند. به این دلیل که در مجامع حقوقی سازمان ملل و شورای حقوق بشر «سیاسیکاری و زد و بند سیاسی» خیلی زیاد است و کانادا هم لابیهای سیاسی خود را دارد، بنابراین کشورهایی که جزو مافیای امپریالیسم جهانی سیاست خارجی به حساب می آیند به این موضوع نمیپردازند و بر اساس منافع و اهداف خاص خودشان بانی و حامی قطعنامه میشوند.
کارشناس مسائل حقوق بشر در پایان خاطر نشان کرد: اینجا نیاز است که خود جمهوری اسلامی ایران رأسا این اقدام را انجام دهد و «پیشنهاد ارائه قطعنامه علیه دولت کانادا» را در مجامع بین المللی و با همکاری کشورهای همسو مطرح کند.
انتهای پیام/