دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 بهمن 1401 - 12:49
گفتگو/ سیاست‌های ترکیه در منطقه فراز و نشیب دارد

فرصت‌های اقتصادی تهران و آنکارا باید کشف شود

فرصت‌های اقتصادی تهران و آنکارا باید کشف شود
کارشناس مسائل بین الملل در مورد اقدامات موثر ایران در آنکارا در راستای توسعه تعاملات تجاری این دو کشور،گفت: سفارتخانه ما باید با شرکت‌های بزرگ و تجار جلسه برگزار کند، فرصت‌های اقتصادی را کشف و بخش خصوصی را هم فعال کنند تا بتوانند داد و ستد کنند.
کد خبر : 828506

حسن لاسجردی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار گروه جهان خبرگزاری آنا، در خصوص موانع و علت پایین بودن سطح تعاملات تجاری کشورمان با ترکیه، با بیان اینکه قسمت اعظم موانعی که سر راه تعاملات این دو کشور وجود دارد بحث سیاسی است، گفت:اگر شما به سوابق روابط ایران و ترکیه نگاه کنید چشم انداز‌های بسیار مناسبی طراحی شده، مثلاً بحث ۳۰ میلیارد دلار مطرح شده، یا بحث‌های کلان اقتصادی دوجانبه و چندجانبه و همچنین استفاده از ظرفیت‌های همدیگر برای حضور در بازار‌های منطقه و فرامنطقه، اما آنچه که شاید خیلی باعث شد این توافقات به نتیجه نرسد، رقابت‌های سیاسی است که با یکدیگر دارند و این رقابت به طور حتم بخشی از پتانسیل آن‌ها را می‌گیرد.

وی افزود: دومین نکته که شاید خیلی مهم باشد کیفیت است. ما در کشور‌های همسایه با ترکیه رقابت داریم؛ گاهی وقت‌ها ما موفق می‌شویم در بازار‌ها شرکت کنیم و بعضی وقت‌ها ترکیه و خود این رقابت همراه با کیفیت و عدم کیفیت همراه است، این موضوع می‌تواند یک مقداری مناسبات ما را دچار چالش کند.

کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید کرد: ترک‌ها سعی دارند با سیاست‌های متناوب و پُر فراز و نشیب خود فرصت‌هایی را ایجاد کنند که این فرصت‌ها همیشه در دسترس ما نیست. مثلا یک روز با سوریه دچار دشمنی هستند و یک روزی با عراق مناسبات کم دارند و روز دیگر مناسبات را اصلاح می‌کنند و از این فرصت استفاده می‌کنند؛ ما نتوانستم تاکنون به ترکیه به عنوان یک شریک قابل اعتماد نگاه کنیم و بتوانیم روابط اقتصادی دراز مدت داشته باشیم.

لاسجردی بیان کرد: به نظر می‌رسد منازعاتی در منطقه در حال شکل‌گیری و ظهور است که ترکیه علاقه‌مند است به عنوان یکی از عناصر بازیگر نقش آفرینی کند. در جایی مثل سوریه، عراق و لبنان با ترکیه دچار چالش بودیم که سبب می‌شود این موضوع روی متغیر‌های اقتصادی اثرش را بگذارد.

وی در مورد اقدامات موثر سفارتخانه ایران در آنکارا در راستای توسعه تعاملات تجاری این دو کشور، اظهار کرد: سفارتخانه‌ها به عنوان چشم بینای نظام باید فعالیت کنند، با شرکت‌های بزرگ و تجار جلسه برگزار کنند، فرصت‌های اقتصادی را کشف و  بخش خصوصی را هم فعال کنند تا بتوانند داد و ستد کنند.

کارشناس مسائل بین‌الملل در پایان خاطر نشان کرد: اگرچه سفارت خانه‌های ما در آنکارا و سفرا همیشه تلاش کردند فعال باشند، اما سایه رقابت‌های سیاسی نگذاشته است همه فرصت‌ها تبدیل به داده مناسب شود؛ اگر شما از سفیر‌ان مختلف بپرسید شاید آن‌ها بتوانند مجموعه‌ای از فعالیت‌های خود را لیست کنند، اما  درگیری‌های منطقه‌ای و رقابت‌ها نگذاشته آنچه که می‌خواهند در فکر و عمل پیاده کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب