دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 بهمن 1401 - 15:26
رئیس علمی طبیعت‌گردی ایران:

توسعه صنعت گردشگری رونق‌بخش دیگر بخش‌های کشور است

توسعه صنعت گردشگری رونق‌بخش دیگر بخش‌های کشور است
فرید جواهرزاده گفت: توسعه صنعت گردشگری به‌عنوان عامل مهمی بر رشد اقتصاد کشور عمل کرده و رونق‌بخش دیگر بخش‌های توسعه‌ای ایران هم خواهد بود.
کد خبر : 828733

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از گنبدکاووس، نخستین کنفرانس گردشگری سلامت، طبیعت‌گردی و طبیعت‌درمانی بسکی با ارائه بیش ۴۰ مقاله از سراسر کشور در حوزه گردشگری سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبدکاووس برگزار شد.

فرید جواهرزاده رئیس علمی طبیعت‌گردی ایران در این کنفرانس با اشاره به شعار ملی گردشگری «رویش اندیشه‌های نو در گردشگری ایران» اظهار کرد: رویش اندیشه‌های نو در صنعت گردشگری با رویش در سیاستگذاری‌های کلان کشور امکان‌پذیر است.فعال شدن صنعت گردشگری منجر به بهبود وضعیت اقتصادی، عبور از تورم سنگین فعلی و رشد مثبت مداوم در اقتصاد کشور است و بی‌شک توسعه صنعت گردشگری به‌عنوان عامل مهمی بر رشد اقتصاد کشور عمل کرده و رونق‌بخش دیگر بخش‌های ایران هم خواهد بود.

وی افزود: یکی از دغدغه‌های محیط زیستی در نواحی شمال کشور به‌ویژه تالاب میانکاله و مراکز پیرامون آن شامل جزیره آشوراده در زمره مناطق حفاظت شده و پناهگاه حیات‌وحش بوده که امکان بهره‌برداری گسترده نظیر استفاده تفرجگاهی و گردشگری را به هیچ عنوان ندارد و باید با توجه به اقلیم آسیب‌پذیر منطقه تلاش‌ها معطوف به تاب‌آوری و پایداری زیستی منطقه باشد.

**الگوی توسعه گردشگری مبتنی بر حفاظت از طبیعت در کشور ایجاد کنیم

رئیس علمی طبیعت‌گردی ایران بیان کرد: جزیره آشوراده و تالاب میانکاله با ارزش‌ترین زیست‌بوم شمال کشور بوده که به علت تنوع گونه‌های جانوری و گیاهی منحصربه‌فرد به‌عنوان پناهگاه حیات‌وحش ثبت شده که همواره فعالان حوزه محیط زیست، گردشگری پایدار و میراث فرهنگی به این مهم در طرح‌های کلان منطقه توجه داشته و با تلاش مضاعف از بروز اتفاقات ناگوار جلوگیری شده است.

جواهرزاده تأکید کرد: باید در منطقه جزیره آشوراده و تالاب میانکاله با رعایت شاخص‌های زیست‌محیطی و در چارچوب قوانین از ظرفیت‌های مردمی، بومی و محلی حمایت کرده و از معیشت‌های جایگزین بهره برد. بی‌شک می‌توان معیشت مردم و جامعه محلی را مبتنی بر حفاظت از طبیعت دانسته و الگوی توسعه گردشگری را بر محور جامعه توسعه‌گرا را در کشور ایجاد کنیم.

وی با اشاره به جنگل‌های هیرکانی مطرح کرد: جنگل‌های هیرکانی فاخرترین آثار طبیعی در ایران بوده که برای حفاظت از این میراث بشری باید همه آثار ملموس و ناملموس منطقه را اجزای متشکل از منظومه گردشگری به حساب بیاوریم که در این منظومه ستاره درخشانی، چون شادروان دکتر بسکی است. شخصیت بسکی متمایز از سایر میراث معنوی منطقه به حساب می‌آید که راه، روش، سلوک و جایگاه آموزه‌های وی می‌تواند نقش متمایزی در این منطقه ایفا کرده و گنجینه داشته‌های میراث طبیعی و تاریخی گلستان را با حضور خود متمایز کند.

رئیس علمی طبیعت‌گردی ایران ادامه داد: با استفاده از ظرفیت‌های ویژه گلستان می‌توان گردشگری را در این استان به پیشران توسعه و رفاه اجتماعی تبدیل کرد.

به گزارش آنا، «غلامعلی بسکی» معروف به «بابا بسکی» و پدر طبیعت ایران، متولد بهمن ۱۳۱۰ سبزوار و از نخستین پزشکان و جراحان در رشته زنان و زایمان منطقه گنبدکاووس بود که سال ۱۳۴۵ بیمارستانی را در این شهرستان راه‌اندازی کرد؛ اما چند سال بعد در سال ۱۳۴۹ زندگی شهری را رها و باقی عمر خود را وقف دفاع از محیط زیست، ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست و کاشت شمار زیادی نهال متنوع از درختان مثمر و جنگلی کرد.

بسکی که نام او با طبیعت و محیط زیست ایران عجین شده بود و آوازه‌ای بین‌المللی داشت، پس از تحمل ۷۰ ماه بیماری بامداد چهارشنبه ۲۳ مرداد در سن ۸۸ سالگی دعوت حق را لبیک گفت و بنا به وصیت او پیکرش پس از تشییع مقابل بیمارستانش، در پارک ملی گلستان نزدیک روستای «تنگراه»، در خاک آرام گرفت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب