اقدام اروپا علیه سپاه در روند مذاکرات «برجام» تاثیر میگذارد
شهریار حیدری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، در واکنش به قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در لیست گروههای تروریستی اتحادیه اروپا، گفت: قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در لیست گروههای تروریستی اتحادیه اروپا یک حرکت کاملاً سیاسی از سوی اروپا بود و یک بدعت در تاریخ اروپا محسوب میشود.
وی بیان کرد: سپاه یک نهاد نظامی و مردمی است و از بطن مردم برخاسته و پشتوانه ملت ایران را دارد. تروریست خواندن سپاه یعنی ملت و حاکمیت جمهوری اسلامی را زیر سوال بردن، این مسائل متاثر از لابیهای صهیونیستی و عربی است که آمریکا و سپس اروپا تحت تاثیر این لابیها قرار گرفتند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: ضرورتی نداشت اتحادیه اروپا یک نهاد مردمی و نظامی به نام سپاه پاسداران را تروریستی تلقی کند. سپاه نهادی است که از کشور، ملت و مردم خود در برابر توطئهها و تهدیدها دفاع میکند.
حیدری تاکید کرد: سپاه در برابر تهدیدات دشمنان از مردم محافظت میکند. این اقدام اتحادیه اروپا یک کار کاملاً بیهوده است. این اقدام سیاسی اتحادیه اروپا پیشاپیش محکوم به شکست است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ادامه روند مذاکرات «برجام» از این موضوع تاثیر خواهد پذیرفت نیز گفت: یکی از مذاکراتی که در برجام داشتیم این بود که سپاه پاسداران از لیست تحریمها خارج شود. اتحادیه اروپا معتقد بود که سپاه پاسداران باید در لیست تحریمها باقی بماند، اما طرف ایرانی اعلام میکرد که باید سپاه پاسداران از این لیست تحریمها بیرون بیاید.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: قطعاً یکی از مناقشات در مذاکرات برجام در آینده هم این موضوع تروریستی خواندن سپاه پاسداران خواهد بود، چه بسا باعث شود که مذاکرات برجام طولانیتر شود.
حیدری در واکنش به احتمال قرار گرفتن رئیس جمهور و دادستان کل کشور در لیست تحریمها،تصریح کرد: چهل سال است که جمهوری اسلامی همیشه تحت تحریمهای آمریکا بوده است؛ این حرکت یک حرکت سیاسی است. همیشه مردم، حاکمیت، دولت، سپاه و همه نهادهای ما تحت تحریم بودهاند.
وی اظهار کرد: وقتی که ایران را تحریم میکنند در دل آن دولت، سپاه، ارتش و همه نهادها وجود دارد. این اقدام به نوعی با این هدف است که خدشه به نظام و حاکمیت وارد شود. این اقدامات در چند سال گذشته انجام شده و همیشه با عناوین مختلف استمرار یافته است!
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اروپا در صدد است، با این اقدامات به مردم کشور ما فشار بیاورد، اما این اقدام بر اساس قوانین بین المللی نیست و دور از منطق است که اتحادیه اروپا بخواهند با این عناوین و این اقدامات به کشور ما فشار وارد کند تا در برجام عقب نشینی کنیم.
حیدری گفت: مذاکرات برجام با این اقدام اتحادیه اروپا باز هم انجام میشود و جلسات مذاکرات برگزار خواهد شد، اما قطعا مدت زمان مذاکرات طولانیتر خواهد شد.
گفتنی است، پارلمان اروپا روز گذشته در اقدامی مداخلهجویانه قطعنامهای ضد ایرانی با عنوان «پاسخ به اعتراضات و اعدامها در ایران» را به تصویب رساند.
متمم پیشنهادی مربوط به درج سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای اصطلاحا تروریستی اتحادیه اروپا که دیروز پس از رایگیری به این قطعنامه اضافه شده بود نیز در قالب این قطعنامه به تصویب رسید.
قطعنامه مذکور علاوه بر این شامل بندهای دیگری است که خواستار تحریم رئیسجمهور و دادستان کل ایران است.
انتهای پیام/